12 Mayıs 2013 Pazar

TATLI BELA (BEAUTIFUL DISASTER) - JAMIE MCGUIRE



Aşıksan başın belada!
 Abby Abernathy karanlık geçmişiyle arasına mesafe koymuş olan, alkol kullanmayan, küfür bile etmeyen kendi halinde bir kız, fakat hayatını dövüşerek kazanan ve vücudu dövmelerle kaplı yakışıklı Travis Maddox onun hayatını değiştireceğe benziyor.
İyi kız ve kötü çocuk… Bu birliktelik bir aşkın mı habercisi yoksa bir felaketin mi?
Tatlı Bela sadece bir “bestseller” değil, uluslararası bir fenomen. Yayımlandığı günden beri tüm dünyada büyük yankı uyandıran bu kitabı okumayan kalmayacak. 
                                 

tatlı bela...

bence o kadar da tatlı değildi..
kitabı bloglarda okuduğum yorumlar yüzünden aldım ve bir kaç günde okudum..
goodreads puanı 5/4.24 benim kişisel puanım 5/3.
açıkçası çok etkilenmedim ve aşığı olamadım kitabın. 
ilk olarak klişe manyağı bir kitap bunu belirtmek isterim..
kötü çocuk.. sıradan görünümlü özel kız..
travis.. nam-ı diğer kötü çocuk, kuduz it..
üniversitede okuyor ama yasa dışı dövüşlerden para kazanıyor, alkolik, çapkınlık ötesi bir seks bağımlısı..
esas oğlanların çapkın olması, kötü çocuk olması her zaman kadın okuyucuya yazılan bu aşk romanlarında çekicidir belki ama bu adam saplantılı.. kızın bunu yüz milyon defa terk etmesi ve bunun kapıları falan kırması romantik mi? sapkınlık mı?  iletişim yöntemi olarak o derece şiddeti kullanıyor ki abby'i de dövecek şimdi diye korkuyor insan o derece..

abby desen güzelce ama sıradan bir kız babasıyla ilgili problemleri var ve bunları aslında kendi yaratıyor hiç zorunda olmamasına rağmen babasının borcu için türlü manyaklık yapmak gibi..
hiçbir numarası yok yani "kurabiye"nin.

ilk gördüğü andan beri aklı travis'te ama güya bir iddaa sonucu travis'le aynı evde yaşarken ve her gece koynuna girerken başka biriyle takılıp harbi harbi oynaştı bunu onurlu esas kız diye kim yutturabilir?
yani ne istediğini bilmeyen şiddet, alkol, özgüven sorunları olan iki ergenin birbirini hırpalayışıdır bu..

kitabın sonu tatlıya bağlandı.. ama kapağı kapatırken bu insanlar gerçek olsaydı kaç gün mutlu kalabilirdi ki dedim.. beni o mutlu sona inandıramadı..


new adult türünde bir romanı ilk kez okumuş ve bir fikir edinmiş oldum artısı buydu.
vampirler, kurtlar ve milyoner lordların aşklarından sıkılmış birazda gerçek olsun sokakta görebileceğim bir şey olsun da okuyayım diyenler için biçilmiş kaftan..
benim feminist yanımı kabarttı ve travis'i erkek karakter olarak sevemedim kitabı sevemeyişim de bu yüzden..
kafa dağıtmak için okuyacaklara tavsiye ediyorum okuyup rahat bitirip üstüne ara sıra düşünüp sonra da unutabileceğiniz bir kitap.

keyifli okumalar..





2 yorum:

  1. u kitabın ismini kullandığım bi kitap ayracında görmüştüm.konusunu öğrenmiş oldum böylece sağolun.ama bestseller kitapları oldum olası ilgimi çekmiyor.film tadında yazılıyor hani filminide izlesem aynı etkiyi alırım gibi.o yüzden vakit ayırmıyorum.kitap eleştirileri blogu iyi fikir.devamını bekliyoruz...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...