13 Ağustos 2013 Salı

YARIN VE DAİMA (THE NEXT ALWAYS) - NORA ROBERTS #1




nora roberts sevgisi ileri boyutlarda olan biri olarak beğenerek okuduğum bir kitap oldu. her zaman ki gibi düzeyli kalemiyle "ailenizle izleyebileceğiniz romantik komedi" tarzı bir kitap çıkıyor karşınıza goodreads puanı 5/4.06 benim kişisel puanımsa 5/4..
3 erkek kardeş boonsboro serisinin asıl kahramanları aslında sıkı bir kardeşlik ve dostluk bağıyla bağlı olan bu üçlü birbirine pek benzer de değil..

beckett sakin ve soğukkanlı, owen titiz ve kontrol delisi, ryder ise öfkeli ve asabi bir karaktere sahip.

aynı zamanda bir de anneleri var ki dediğim dedik ama bir o kadar arkadaş canlısı oldukça renkli bir karakter..

ilk kitap yani yarın ve daima beckett ve clare'nin hikayesini anlatıyor. beckett clare'den liseden beri hoşlanıyor fakat clare başka biriyle evlenip kasabayı terk ediyor.. ve bu karşılıksız aşk yaman biçimde yarım kalıyor..

clare'nin kocası asker ve ırak savaşında ölüyor bunun üzerine clare 3 çocukla kasabaya dönüyor -ki bence 3 fazla olmuş 2 daha mantıklı bir rakam olabilirdi- ama bu bile beckett'i lise aşkıyla tekrar denemekten alıkoyamıyor..

bir de hayaletimiz var efendim ama sadece kitapta bir nüans olsun hem de sonuna doğru yaşadığımız kötü adam muhabbetlerini olay örgüsü içinde atlatmamıza vesile olsun diye konmuş bir karekter her hangi bir şekilde ağırlıklı bir katkısı bulunmuyor kitaba.


kitabı çok beğendim ve elime almamla bitirmem bir oldu fakat iki noktaya takılmadım diyemem..
birincisi clare'nin eski kocasını aslında unutamamış gibi tavırlar takınması..
ikincisi korkuları olan beckett'in nasıl evlenme teklif edecek hale bir anda geldiği..

bu ikisi biraz havada kalmış fakat nora roberts'ın güzelliği şu ki ikinci kitapta da bu sefer yan karakterler olarak beckett ve clare aşkı devam edecek ve biz hikayelerinin olgunlaşmasına ucundan kıyısından yine şahit olacağız..

kitap romantizm ve nora roberts sevenler tarafından hiç düşünülmeden alınmalı ve okunmalı pişman edecek bir kitap değil fakat otel inşaatı ayrıntılarına keşke bu kadar fazla girilmeseymiş kitabın inşaat ayrıntılarıyla ilgili bölümlerinden bi kaç sayfa atladığım bile oldu bu da bilinsin isterim..



2 yorum:

  1. Merhabalar;
    Blogunuzu yeni keşfettim ve hemen takibe aldım.
    14. takipçiniz benim.
    Bu arada çok hoş bir çekilişim var, muhakkak beklerim :)
    Sevgiler
    http://whiteglaze.blogspot.com
    twitter: @_gamzeahmet_

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler takipteyim çekilişinizde fazlasıyla cömert:):)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...