14 Ocak 2014 Salı

ASİL KAN (PRIZED) - CARAGH M. O'BRIEN


serinin adını bilmesemde asil kan bir devam kitabı. doğum lekesi'nin ardından çölün ortasında varolup varolmadığını bilmediği bir ormanı ve halkı arayan gaia küçük kardeşiyle hayatta kalma mücadelesi vermekte..

kitap konuya bomba gibi giriyor.. hiç öyle çölde sürünseler de bizde okusak gibi bir durum yok doğum lekesinin ardından bir kaç haftalık kısa bir zaman atlamasıyla başlıyor kitap. gaia ve küçük kız kardeşi açlıktan ölmek üzereyken bir atlı tarafından bulunuyor ve o varolduğu bile kesin olmayan halka götürülüyor..

zaten hikaye de burada başlıyor yazarı tebrik ediyorum bir seriye başlayıpta iki ayrı ütopik dünya yaratıp sonunda ikisini sentezlemeye karar vermek gerçekten benim baktığım yerden başarıdır..

kitap benim başucu eserim mi? hayatımda okuduğum en iyi kurgu-fantastik mi? hayır değil.. yine de orjinal buldum, sıkılmadan okudum ve takdirimi kazandı tavsiye eder miyim evet kesinlikle tavsiye edeceğim kitaplar listesine girerdi.. şaka maka belki de öyle bir liste yapmalıyım :)

şimdi gelelim asıl bombaya.. gaia'nın yanlarına geldiği bu toplum tamamiyle anaerkil bir toplum üstüne üstlük çok fanatikler öyle ki erkekler köle pozisyonunda yaşıyor. bir kraliçe tarafından yönetiliyorlar ve çok katı ahlak kuralları var.

peki bütün bunların sebebi ne olabilir? ben hemen sizi aydınlatayım bu toplumda kadınlar sadece erkek bebek doğuruyor.. bu da nüfüs oranlarını çok tehlikeli şekilde etkilediği gibi soylarını da yok edip kurutuyor..

toplumdaki erkek kadın oranı dengesiz olduğu kadar bu erkeklerin bir kısmı da kısır.. tahmin edersiniz ki böyle bir ortamda gaia ve kız kardeşi iki potansiyel dişi olarak hoş karşılanıyorlar ancak kardeşi gaia'dan zorla alınıyor ve uzun süre de gösterilmiyor..

bu noktada beni saran korkular daha çok leon'la ilgiliydi.. tam bir ah leon vah leon ne oldu adama yaa falan havalarındaydım ama leon olmaması gereken kadar kolay bir biçimde gaia'nın etrafında bitiveriyor hemen çokta kendinizi kasmayın derim okurken :)

spoiler vermek istemiyorum olayı ana hatlarıyla kavramanıza yardımcı olmuşumdur sanırım o yüzden tekrar tavsiye ettiğim kitaplardan biri diyerekten bu yazıyı noktalıyorum.. tabii hayatınızda okuyacağınız ilk distopya olmamalı bu kitap türe gönülden bağlanmak istiyorsanız açlık oyunlarıyla başlamanızı tavsiye ederim :)

keyifli okumalar..




2 yorum:

  1. Senin yorumlarını çok eğlenceli buluyorum.:)
    İlginç bir kitaba benziyor.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...