24 Aralık 2013 Salı

EJDERİN ARZUSU (ABOUT A DRAGON) - G. A. AIKEN


selamlar.. ejderhalar ciddi ciddi sevgimi kazandı sanırım farketmişssinizdir. o yüzden özet geçiyorum, kitap çok güzel alın, aldırın, okuyun, okutturun :) ana fikri ilk paragraftan verdiğime göre artık genişş geniş yazabilirim..

vallahi bütün gece uyuyamadım üstüne üstlük bir de karnım aç daha da fenası kaynağı bilinmez bir şekilde burnuma yemek kokuları gelmekte :) her zaman ki gibi yalnızım.. sanırım lanet gelesice modern çağın en büyük problemi yalnızlık en çok beni etkiliyor, tabii teknik olarak bu sizin için iyi bir şey zira blog'la bol bol ilgilenme fırsatı yakalamış oluyorum..

bu uykulu ve aç halimle bile beğendiğim ve yazma hevesi içinde olduğum bir kitap yorumu var ki ejder'in arzusu. başlangıcından sonuna kadar eğlenceli, romantik ve büyülü bir kitaptı yine. asıl karakterlerimiz briec ve talaith ama elbette diğer kardeşlerde hikayenin oldukça içinde.. özellikle annywl ve fearghus sürekli bizimle ve bu benim bir seride en çok sevdiğim şey. yani karakterlerin tekrar karşımıza çıkması ve o büyük mutlu sondan sonra başlarına neler geldiği falan çok hoşuma giden nüanslar hikayeye derinlik kattığını düşünüyorum.

talaith bir cadı hemde çok güçlü ve ejderhalar kadar uzun bir hayata sahip üstelik.. kocasının başı çektiği bir kalabalık tarafından yatağından sürüklerenek yakılmak istendiğinde tam herşey bitti derken gümüş renk bir ejderha öfkeli kalabalığı dağıtarak kızı kaçırır..

ejderhalardan ölümüne korkan talaith sık sık sinir krizleri geçirsede en azından briec'in kendisine zarar vermeyeceğinden emindir.. tatlı sert kavgalarla başlayan ilişkileri onları birbirlerine gitgide daha da yakınlaştırken şiddetli bir fırtına yüzünden yola devam edemeyen briec talaith'ı kardeşlerinin mağarasına götürür..

burada ejder ailesini tanıyan talaith hepsine karşı sıcak bir sevgi duyar ve briec'le tutkulu bir aşka başlar ancak tabii olaylar böyle sürüp gitmiyor tanrılar ve tanrıçalar da işin içine giriyor sanırım romantizmin yanına biraz da macera eklemek isteyen yazar minik bir tanrılar savaşı çıkarıp ejder ailesini de bu savaşa sokmanın peşinde :)

kitap tabii ki çok komik aslında alıntı yapmak istediğim bir sürü yer var fakat özetle bana kahkahalar attıran bütün bölümler briec'in insan duygularına karşı yabancılığını vurgulayan bölümlerdi.. kalp kırıklığının fiziksel bir hasar bırakıp bırakmayacağını merak etmesi gibi.. aşık olduğu cadıyı hisleri için kendisine büyü yapmakla suçlaması gibi.. büyük ve kibirli briec'in iyice bir burnunun sürtüldüğünü göreceğiz yani :)

tanrılar savaşının küçük bir parçası olarak fearghus ve annywl'in başına gelenler gerçekten sizi hem şaşırtacak hemde çok mutlu edecek.. her şeytani çiftin kendi şeytani ailesine ihtiyacı vardır değil mi?

diğer kitabın aksine bu kitabın tamamı briec'in hikayesinden oluşuyor ama kitabın sonunda gwenvael'in hikayesini anlatan üçüncü kitaba bir kaç sayfayla giriş yapmış yazar ki çok hoş bir ayrıntıydı bence üçüncü kitabı bir an evvel okumak için sabırsızlanıyorum :) 

keyifli okumalar :)






2 yorum:

  1. Blogunuzun icerik olarak zengin bloglardan bir tanesi güzel yazılarınızdan dolayı tebrik ederim başarılar.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...