11 Kasım 2013 Pazartesi

SANA SOYUNDUM (BARED TO YOU) - SYLVIA DAY #1


Arka Kapak
Ateşle oyna!
"Sana ihtiyacım var, Gideon" dedim soluk soluğa ve tahrik olduğu için şimdi daha da yoğunlaşmış olan kokusunu içime çektim. Sırf teninin baştan çıkarıcı kokusu yüzünden hafifçe sarhoş olduğumu düşündüm. "Beni çıldırtıyorsun." Bileklerimi bırakıp yüzümü avuçlarının arasına aldı ve dudaklarını dudaklarıma sertçe bastırdı. Pantolonuna uzanıp gizli fermuara ulaşabilmek için iki düğmeyi açtım...

New York'un en gözde bekarı, Cross Holding'in varisi Gideon Cross - namı diğer Bay Gizemli ve Tehlikeli-  Eva'nın karşısına çıktğında genç kadının yapabileceği tek bir şey vardı: Tüm bedeni ve ruhuyla ona teslim olmak...

şimde öncelikle herkese iyi haftalar arkadaşlar. bu kitapla ilgili cidden sağlam beklentim vardı ancak beklediğimi bulamadım diyebilirim. bu kitabı kötüleme anlamında değil. okurken iyi vakit geçirdim mi? evet geçirdim. bazen özellikle yazar tekrara çok sık düştüğünde sıkıldığım zamanlar da oldu ancak genel olarak size zaman geçirtecek kafa dağıttıracak bir kitap denilebilir. 

bir kere şunu belirtmekte fayda görüyorum "Grinin Elli Tonu" üçlemesiyle uzaktan yakından ilgisi yok. Yazar kopya çekmiş ancak çektiğini belli etmemeye çalışırken çuvallamış diyebilirim. Şöyle ki, yine adam acayip zengin, yakışıklı, en en en.. ve yine bir kıza takılı kalıyor. burada ki diğer bir fark da kızın zengin ve aynen adam gibi boktan bir geçmişe sahip olması. ikisinin de psikolojik sorunları var anlayacağınız. Yine adama takma bir ad "Bay Gizemli ve Tehlikeli".. yani bu satıyor eyvallah da sizce de biraz abartılmıyor mu?

kitabı bdsm boyutunda ele alırsam. hiçbir cacık yok diyebilirim. birkaç yerde geçen "hükmetmek", "itaatkar" kelimeleri dışında seks sırasında verilen bir iki emir "yastığı tut ve bırakma", "halkaları sıkıca tut ve bırakma" tarzı. kesinlikle bdsm'ye yer vermek istemiş ancak başarılı olamamış. ya bu konuda yazar  yeterince bilgi sahibi değil veya hikayeyi kurgulayamamış. ya da ikinci ve üçüncü kitapta doruğa çıkartacak bilemiyorum. ama bence bu da bir hata çünkü  ilk kitap önemlidir. yani şöyle izah edeyim ki, ilk kitap diğerlerinin alınıp alınmayacağını, okumaya değer bir seri olup olmaması adına mühimdir. şimdi devam edip etmeme konusunda kararsızım açıkçası. bu arada olumlu bir yanını hatırlatayım;  neredeyse spor salonundan çıkmadıkları için  spor yapma anlamında okuyucuyu ciddi anlamda özendirdiklerini söyleyebilirim. ben özendim yani ne yalan söyleyeyim. 

 hikayeyi doğru bir mantık üzerine oturtmak çok önemli. sanki bu kitapta hikaye tam oturmadı bence. eksik parçalar var. yani neden Gideon bu kadar takık Eva'ya? bu sorunun bir yanıtı yok. tek bir mantıklı sebep yok. Eva kesinlikle itaatkar değil bilakis isyankar bir kız. adamın ilgisini çekmesi için hiçbir sebep yok. zaten adamın sorunlarıyla ilgili de hiçbir şey yok. sadece Eva'nın geçmişine uzanıyoruz ve yaşadığı travmatik olaylara giriyoruz. Gideon'un ne halt yaşadığı konusunda hiçbir bilgi yok. yalnız adam kesinlikle normal değil ciddi arızalı bir tip. yani adamın bu tavrı daha önce yaşadığı travmalarla ilgili. şunu anlatmaya çalışıyorum ki efendilik-kölelik ile ya da sub-dom ilişkisiyle ilgili değil bu. oysa ilgiliymiş gibi göstermeye çalışmış yazar. adamın içinde yaşadığı arızalar geçmişinden geliyor. dışarıdaki duruşu ise yani düşünün bir adam en zengin, en yakışıklı, en seksi, en karizmatik şimdi bu adam tabi ki cool olacak. tüm kadınlar peşine düşmüşken zaten uzak ve soğuk olup içlerinden en iyisini seçmek dışında nasıl davranır ki? 

ve aşırı derecede seks içeriyor kitap. yok şimdi öyle aklınıza bdsm ile ilgili  fantazi vs. ilginç bir şeyler geldiğini biliyorum. gelmesin.. yanılırsınız çünkü. bildiğiniz normal seks (vanilya seks) ve sürekli aynı şeyler. artık bazen okurken içim bayıldı geçtim yani o kadar tekrara düşmüş. baktığınız zaman hiçbir insan evladı (kimyasal takviye almadıkça) bu şekilde seks yapamaz. yapsa bile bundan memnun olamaz. hem kadın hem erkek için geçerli söylediklerim, yani teknik olarak imkansıza yakını konuşuyoruz. 

bir sözüm de çevirmene var. sürekli kullandığı "esrik" kelimesi türkçede çok da fazla kullandığımız bir kelime değil. orjinal ingilizce kelimenin yok muydu başka bir türkçe karşılığı?  cidden okurken rahatsız oldum çünkü çok fazla kullanılmayan ve anlamı tam kavranmamış bir kelime. tdk sözlüğe baktığımda "sarhoş" "delişmen" anlamlarında kullanıldığını gördüm. kısaca bu kelime yerine farklı kelimeler kullanılabilir diye düşünüyorum. 

kısaca bol seks içeriği olan bir aşk hikayesi okumak isterseniz, bu hoşunuza giderse tavsiye ederim. aksi takdirde bir çok kişi bu kitabı zaman kaybı olarak niteleyebilir. ha şimdi diyebilirsiniz ki niye bestseller olmuş bu kitap?  bence kesinlikle "Grinin Elli Tonu" gazıyla oldu ( o üçlemeyi de okudum tabi ki ama sizler için tekrar detaylarına bir göz atıp yorumlayacağım.)


2 yorum:

  1. Yorumlariniza kesinlikle katiliyorum.grinin 50tonu serisinden sonra okudum.cok surukleyici gelmedi.ama ilginc :)

    YanıtlaSil
  2. Yorumunuz için teşekkürler Didem Hanım. Aynı fikirde olmamız hoş ama Grinin Elli Tonu'ndan sonra vasattı. Ama ilginç mi? Evet.. Böyle bir adam biz kadınlar için her zaman ilginç olmaya devam edecek :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...