28 Aralık 2013 Cumartesi

YILBAŞI HAKKINDA BİR KAÇ ŞEY..


2013'ün son günlerindeyiz..

yeni bir yıl her zaman bana heyecan ve umut vermiştir açıkçası yılın en sevdiğim zamanıdır yeni yıl zamanı..

ilk önce herkese şunu söylemek istiyorum yılbaşı ve noel tamamen farklı şeylerdir..
noel bir dini bayramdır ve zaten 31 aralık gecesi kutlanan bir şey değildir isa'nın doğumunu ayın 24'inde kutlarlar.. bu noktada müslümanların isa peygambere de ve diğer peygamberlere de iman ettiğini kimse inkar edecek değilse teknik olarak noel'i kutlamakta din dışı, çarpık, yanlış bir şey falan değil.. buna rağmen bizim 31 aralık gecesi kutladığımız bütün dinlerden bağımsız, bütün dünyadan insanların kutladığı yeni bir yılın gelişinden ibaret.. yani kimse çok süper müslümanım heyoo asla yılbaşı kutlamam falan kafalarına girmemeli..

ben bu yıl herşeyin çok güzel olacağını umut etmek istesem de içinde bulunduğumuz şartlar çok çalkantılı ve ekonomik kriz yakamızdan sıkıca sarsacak gibi o yüzden karamsarlığın nefesini ensemde hissetsemde yine de geleceğe olumlu bakıyorum..

tabii kişisel olarak benim için iyi bir yıl olacak kesinlikle.

ve bu yılbaşından dolayı markete boy boy hindiler gelmişti. hindilere içim gitse de biz evde kalabalık olmadığımız için büyükçe bir bütün tavuk aldım içini kestaneli iç pilavlan falan doldurup küçük boy yılbaşı hindisi muamelesi yapacağım kendisine valla çocuklar gibi sevindim:)

her zaman en çok özendiğim şeylerden biri de çam ağacı süslemek olmuştur ama bir türlü evde yer olmamasından, plastik ağaçlardan hoşlanmamamdan ve zaten gerçek ağaçların kesilmesi beni üzdüğünden bu sene de çam ağacı falan süslemek hayal oldu orada burada gördüğüm ağaçlara içim gidiyor vallahi seneye artıkın:)

yeni yıl herkese ama herkese mutluluk, sağlık, huzur ve de para getirsin şekerlerim :)

ayakabı kutularınız hiç boş kalmasın :) valla bundan güzel dilekte olmaz :)




7 yorum:

  1. Cok güzel anlatmissin canim benim. Umarim hepimiz icin güzel bir yil olur. Sevgiler, Ahu

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel bir yazı.. Hepimize en güzel şeyleri getirsin yeni yıl! Noel hakkında düşüncelerine katılıyorum ve en sondaki dilek, gerçekten en iyi dilek sanırım. :))) Resimler de çok güzel. Normalde kıştan nefret ederim ama gerçekten "yeni yıl zamanı" insanın içi kıpır kıpır oluyor, her yer ışıl ışıl olunca içim açılıyor. :)

    YanıtlaSil
  3. Çok iyi; ayakkabı kutularınız hiç boş kalmasın :D

    YanıtlaSil
  4. Ya bende şu noel ve yeni yıl ayrımını haykırıp duruyorum günlerdir kalemine sağlık! Ama anlamak istemeyince karşındaki sen ne kadar çabalasan da boş.. Neyse bu kadar güzel bir yazının altına güzel yorumlar lazım :) Umarım yeni yıl sana ve sevdiklerine de bol huzur mutluluk sağlık ve kazanç getirir.... :)

    YanıtlaSil
  5. yeni yılda şu twitter kuşunu avlarlar da, bizden ayrı koyarlar umarım, bir yazı okutmadı yahu, sevimli de bi'şey insan kıyamıyor tıklamaya... tavuğa hindi muamelesi yapıp doldururken ki hoşluk, ağaların süslenmesi için kesilmemesi gerektiği bilinci ile her ne kadar örtüşmese de, diğer örtüşmesi muhtemel olmayan, yani kitapların da bir nevi ağaç katili olması gerçeği kadar acıklı olmasa gerek. hayat çelişkilerle dolu. gelecek yeni yılınız, ki gelmiş olsa yeni olmaz, çok kutlu olsun. sevgiler ve saygılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şimdi ağaç kesimi ve tavuk kesimi çok farklı şeyler esasen :)
      ilk olarak vejeteryan değilim o yüzden vejeteryan taklidi yapamam tavuklar lezzetli şeyler:)
      ağaç kesimiyse bambaşa bir konu.
      günümüz teknolojisiyle bir yetişkin tavuk elde etmek 3-4 hafta sürüyor ama yetişkin bir ağacın yetişmesi demek yıllar, yıllar ve yıllar demek o yüzden iki durum tam olarak birbirleriyle kıyaslanabilir değil.
      kitapların ağaç katili olması mevzusuna dönersek.. yıl olacak 2014 geri dönüşüm teknolojisi gayet gelişmiş kağıtlar için kullanılabilir sanıyorum.. ayrıca ağaçlar bir şey için katlolacaksa en masum katilldir kitaplar, rant için ormanlar katledildi benim güzel ülkemde.. bırakın kitap basalım fidanlar kesip fidanlar aydınlatırız kitaplarla..
      hayatın çelişkilerle dolu olduğuna katılıyorum yine de mesela kürklere lanet eden deri ceketli insanlar olmamız bana hep çelişki gibi gelmiştir:)

      Sil
    2. öncelikle tartışabilir olmanız çok güzel bir şey, çok medeni. diğer konulara gelince;
      e, yıl olmuş iki bin on dört hemde miladi ya da pirelli... deri ceketin de sahtesini yapmanın bir yolunu bulmuşlardır. birde hes'lere karşı olup avm'lerden çıkmayanlar var. bir vampir için kan ne ise, bir avm için de enerji o dur. merak etmeyin o konuda hemfikiriz,minik etajerler yerine, salakça dili dediğim, edebi değersiz bir dille yazılmamış, okunabilir kitaplar üretilmesini tercih ederim. tavuklara gelince onlar sofraya gelene kadar ne acılar yaşıyorlar. (burada youtube'den acıklı bir müzik çalınırsa daha etkili olur.) daha yumurta halindeyken ağırlık veya şekillerine göre ayrılıyorlar. analarının ve babalarının yüzünü bile görmeye fırsat bulamayan bu gariban bebelerin işe yaramayanları, işportalarda ya da hayvan pazarlarında satılmak üzere dağıtılır. bunlar genelde horoz olur. horozların çoğu rengarenk boyanır ve vicdansız çocuklar tarafın oynanırken öldürülmeleri için ailelere satılırlar. geride kalanlar, yani işe yarar olanlar, daha da yani, tavuklar kesilecekleri güne kadar tek yönlü, bol hormonlu, hareketsiz bir yerde bekletilirler. hareket ederlerse etleri sıkılaşır. ağırlıkları azalır. oysa bir tavuk hareket eden ya da etmeyen her şeyi didikleyebilir. çok meraklı hayvanlardır şu tavuk milleti. bir kitap bile didikleyemeden kesilirler. tavuklar pirinç yemeye bayılırlar, belkide o yüzden pirince bu kadar yakışır. ya... bu hafta da tavuklar ve tüketim toplumu tartışmasının sonuna gelmiş bulunuyoruz, haftaya yine aynı yerde geveze kitap kurduyla nice yaralara parmak basmak üzere esen kalın.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...