16 Eylül 2013 Pazartesi

SAKLANMIŞ (HIDDEN) - P.C. CAST + KRISTIN CAST #10


ARKA KAPAK
Işığın Olduğu Yerde Karanlık Saklanamaz

Sonunda Zoey isteğini elde etmiş ve Vampir Yüksek Konseyi, Neferetin gerçek yüzünü görmüştür. Bu sayede Zoey ve çemberi kendilerini ve çok sevdikleri okullarını her geçen gün biraz daha güçlenen Karanlıktan korumak için yardım almaya başlamıştır. Güvensizlik tohumlarının filizlendiği ve Karanlığın karmaşa yarattığı Gece Evinde herkesin birlik olması gerekmektedir ama bu, son derece zor görünmektedir… Gerilim gittikçe artarken Zoey ve çemberi Karanlığın galip gelmesini çok geç olmadan engelleyebilecek midir?

Gece Evinde kaos ve karmaşa artıyor...



açıkçası bu serinin çok uzadığını, gereksiz uzadığını düşünenlerdenim ben. o yüzden zaten çok büyük bir beklentiyle okumaya başlamamıştım, enfes maceralar falan olmayacağını biliyordum ama benim bir seriye başladığımda geçirdiğim "bitirmezse ölecek" hastalığından dolayı bunu da okudum diğerlerini de okuyacağım. peki hiç başlamamış ve başlamayı düşünenlere ne mi diyorum? başlayın bu seriye ama çok büyük beklentiler içine girmeyin hatta kafa dağıtmak dışında hiçbir şey beklemeyin.
goodreads puanı 5/3.96 benim kişisel puanım 5/3

bence gece evinin asıl sorunu düşman eksikliği ve çok fazla ergenlere hitap ediyor olması..
arkadaşım güya vampir kitabı okudum ben karanlık filizlerinden başka hiçbir şey kan içmedi? allasen mısır gevreği yiyen kola bağımlısı vampir mi olur nasıl bir dünya bu? muhtemelen benim şu an hatırlamadığım bir açıklaması vardır ilk 1,2,3,4,5,6,7,8,9 herhangi bir kitaptan birinde ama fark etmez. o ambiyansı yaratmak zorundasın konu vampirse, bitti. 

diğer bir konu da düşman eksikliği evet. düşmanımız sadece ve tek başına bir yüksek rahibe. o kadar zayıf ve o kadar düşmansız bir düşmanlık ki ortada dönen.. beyaz boğalar kötülük simgesi olmuş triplere giriyor falan.. bu kötü taraf o kadar zayıf ki üflesen yok olacak potansiyelde ama sırf hikayeyi sündürmek için neferet'e kimse dokunmuyor, herkes salağa yatıyor.
insan soylular, vampir konseyi, gece evi, tanrıçanın bizzat kendisi..
iyilik demek mal olmak değil ki güzel kardeşim nedir bu durum?

üstüne üstlük sürekli ergenler gibi aralarında didişip durmaları.. güya dünyanın eksenini değiştirecek, kainatın feleğini şaşırtacak bir karanlık güç, bir düşman var karşılarında ve bunlar hala birbirlerine laf sokup eğleniyor. daha itici bir şey düşünemiyorum eğlenceli, espirili falan değil bende tamamen mal bunlar anlaşıldı gibi bir hissiyat yaratıyor. ortalık yüksek rahibe, profesör dolu şunlara bir yol gösteren, bi titreyin kendinize gelin diyen yok bilakis biri yardım isterse defol git daha çok çalış tanrıça yol gösterir şekerim falan diye cevaplar alıyorlar..
dünyayı kurtarmak size kaldıysa vayy dünyanın haline..
 
zaten son bir kaç kitabı okunmaya değer kılan tek şey stevie rae ve rephaim'di onlar olmasa çekilecek çile değildi.. kalona'nın da bir değer kattığını itiraf ediyorum. bu kitaptaysa okunmaya değer tek şey, içimde biraz duygu, heyecan uyandıran tek şey aurox'tu çünkü zaten ben oldum olası heath'i seviyordum, stark ve türk erkeğinin en beter örneğinin bile erişemeyeceği maçoluk seviyesi beni deli ediyordu.. iki tane de çak istersen yüksek rahibene ne dersin?

o yüzden bir tek aurox-heath olayını zevkle okudum merak ettim ve ilerisi içinde zoey'le tekrar birlikte olacaklarını umuyorum beni heyecanlandıran tek şey bu. işin aslı bu kadar yermek istememiştim ama yazmaya başlayınca kafamda cümleler böyle gelişiverdi. yine de gözünüzü korkutmak istemem sonuçta kötü kitap yoktur değil mi?

2 yorum:

  1. Bu seriye büyük beklentilerle başlamıştım açıkçası, herkes sürekli ''gece evi serisi çok iyi, gece evi serisi çok güzel'' diye söylenince başladım bende. 10 kitaplık serinin 8 kitabına kadar dayanabildim *.* Uzatılacak seri vardır uzatılmayacak seri vardır, yazar fazla zorlamış bence ama olmamış yani.

    Bide ana karakterimiz Zoey en sevmediğim ana karakterlerden biri... Sürekli erkek arkadaş değiştirmesi, gönlünü başkasına kaptırması falan, ne bileyim sizinde dediğiniz gibi fazla ''ergence''

    Ama yinede seri için kötü demek haksızlık olur, sadece gereksizce uzatıldığını düşünüyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ilk başlarda gerçekten güzeldi de.. 3 kitaplık hadi 4 kitaplık bir seriyle efsane bir hikaye kurgu olurdu ama işte ticari kaygılar ağır basıyor gibi tutunca bir kitap yazılmayacak olan devam kitabı bile yazılıveriyor.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...