6 Eylül 2013 Cuma

İZLENMESİ GEREKEN EFSANE DİZİLER

1. SUPERNATURAL
 
supernatural cadılar, vampirler, hayaletler, kurtadamlar, melekler, şeytanlar ve daha niceleriyle ilgili
fantastik öğeler içeren bir dizi..

hikaye asıl olarak winchester kardeşlerin hikayesi.. normal bir hayat sürerken bir gece çok güçlü bir iblis annelerini yakarak öldürür.. bu olay olduğunda sam bebek dean ise küçük bir çocuktur. ve bu olayın üstüne babaları karısını öldüren iblisin peşine düşer. onu öldürmek için yaratık avcısı olur ve çocuklarını da avcı gibi yetiştirir fakat sam böyle bir hayatı istemez ve koleje gider dean ise babasının yanında her zaman ailesini korumaktan sorumlu hisseder.
şimdiden söyleyeyim  dean winchester aslandır kaplandır ama sam
tam baş belası..
her bölümü 40 dakika olan dizi daha ilk bölümden sizi kendine çekiyor hatırlıyorum ilk bölüm bittiğinde ağzım açık ikinci bölüm, ikinci bölümü açalım, aman allahım şekline girmiştim bir de diziye sonradan dahil olan adamın dibi, adamın hammaddesi castiel var ki insanı imana sürükleyen gerçek bir melek..
kitap uyarlaması bu diziye bir şans verin gerçekten pişman olamayacağınıza eminim..

 toplamda 8 sezonu olan bu sene 9. sezona başlayacak olan bu efsane dizi hiç bitmesin istiyorum zaten benim gibi düşünen o kadar çok izleyicisi var ki normalde 5 sezon olarak planlanan dizi 9. sezona başlıyor 10, 11, 12 devam etmesi dileğiyle.. ve son olarak tuzluklarınızı dolu tutun:)
 


2.FRINGE


fantastik gibi gözüksede daha çok bilimkurguyu konu alan bir dizi.. FBI ajanı olan olivia dunham bir dava için yıllardır akıl hastanesinde tutulan dahi bilim adamı walter bishop'ı akıl hastanesinden çıkartmak ister.. fakat oğlu ve tek vasisi peter bishop'ın izni olmadan bu imkansızdır.. dunham hem peter'ı bulmak hem de sevdiği adamı neredeyse öldüren suçluları bulmak zorundadır..

işte bu noktadan sonra işler tamamen sarpa sarıyor ülkede hatta dünyada bir sürü gayri ahlaki sınır bilim çalışmaları yapılıyor ve insanlar denekler olarak kullanılıyor.. uzay, zaman, mekan dengesi bozulmaya başlamış ve bütün bunları önlemek için FBI fringe birimini kurmuş durumda birimin kilit isimleri tabii ki ajan dunham ve bishop ailesi..

dizi ilk başta bölüm bölüm ayrı konuları işlese de zaman içinde çok derin bir olay örgüsü oluşuyor dunham'ın çocukluğu, massive dynamic, peter'in geçmişi, walter'ın büyük sırrı.. ve paralel evrenler.. hayal gücünüzü zorlayacak olaylar yok artık dedirtecek durumlar kesinlikle başlayın efendim:)
 






3.THE VAMPIRE DIARIES


vampir günlükleri L.J. SMITH tarafından kaleme alınan aynı adlı kitaplardan esinlenilerek çekilmiş bir dizi. genelde kitapları her zaman filminden ya da dizisinden üstün tutsamda bu bir gerçek ki dizi kitaptan çok daha mantıklı, çok daha sürükleyici seriyi okuyanlar ne demek istediğimi anlayacaklardır.. şu an 4. sezonu bitirdi 5. sezona başlayacak yakın zamanda.. 

hikaye iki vampir kardeşin bir insan kızı için kapışması üzerine kurulu kabul ediyorum yüzeysel ama izlerseniz siz de kabul edeceksiniz ki eğlenceli.. aslında dizinin lokomotifi ian somerhalder yani nam-ı diğer damon salvatore.. 

ölümüne yakışıklı, sonuna kadar karizmatik, derin, yaralı, aşık sizi resmen hayran bırakan bir karakter damon..
stefan'sa hümanist vampir gerçekten hiç olmasa da olurmuş diyip geçebilirim..
yine de alaric'le, klaus'la katerina'syla kesinlikle izlenmesi gereken bir dizi..

ayrıca nina dobrev'i kutluyorum oyunculuğunun başarısından dolayı elena'yı bu kadar ezik bu kadar silik bir karakter olarak yansıtmayı başarırken katerina'yı devleştiriyor, yıldızlaştırıyor gerçekten farklı bir insanmış havasına sokabiliyor.. 



4.HOW I MET YOUR MOTHER
 

friends'ten sonra arkadaşlık, kadın erkek ilişkileri, çoğunlukla komedi yer yer duygusal kesinlikle izlenmesi gereken bir dizi..
dizinin isminden de belli olacak şekilde bir adam çocuklarına gençliğini anneleriyle nasıl tanıştığını anlatıyor evet ama aslında gençliğini, aşklarını, arkadaşlarını kısaca hayatını anlaıyor ted..

tabii yanlış anlaşılmasın bu dizinin kesinlikle tek başrolü yok.. beş arkadaşın hiç ayrılmayan yolları ve dostluklarıyla ilgili..

 

ted evlenmek isteyen bir mimar, lily anaokulu öğretmeni, barney hem deli zengin hem felaket çapkın, robin ise işkolik bir gazeteci, marshall lily'e çook aşık bir hukuk öğrencisi..

tabii ki bu kadar enteresan tip bir araya gelince türlü türlü maceralar sizleri bekliyor. sekiz sezonluk dizi bu sene dokuzuncu sezonuna başlayacak.. her ne kadar uzun gibi görünse de bir 8 yıl daha izlemeye hiç itirazım olmaz:) bütün karakterleri sanki tanıyor gibi oluyorsunuz bir süre sonra ister istemez.. sadece izleyin diyorum.. izleyin..




şimdilik benden bu kadar bu liste daha sonra kendini güncelleyebilir:):)

15 yorum:

  1. üçüncüsü hoşuma gitti izlemeye başlayabilirim sanırım

    YanıtlaSil
  2. üçünü de biliyorum bir zamanlar izlemekten zevk aldığım diziler :)
    uzun süredir yeni bölümlerine bakmıyorum şimdi dizimag bates motel ,orphan blac ,hannibal favorilerim arasında :) sanırım bilimgurgu ve gerilim sahneleri konulu dizileri daha çok seviyorum tabi komedi tarzında hiç bir zaman izlemekten vazgeçemeyeceğim big bang theory :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. big bang theory bu diziyi çok duydum başlamak istiyorum aslında:)
      hannibal'sa benim için farklı bir konu.. çok sevdiğim hayran olduğum üsüne kafa yorup karakterini analiz etmeye çalıştığım biri..
      ve ben onu hep anthony hopkins olarak düşündüm öyle oturttum kafamda okurken bile..
      şimdi başka birini hannibal olarak kabul etmek bilemiyorum olmayacak büyüsünü bozacak gibi:(

      Sil
  3. Kesinlikle sevdiğim diziler. Benim favorilerimi sıralamışsın diyebilirim..

    YanıtlaSil
  4. Bir zamanlar izlediğim diziler... Kore ile tanıştığımdan beridir hiç izlemiyorum. Görünce anılarım canlandı :p

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim de kore dizileriyle ilgili en ufak bi fikrim yok uzakdoğuyla ilgili izlediğim iki film var hero ve altın çiçeğin laneti..
      gerisi yok gerisi boşluk:)
      ama hepsini bırakabilirsin de winchester kardeşleri nasıl bıraktın? başlarına neler geldi bir bilsen çokkk özledim:(:(

      Sil
  5. THE WAMPİRE favorim :)) İzlenmesi gereken dizilerin arasında bence House m.d DE OLMALI:) OLMUS :) sEVGİLER :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. house m.d yine izlemediğim dizilerden:( ama methini daha önce de duymuşum göz atacağım tabii:)

      Sil
  6. bende beklerim hımym benim vazgeçilmezim :)
    http://1800lerdeyasayankabarikelbiselikiz.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  7. Elenanın sönük bir karaekter olduğunu düşünmekle çok haklısın, kız son sezonda vampir oldu da insana benzedi yaa... (Yalnız kız vampir olunca insana benziyor ;) Çaktırma :D

    YanıtlaSil
  8. Çok güzel diziler seçmişsiniz. Listenizde olmayan ve yine çok kaliteli bir kaç alternatif daha sıralamak istiyorum. Kesinlikle ve kesinlikle Game of thrones, The Walking Dead, Da Vinci Demons, Shameless listeye alınabilecek en değerli dizilerin başında geliyor.İzlemediyseniz mutlaka izleyin derim.

    http://siradisitarifci.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  9. How i met your mother'ın hastasıydım ben ya :) 8 sezon boyunca hiç aksatmadan her bölümünü izledim. Bölümler haftada bir internete düşüyordu. Heyecanla ekleneceği günü bekliyordum her hafta. Son bölümün son sahnesinde gerçekten gözlerim dolmuştu :) Bitmesini hiç istememiştim. Yine olsa yine izlerim. Hayatımın dizisiydi diyebilirim, ben de şiddetle tavsiye ediyorum...
    Bloguma beklerim ben de. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  10. How I Met Your Mother hariç hepsini izliyorum. Delisi olduğum diziler. The Orignals da çok iyi. Two broke girls de öneririm. Dizi zevklerimiz çok benziyor sanırım. How I met Your Mother başlasam mı diye düşünüyorum ama çok fazla sezonu var sanırım. :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...