22 Ekim 2013 Salı

VİZYONA GİRECEK EFSANE FİLMLER



şimdi yakında vizyona girecek filmlerden bazılarının hem tanıtımını hem anlatımını yapacağım..
kimisini izlemeyi sakince beklediğim kiminiyse izlemek için adeta saçımı başımı yolduğum filmler bunlar..
görüntü, efekt, bütçe, oyuncu, senaryo her yönden neredeyse mükemmeli tutturmuş çoğunlukla da benim fantastik aşkımı ortaya çıkaran filmler tabii..
bir tanrının kız arkadaşı, bir devrimin lideri, nazi almanyasında bir çocuk, ergen bir şeytan ya da naif bir elf..
bu karakterlere tek tek bürüneceğiz elbette ki sinema salonlarında..
bu filmler hollywood'un dibi.

THOR: THE DARK WORLD


işte sabırsızlıktan saçımı başımı yolduğum film bu film:) bir adamın bu kadar yakışıklı olması yasaklanmalı.. mitolojik açıdan bakarsam adamın tanrı olduğu kesin yok realist açıdan bakarsam adam tanrının varlığına kesin kanıt maymundan falan türemiş olamaz bu adam darwin amcaya selam ederim:) anthony hopkins ve natalie portman'da elbette yadsınamaz..

vizyon tarihi: 1 kasım 2013

yapım: ABD - 2013

tür: fantastik, aksiyon, romantik

süre: 130 dk.

yönetmen: alan taylor

oyuncular: natalie portman, anthony hopkins, chris hamsworth

Konusu: Ölümsüz Thor, Buz Devleriyle işbirliği yapan ve hükümdarlığı ele geçirmeye çalışan kardeşi Loki'den sonra şimdi de antik Dark Elves güçleriyle çarpışacak. Kudretli Malekith tarafından yönetilen bu güçler evreni tekrar karanlığa gömmeye çalışacak.Dünyayı ve 9 Diyarlar’ı, Odin ve Asgard’ın bile karşı koyamadığı bir düşmandan kurtarmaya çalışan Thor bu yolculukta, dünyalı Jane Foster ile yeniden biraraya gelecek ama dünyalı dostları kurtarması için hayatındaki bazı şeyleri de feda etmesi gerekecek. 




CARRIE


itiraf ediyorum korku filmlerinden korkan biriyim ben:) elbette yine de vazgeçemiyorum.. film aslında stephen king'in elinden çıkmış aynı adlı kitabın uyarlaması sanırım bir kitap blog'u sahibesi olarak önce kitabı okumanızı tavsiye etmek benim görevim:) yine de film etkileyici olacak gibi çünkü benim asıl ilgimi çeken fragman oldu..

vizyon tarihi: 8 kasım 2013

yapım: 2013 - ABD

tür: dram, korku

süre: 97 dk.

yönetmen: kimberly peirce

oyuncular:  julianne moore,  chloë grace moretz,  portia doubleday 

Konusu: Carrie White okulda arkadaşlarının sürekli dalga geçip kötü davrandığı, evdeyse aşırı dindar annesinden zulüm gören bir kızdır. Ama Carrie'nin herkesten sakladığı bir sırrı vardır; çok yoğun psişik güçlere sahiptir. Okul balosunda arkadaşları yine onu sıkıştırmaya kalkınca "ateşle oynanmayacağını" öğreneceklerdir!

  
THE HUNGER GAMES: CATCHING FIRE


efsane açlık oyunları serisinin aynı adlı kitabından uyarlanan açlık oyunları: ateşi yakalamak sabırsızlıkla beklediğim filmler arasında.. birinci filmi güzel bulsamda kitap farkı işte benim hayallerimde herşey çok daha başkaydı tabii.. ama ikinci filmin fragmanları beni gerçekten heyecanlandırdı.. seriyi can-ı gönülden okumanızı tavsiye ediyorum bu film için sinema salonları da ziyaret edilir diyorum:)

vizyon tarihi: 22 kasım 2013

yapım: 2013 - ABD

tür: bilimkurgu, aksiyon, macera

süre: 146 dk.

yönetmen: francis lawrence

oyuncular: jennifer lawrence,  josh hutcherson,  elizabeth banks

Konusu:  Katniss Everdeen’in Peeta Mellark ile birlikte 74. Geleneksel Açlık Oyunları’nı kazanmalarıyla birlikte güvenli bir şekilde eve dönmeleriyle başlıyor. Kazanmak, geriye dönüp ailelerini ve yakın arkadaşlarını bırakmaları ve Zafer Turu’nu gerçekleştirmeleri anlamına geliyor. Katniss’in bir isyanın patlamak üzere olduğunu hissetmesinin yanısıra; Capitol, Başkan Snow 75. Geleneksel Açlık Oyunları’nı (Çeyrek Asır Oyunları) hazırlarken halen kontrolü elde tutuyor – fakat bu oyun, Panem’i sonsuza dek değiştirecek.


THE HOBBIT: THE DESOLATION OF SMAUG


yüzüklerin efendisini bilmeyen yoktur herhalde.. hobbit bu fantastik dünyayı tekrar ziyaret etmemizi sağlayacak harika bir film.. konusu ve fantastik öğeleriyle adeta bir fenomen olsa da beni asıl cezbeden yanı görsel efektleri, mekanları oldu.. bazı filmler sinemada izlenmeli..

vizyon tarihi: 13 aralık 2013

yapım: 2013 - ABD - YENİZELANDA

tür: fantastik, macera

yönetmen: peter jackson

oyuncular: martin freeman, richard armitage, ian McKellen

Konusu: Misty Dağları'ndan başarıyla geçen Thorin ve beraberindekilerin Mirkwood ormanındaki zorlu maceralarına odaklanıyor. Yanlarında Büyücü Gandalf olmadan ormanı geçmek zorunda olan Hobbitler insanların yaşadığı bölgeye ulaştığında Bilbo Baggins'in cücelerle olan anlaşması da son bulacak. Yalnız Dağ'a ulaşmak zorunda olan ekip ulu ejder Smaug'un saklandığı inine giden Gizli kapı'yı bulabilecekler mi? Peki güneye doğru gizli bir görev peşinde olduğunu söyleyen Gandalf nerede? 



THE BOOK THIEF


tarih en sevdiğim alandır.. yakın tarihin en kanlı dönemiyse ikinci dünya savaşıdır hiç şüphesiz.. bireysel ve toplumsal binlerce felaketi bu kadar kısa bir zamana ancak gözünü kan bürümüş insanoğlu sığdırabilirdi. ikinci dünya savaşında nazi almanyası... yakılan kitaplar.. kaçak bir yahudi.. daha fazla ne söylesebilirim ki beni izle diyor film..
michael suzak'ın aynı adlı kitabından uyarlanan bu filmi mutlaka tavsiye ediyorum tabii öncesindeyse kitabı okumayı ihmal etmeyin ben listeye aldım bile..

vizyon tarihi: 7 şubat 2014

yapım: 2013 - ABD

tür: dram, savaş

süre: 125 dk.

yönetmen: brian percival

oyuncular:  geoffrey rush emily watson sophie nélisse 

Konusu: Liesel Meminger’in, İkinci Dünya Savaşı sırasında Almanya’da henüz dokuz yaşındayken bir ailenin manevi kızı olur. Çok sevdiği ailesi ve evlerinde kalan sığınmacı Max sayesinde okumayı öğrenen ve çok seven Liesel kitaplarla derin bir  bağ kurar. Max ve cesur Liesel için çevrelerinde dünyada yaşanan tüm kötülüklerden uzaklaşmanın tek yolu, kitapların ve kelimelerin ikisine sunduğu hayal dünyasıdır. Fakat bodrum katında saklanan Yahudi Max, sürekli diken üstündedir…  




2 yorum:

  1. Hepsini seyrettimm film kolik biri olarakk :) baştaki kediye bayıldımm ben asıll :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kedi süper yaa ama cins kedi kendisi british shorthair sanırım:):)

      özellikle thor kaçırılmamalı kaçırılmamalı:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...