13 Eylül 2013 Cuma

SADİST (MISERY) - STEPHEN KING


 bu kitabı çok önceleri konusuna falan bakmadan öylesine almıştım.. ve uzun bir süredir neredeyse iki yıldır kitaplığımda öylece duruyordu.. taa ki pinuccia'nın kitapları'nda düzenlenen yazar ayları etkinliğini görene kadar.. eylül ayı yazarı stephen king'ti ve bende "sadist" kitabıyla etkinliğe katılmak istedim..

daha önce yazarın sadece cep kitabını okumuştum ve karşıma nasıl bir şey çıkacağını bilmiyordum sıkılmaktan endişe ediyordum fakat kitabı elime alınca nasıl inanılmaz bir yanılgı içinde olduğumu anladım.. ilk 50 sayfa bitmeden kitap sizi içine çekiyor, tedirgin ediyor, o mutsuzluğu ve umutsuzluğu iliklerinize kadar hissettiriyor. goodreads puanı 5/3.99 benim kişisel puanım 5/4.50

hızlı başlangıcı gibi kitabın devamı da aynı tempoyla hızlanıyor dehşet'in şiddetin dozu öyle artıyor ki akıl sınırlarını zorluyor sizi korkutuyor finale doğru tek bir sayfasında tempoyu kesmeden son anına kadar sizi nefessiz bırakan bir roman bu. ben sabah başladığım kitabı aynı gün bitirdim ve şu an hala kendime gelemeyerek deyim yerindeyse elim ayağım titreyerek yazıyorum bu yorumu..

trafik kazası yapan paul'ün bacakları kırılmıştır.. müthiş bir talihsizlikle kendisini fanatik hayranı "deli" annie wilkes bulur ve doktora götürmek yerine kendi evine götürür..  başlarda takıntılı bir fanatik olduğunu düşündüğümüz bu kadın paul'e işkenceler etmeye başlar. agrı kesicisini vermemeler, pis suları zorla içirmeler, aç bırakmalar.. ama bunlar gözünüzü korkuttuysa söylemek zorundayım bu daha başlangıç..

 buradan sonra içeriğe gireceğim.. ilk 50 sayfada gerçeten olayın akışına çoktan kendimi kaptırmıştım. kitabı kapadım. derin bir nefes aldım ve daha önce hiç yapmadığım bir şeyi yaptım.
kitabın sonuna baktım çünkü eğer kitap paul'ün vahşice katledilmesiyle bitiyorsa gerçekten bunu kaldıramayacağımı hissettim..

bu başarıyı kaç tane yazar gösterebilir bilmiyorum ama korku romanıysa işte korku romanı budur türünün severlerine duyurulur hala ensemdeki tüyler diken diken..

ve annie sadece acınası aklını kaybetmiş bir yaratık değil aynı zamanda bir seri katil.. hem de bebek katili.

durumlar çok tehlikeli işler çığrından çıkmış halde.. daha fazlasını yazmak hissettiğim o katıksız dehşeti daha iyi tarif etmek istiyorum ama bu kitap kesinlikle okunması gereken bir kitap o yüzden benden dinlemeyin alın ve okuyun.. hoşunuza gidecek mi gitmeyecek mi bunu söyleyemem ama daha önc hiç yaşamadığınız bir deneyim yaşayacaksınız bunu kesinlikle söyleyebilirim, bu kitabın vaad ettiği de bu...






2 yorum:

  1. Evet bu kitabı harika ben daha sonra lardan okuduğum bazı stephen kingleri sevemedim malesef halbuki.ufakken hayranıydım ...bu kitap.çok iyi . Puniccia etkinliğinde okuduğum kitabı beğenmek.isterdim.ama ben beğenmedim senin beğenerek okumuş olmana sevindim en azından etkinlik vesile olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yazarın sadece cep ve sadist kitaplarını okuduğum için fazlaca bir yorum yapamıyorum çünkü cep bilimkurguydu bu bambaşka bir psikolojik gerilimdi ikiside türünün başarılı örneklerindendi..
      o yüzden ben king sevenlerdenim şimdilik:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...