21 Eylül 2013 Cumartesi

PUCCA GÜNLÜK #1 - KÜÇÜK APTALIN BÜYÜK DÜNYASI


açıkçası pek iyi değilim aslında hastalıktan sürünüyorum:) yalnız tek başına ve oldukça kederliyim her hastanın bir çorba yapanı olmalı bence.. ve bu kişi knorr olmamalı!! hazır çorba yemekten iflahım kesildi gerçi ne yediğimin içtiğimin kokusunu alıyor değilim.. dil denilen organ bence duyu organı falan değilmiş biyoloji öğretmenime selam gönderiyorum burdan hatta bir teori geliştirdim. insanlar koku alamasaydı eğer herşeyin fiyatı aynı olurmuş bence.. biftek - lahana yıllanmış şarap - sirke bütün keramet kokudaymış meğer.. neyse neyse konuyu çok dağıttım. konumuz pucca günlük.

öksürmekten ciğerlerim sökülürken yazdığım bu yazıda kitabı yerden yere vurmak istemiyorum ama kitap ciddi ciddi duvardan duvara vurulacak cinsten. sadece merak unsuruyla satın aldığım bir kitaptı her zaman söylediğim gibi bir şeyler katmayı hayal ettim kendime hiç değilse eğlenmeyi fakat hiçbiri hiçbiri olmadı.

hakkını vermem lazım yazım dili güzeldi bir kere karşılıklı diyolog gibiydi, içtendi ve samimiydi. kitabın ne kadarı kurgu ne kadarı gerçek bilmiyorum ama aile problemleri çok üzücüydü özellikle beni çok etkiledi empati yeteneğim güçlü sanırım böyle konularda..

gel gelelim erkeklerle  ilişkileri gerçekten iç bayıcı bunaltıcı.. bir kere karşı taraftan tek arzun, tek isteğin yakışıklı olmasıyken aynı anda evlilik hayal etmek ne kadar tuhaf ve bencillik ve art niyeti erdem gibi gösteren mantıklar yürütülmüş; bilemiyorum kitabın neredeyse her sayfası benim için iticiydi..

sevgili pucca'nın yarattığı erkek karakterler ne kadar gerçek bilmiyorum ama hepsi birer karaktersizlik örneği erkek müsvettesi. gerçi erkeklerden birinin pucca'dan sonra evlenmesi acaba erkekleri bu kadar dengesiz kafası kırık tiplere pucca mı dönüştürüyor diye merak ettirdi açıkçası..
kedinin bile bakanı var iyi mi?
ıssız adam göndermeleri/yorumları çok güzeldi gerçekten harfi harfine katılıyorum bunu söylemeden geçersem haksızlık olur.. ama kitabı tavsiye eder miyim ne yazık ki bu kitabı sadece ve sadece kumsalda plajda eğlenmek için bile değil güneşlenirken boş o bomboş vaktinizi öldürmeniz için tavsiye edebilirim..
goodreads puanı yok ama benim kişisel puanm 5/2 o dereceydi artık siz düşünün..şimdi sürünerek yatağıma dönüyorum yapayalnız geçirdiğim hasta saatlerimi başka bir kitapta öldürmeye gidiyorum.

keyifli pazarlar..


4 yorum:

  1. İlk önce geçmiş olsun ve sonrada yorumuna katılıyorum diyorum. Ben kitabı bitiremedim bile! Bana çok sığ gelmişti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler. zaten benim de kitabı bitirebilmek için milli mücadele vermem gerekti :)

      Sil
  2. geçmiş olsun ..

    kitabı okumadım yalnız sen yazınca bana çok tanıdık geldi sanki daha önce okumuşum gibi benzer olabilir belki bilmiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim geçmiş olsun dileklerin için. geçecek inşallah :)

      umarım benzeri yoktur bu kitabın çünkü kendisi yeterince kötü :(

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...