1 Ağustos 2013 Perşembe

SUÇLU ZEVKLER (GUİLTY PLEASURES) - LAURELL K. HAMILTON #1


sizlere tanıtmak istediğim kitap müthiş bir serinin sadece ilk kitabı ünlü vampir avcısı Anita Blake'in dünyasına giriş yapıyoruz. bizleri bekleyen oldukça renkli bir dünya. 
kitap için goodreads puanı 5/3.99 benim kişisel puanım  ise 5/4.50. 

vampirlerin, likantropların (hayvanadamlar) sıradan vatandaş olarak yaşadığı, anita'nın asıl mesleğinin nekromensırlık (ölü diriltici) olduğu tamamen fantastik bir yer..

anita yani, nam-ı diğer cellat! yasa dışı davranışlarda bulunan vampirleri mahkeme kararı ile avlar üstelik esmer, ufak tefek, hiç de tehlikeli görünmeyen Anita silahlar konusunda da tahmin ettiğinizden çok daha iyi. browning'ini asla yanından ayırmıyor ve silahı olmadığında kendini çıplak hissediyor.

anita ayrıca polis biriminde BOS (Bölgesel Olağandışı Soruşturma) ekibinin de danışmanı statüsünde yani olağandışı cinayetlerin çözülmesinde polise de destek oluyor bu sert kızımız.

erkek karakterlerden,  şehrin en güçlü üçüncü vampiri konumundaki (ki kendisi benim favori karakterim) Jean Claude ile Anita bu kitapta tanışırlar. şehrin efendisi Nicholeas'ın emri ile Anita'nın en yakın arkadaşı Catherine'yi  güçlü vampirlerden biri etki altına alır ve bu işi almazsan biz arkadaşını alırız diye tehditler savurmaya başlar. anita işi kabul eder.. sonra mı?

Anita'nın en sıkı dostu Edward (ki kendisi daha fazla vampir öldürmek için her şeyi yapar) Anita'ya nasıl destek olacak?

bu kitapta üzüldüğüm tek karakter striptizci Philippe.. Nedenini okuduğunuzda göreceksiniz...

gerçekten okuyucusunu sarıp sarmalayan,  fantastik, tadından yenmeyecek bir kitap. seriye mutlaka ortalarından başlayanlar da vardır. aslında yazar bu anlamda flashback yaparak bir şekilde konuyu sizin için anlaşılır hale getirmekte..

ciddi eğlendiren, kafa dağıtmanızı sağlayan güzel bir kitap.

keyifli okumalar..




6 yorum:

  1. Merhabalar,
    Bloğunuzu çok beğendim ve izlemeye aldım. Bana da bekliyorum. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
  2. bloğunuzu bende çok beğendim tam bir kitap kurduyum bu nedenle takip listeme aldım bende bloğuma ziyaret ve takip için beklerim pinarinhayalevi.blogspot.com

    YanıtlaSil
  3. Merhaba, bu seriden 3 kitap okudum ancak kitapların sıralamasını bilmiyorum tamamen karışık okudum; eğer sıralamasını biliyorsanız bana yardımcı olabilir misiniz? :) Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende seriye tesadüf eseri mavi ay'dan başlamıştım sonrası baya karışık ve acılı olmuştu:):) o yüzden yardımcı olayım:)

      1. suçlu zevkler
      2. gülen ceset
      3. lanetliler sirki
      4. kaçık kafe
      5. kanlı kemikler
      6. ölüm dansı
      7. yanmış kurban
      8. mavi ay
      9. karacamdan kelebek
      10. zincirlenmis narkissos
      11. gökmavisi günahlar
      12. şeytani düşler
      13. leoparadam micah
      14. danse macabre
      15. harlequın
      16. karakan
      17. günah pazarı
      18. flört

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...