21 Aralık 2013 Cumartesi

SONSUZA KADAR (ONCE AND ALWAYS) - JUDITH MCNAUGHT


yine çook sağlam övgü yazılarımdan biriyle geliyorum:):) ama elimde değil lise birde tanıştığım ve tanıştığım gibi aşığı olduğum bir yazardan ve ilk göz ağrım, en sevdiğim kitabından bahsedeceğim bugün.

merak ettirdim şimdi değil mi tamam tamam judith mcnaught bahsettiğim yazar.. lise'nin ilk zamanları daha ortaokuldan yeni çıkmışım. kitaplarla ilişkim yine kuvvetli ama tarihi romansları henüz keşfetmemişim.

bizim lisemizde öğle tatili diye bir şey vardı yani yemek yiyelim diye 30 dakikalık uzunca bir tenefüs aslında.. ortaokuldan en yakın arkadaşım olan kız hemen bizim karşı sınıfımızda koşa koşa öğle tatilinde sınıflarına dalıverdim yanına oturdum hala dersle ilgili bir notlar alıyordu pek benimle oralı olmadı bende yanında otururken sıranın üzerinde sıra arkadaşına ait olan bir kitap gördüm.. üzerinde o bayıldığım aristokrasinin, o kraliyetle ilgili izlediğim bütün filmlerin gözdesi bir at arabası vardı.. cezbetti beni tabii ki elime aldım başladım okumaya:)

o 30 dakikalık tenefüste rahat 70-80 sayfasını okuyuverdim neredeyse kendi sınıfıma gitmeyecektim:) elbette daha sonra yalvar yakar aynı akşam kitap alındı.. okundu.. yazara, hikayeye, tarihi romans'a, lord fielding'e tek tek aşık olundu..

eh işte böyle başlayan judith serüveni bütün hızıyla, bütün kitapları okunarak sürdü ama bugün bahsedeceğim kitap "sonsuza kadar". uzun bir yazı olacak o yüzden sıkılacak gibiyseniz yazının ana fikri şu ki bu kitabı alın, mutlaka alın, kesinkes alın zaten bütün yazı boyunca bu kitabı neden almanız gerektiğini anlatacağım:)

bu kitabın yeri benim için tamamen özel ve bu yorumda tamamen subjektif:) hani böyle canınızın sıkkın olduğu, yapacak hiçbir şeyinizin olmadığı, yataktan çıkmak istemediğini günler olur ya? işte bu kitap tam böyle günlerde tekrar tekrar okunacak ve her seferinde moralinizi yerine getirecek bir kitap. güldüren, kızdıran, iç çektiren bir hayat bir aşk..

jason fielding çok zengin bir ingiliz lordu, ingiliz sosyetesinin ünü dilden dile, kulaktan kulağa yayılmış zalim bekarı..

anne ve babasını kaybetmiş olan victoria ise genç, gururlu, inatçı, özgür ruhlu bir kız..

bir şekilde yolları kesişen ikili daha gördükleri anda birbirlerine aşık olurlar fakar ikisi de bir türlü bunu kabul etmek istemez.. victoria amerikadaki nişanlısı andrew'un onu almak için geleceğinden, çaresiz olmadığından emindir ama andrew'un başka biriyle evlendiği haberi gelince genç kız yıkılır..

bu hırsla sosyeteye tanıtılan genç ve güzel kontesin talipleri çığ gibi büyür victoria adeta bütün ingiliz sosyetesini büyüler..
elbette jason hiçbir talibi yeterince iyi bulmaz.. birinin boyu kısadır, diğeri sıkıcıdır, öbüründense hoşlanmıyordur.. sonunda genç kızı sevdiğini kendine itiraf etsede genç kıza bir türlü itiraf edemez..

böyle anlatırken çok klasik bir hikaye gibi mi duruyor? evet işte o benim kabiliyetsizliğim kitapsa hiç öyle değil eğlenceli, nükedan, sürükleyici, içinizi ısıtan bir aşk hikayesi yer yer erotik ama bu erotizmin düzeyi kesinlikle rahatsız edici değil bilakis kitaba kendine özgü bir hoşluk veren ayrıntılar..

lord fielding'in çektiği acılar, uğradığı hakaretler, haksız ithamlar gerçekten içinizi burkacak gibi.. victoria tüm gücüyle sosyeteye karşı onu savunurken sizde bütün benliğinizle jason'ı savunacaksınız.. birbirine ihtiyacı olan, birbirlerini özgürleştiren, mutlu eden iki insanın aşkla bezenmiş romantik hikayesi sizi adeta ele geçirecek.. başucu kitabı derler ya işte öyle bir kitap bu insanı 19. yüzyılın başlarına ingiltere'ye sürükleyen büyülü bir hikaye..

keyifli okumalar..








9 yorum:

  1. Ah ah.. Ben senin gibi lisede değil henüz bu sene keşfettim Judith'i. Daha doğrusu, biliyordum ama okuyamamıştım bir türlü. Neler kaçırdığımdan haberim yokmuş ve şimdi iflah olmaz, saplantılı bir Judithzedeyim! Kitapları hemen alamayınca e-kitap olarak okumuştum, bildiğin sıyırmıştım yani! :) Sonsuza Kadar'ın da yeri ayrıdır. Çok naif ve yürek burkan bir öykü gerçekten.. Jason'a yer yer sinir olsam da, geçmişini öğrenince tüm sinirim gitmişti. :) Yazarın diğer kitaplarında da bu çifte rastlamak ayrı güzel oldu benim için. :) Yetmiyor çünkü bana. En güzel yerinde pat diye bitiriyor kitabı Judith, tek eleştirim bu. Bu arada herhangi bir bilgin belki vardır diye soruyorum, Judith'in yeni kitabı ne zaman çıkacak? Daha doğrusu ülkemize ne zaman gelir ki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. jason'a bende çok çok sinir oldum ama o kadar psikolojik travmayla dexter'a falan bağlıyor millet o yüzden başına gelenleri öğrendiğim gibi affettim kendisini:) yeni kitap hakkında ne yazık ki bir bilgim yok.. ama zaten tarihi romans değilse çok ilgimi de çekmiyor ne yazık ki modern zamanda geçen kitaplarını o kadar da sevemedim:)

      Sil
  2. Bence onlar da en az tarihiler kadar güzel. Ben ilk onlarla başladığım için öyle geliyor belki. Tavsiye ederim. :) Umarım yakın zamanda yeni kitap çıkar.

    YanıtlaSil
  3. Judith !!! Bu kadına ben de hayranım...
    Karakterleri o denli özenle oluşturuyor ki kitaplarından etkilenmemek mümkün değil. Hem karakterin duygularını hem de nedenlerini mükemmel aktarabilen bir yazar. Sanırım onu Yüreğin Kraliçesi yapan da bu yeteneği...
    Historicallarda genelde içi boş kurgular oluyor, Judith bu manada istisna. Ama ben yazarın günümüz aşk türü kitaplarını da çok seviyorum. Özellikle Cennet ve Kusursuz'un yeri başkadır :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kusursuz gerçekten güzeldi onu da bir türlü yazamadım:)

      Sil
  4. Seni o kadar iyi anlıyorum ki kitabı savunurken. Acaba kaç kere okudum her bir kitabını. Hepsini bitirmek çok üzücü oluyor. Şimdiki aklım olsa yavaş yavaş okurdum. Ben de ara verip biraz unutmaya çalışıp öyle tekrar okuyorum kitapları. Ne yazık ki roman okuyacak kadar ingilizcem de olmadığı için sevgili ve biricik aşk romanı yazarım judithin o şahane romanlarını okuyamıyorum :(

    YanıtlaSil
  5. şu an daha önce hiç okumadığım için kötü hissediyorum, bu yazar bana hiç sıcak gelmemişti daha önce. En yakın zamanda okumayı planlıyorum çünkü tarihi ingiliz romanları benim de çok hoşuma gidiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle hemen okuyun, bunun kadar can-ı gönülden tavsiye edebileceğim bir kitap yok.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...