26 Ağustos 2013 Pazartesi

SON SEVGİLİ (THE LAST BOYFRIEND) - NORA ROBERTS #2


boonsboro serisinin ikinci kitabı olan son sevgili planlı ve dikkatli kardeş owen'la avery'nin hikayesini anlatıyor..
goodreads puanı 5/3.98 benim kişisel puanım 5/3.50

ilk kez yakınlaşmalarında sevimli otel hayaletinin parmağı olsa da aslında bu ikili çocukluklarından beri birbirini seviyor. avery hayat dolu neşeli ve çalışkan bir kız ama annesinden kaynaklanan özgüven problemleri var ve bu durum owen'la hatta bütün çevresiyle iletişimini olumsuz etkiliyor..

ayrıca yarın ve daima'da evlenme kararı alan  beckett ve clare'nin nişanlılıklarını, nasıl güzel ve büyük bir aile olduklarını ve düğünlerini görüyoruz bu nokta da ilk kitapta hikayenin eksik kalan yanları tamamlamış oluyor..

bir yandan hafifçe üçüncü kitaba göz kırparak ryder ve hope yakınlaşmasının temeli atılırken bir yandan da hayaletimiz lizzy hakkında çok daha fazla bilgi ediniyoruz lizzy birinci kitaba göre çok daha ön plana çıkarılmış ve hoş bence sevimli bir ayrıntı olmuş öğreniyoruz ki o da sonsuz bir aşkın pençesinde..

owen ve avery açısından bakarsak kitap boyunca ilişkilerinin adını koymamakta ısrar ettiler. birbirlerini sevdikleri halde sevmiyormuş gibi tavırlar takındılar bilemiyorum bana saçma ve çiğ kalmış gibi geldi. üstelik tam otel inşaatı bitti kişisel ilişkilere diyaloglara yoğunlaşacağız derken bir sürü yeni proje ve çalışmaktan görüşemeyen insanlar sanki böyle olmasa daha iyi olabilirdi sürekli bir koşturmacanın içinde hissediyor ve siz yoruluyorsunuz okurken..

bütün bunların yanında kitapta ayrıntısını vermeyeceğim bir bebek krizi, bir ebeveyn krizi bir de çook sürpriz ama çok şeker bir ilişki var..

okuduğum en iyi nora roberts kitabı olmasa da bir devam kitabı olarak güzeldi diyorum zaten avery ve owen ilişkisinin üçüncü kitapta ne kadar güzel gittiğini göreceğimizi sanıyorum ve umuyorum ki hope - ryder ilişkisi aceleye getirilmeden ve güzel işlenir diğer kitaplarda olduğu gibi yarım kalmışlık hissi yaratmaz.. 
yine de sıcak aile ortamı, noelleri ve düğünleriyle okunmaya değecek bir seri boonsboro serisi..

iyi okumalar..






14 yorum:

  1. O kadar çok okunacak kitap var ki ben daha serinin ilk kitabını okuyamadan ikinci çoktaaan çıktı bile! Gerçi bu aralar günümüz aşk okuyamıyorum, canım pek istemiyor. :))

    Eline sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. günümüz de geçen aşk romanları da güzel tabii ki ama bir 18. yy dedik mi bir judith mcnaught dedik mi akan sular işte:):)

      gerçi artık o kadar kaliteli tarihsel romanlarda bulamıyorum:(

      Sil
    2. Şu aralar fantastiğe ne kadar yönelmiş olursam olayım historicallar baş tacımdır :)))

      Sabrina Jeffriess okudun mu ya da Julia Quinn. Şimdi neleri okuduğunu bilmediğimden tavsiye tam yazamıyorum :)))

      Sil
    3. sabrina jeffriess 'ın yazdığı bir roman okudum sadece o da bir prense aşık oldum adında bi kitaptı kalitesi dili de orta şekerliydi yani ne iyi ne kötü diyemem:):)
      julia quinn ne yazık ki daha okumadım tavsiyelerine çok çok açığım:):)

      bir de julie garwood kitaplarını severek okuduğumu, önerdiğimi söyleyebilirim özellikle bu iskoçya da geçenleri düğün, fidye vs. vs.

      Sil
    4. Sabrina jeffiress benim en en en sevdiğim yazardır. O kitabı da iyidir ama sharpe kardeşler serisi var. işte o seri hairkadır :) Seri 6 kitaptan oluşuyor ve tr'ye 4 ü çevrildi. 4 ünün de yorumu blogumda var. Hele sır gibi sakladım romanı! Sanırım hiç bıkmayacağım nadir romanlardan! :D

      Julia Quinn ahh nasıl desem o da favori yazarlarımdandır! Bridgerton serisi favorimdir. seri 8 kitaptan oluşuyor ve 8 i de tr'ye çevrilmiş durumda. Onun dışında iki kitabı daha var ki onlar da harikadır!

      Sonracığma Elizabeth Hoyt onu da çok severim. Ama onun yazıları diğerlerine göre biraz daha cinsellik barındırıyor.

      ŞEytan Diyor ki - Kinleyy ... soyadını unuttum :o :p o da güzel kitaptır. Elizabeth Boyle ni

      Elizabet Boyle kitapları da güzeldir ama onda cinsellik yok denecek kadar azdır. Bazı yorumlarda cinsellik olmadığı için onun aşk duygusunu yansıtamadığını okudum ama bence alakası yok!

      Ahh bir de Lisa Klaypes var :D Yazım tarzını çok sevsemde daha iki tanecık kitabını okuyabildim :(

      Julie Garwood'u çok çok severim! Fidye okuduğum ilk romanı, sonrada gerisi geldi :D

      DAha önerim vardır mutlaka ama aklıma gelen bu kadar. Uuuu ne çok yazmışım! :D

      Sil
    5. hepsini deneyeceğim:):) blog'la ya da önce seninle bilemiyorum paylaşacağım:)

      o kadar çok yazar o kadarçok kitap var ki birini okurken diğerini kaçıyıyor gibi hissediyorum:)

      Sil
    6. Dene dene :) Merakla bekliyorum yorumlarını :))

      Ahhh hem de ne kadar çok kitap var!!!

      Sil
  2. benimde elimde birikmiş bir ürü kitabım var .. seri kitaplar okumayı seviyorum ben ve bu seri de merak ettim doğrusu :) aktardıkların için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nora roberts dediler mi ben bütün kitaplarını öneririm romanlarda yeni trend olarak cinsel içerik ön plandayken nora her şeyi dengeliyor:):)

      Sil
    2. çok saol :) tavsiyeni dikkate alacağım :) ve sana yorumlarımı da iletme düşüncesindeyim :) ilgini çekerse bana da beklerimm :)

      Sil
    3. çok memnun olurum farklı bir bakış açısı kazanmış oluruz:)
      ve takipteyim:)

      Sil
  3. Merhabalar...

    Hikaye serileri de ilginizi çekiyorsa Ters Düz'e beklerim. :)

    YanıtlaSil
  4. Üçüncü kitabı ne zaman çıkacak bir bilgin var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne yazık ki benim bildiğim herhangi bir duyuru yok zaten son sevgili daha yeni çıktı biraz ara verirler diye tahmin ediyorum:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...