7 Şubat 2014 Cuma

DUBLIN CADDESİ (ON DUBLIN STREET)-SAMANTHA YOUNG


vayy, waaaooow, vuhuu hatta ve hatta hüloooğğ :)

gerçekten bildiğim bütün sevinme, şaşırma, bayılma, çok sevme ünlemlerini kullanmak istiyorum çünkü gerçekten kitabın aşığı oldum. yine okumak için çok geç kaldığım bir kitap oldu ve kendime çok kızgınım. niye daha evvel almazsın?

elbette yazılarımı uzun uzun okuyun ve dahi bol bol yorum yapın istiyorum fakat canlar benim size söyleyebileceğim çok fazla da bir şey yok bu kitap hakkında.  hala benim gibi okumamış olan varsa kitapçıların kapısını aşındırsın, internet satışlarını ağlatsın gerçekten çok, çok ve çok güzeldi.. o kadar güzeldi ve o kadar okunmasını istiyorum ki tek kelime spoiler vermeyeeğim gönül rahatlığıyla devam edebilirsiniz :)

bu kadar övdün, övdün olay ne derseniz olay valla olay çok süper :) iyice saçmalıyorum artıkın durun toparlayayım. bu kitap bir aşk romanı, ama fantastik değil zenginli roman. zaten ben erotik artı zenginli roman duyunca direk gözlerime grinin elli bin tonu üşüşüyor, içim kararıyor. git diyorum, git okumam seni! sonra da böylesi pişman oluyorum çünkü kitapta ne o "hayvanlar gibi zenginim, yaşasın herkesi ezebilirim." kafasında bir adam var, ne de "eziğim, salağım, sakarım, yemek de yiyemem ay bi milyoner buldum nasıl olduysa ahaha." tarzında artık benim gerçekten içimi bulandıran o asıl kadın karakter var. bu düz yolda yürüyemeyen mal kadının seksi, über falan olduğu algısı da hep o bella'dan çıktı ya.. alacağın olsun stephenie meyer!

erotik falan deniyor kitap hakkında dex plus olarak basılması nedeniyle ben hemen size bildiriyorum yok öyle bir dünya. kitap bildiğin salt aşk romanı. cinsellik içermiyor mu? elbette içeriyor fakat asla böyle irite edecek düzeyde "yemeyelim, içmeyelim, konuşmayalım, gülüşmeyelim haydiin yatağa" gibi bir durum yok. öyle bir durum olsa en çok ben hazetmem çünkü kitaplarda erotizm de dozunda kullanılmalı diye düşünenlerdenim ben. bir de diğer bloglarda, şurada burada bir "anlaşma yapma" hikayesi var deniliyor ama bu kesinlikle enteresanlığın elli tonundaki gibi kağıtlı, belgeli, imzalı bir anlaşma değil tamamen zor kadın ayakları yapan hatunu tavlamaya yönelik bir taktik.

kitabı almadan önce ön okumasını okumuştum ilk bölümde adamla tanışmaları bile olaydı zaten onun üstüne yana yakıla aldım kitabı.. bazı kitap çok duygusal olur, sizin bütün romantik duygularınızı tatmin eder mesela judith böyle kitaplar yazar, kimi kitaplarsa size farklı fantazi dünyaları açar erotik içeriğe sizi doyurur anita blake olabilir mesala buna örnek ya da kimi kitaplarda aradaki zekice diyaloglarla, akıcı üslüpla, güldürerek, mutlu ederek kendisine sizi hayran bırakır ki lux serisi de buna yine iyi bir örnektir..

bunları neden mi anlatıyorum? çünkü bu kitapta herşeye sahip oluyor, herşeye doyuyorsunuz ve bence bu çok büyük olay.. gabriel'in cehennemi kitabına gabriel gibi bir adama öldüm, bittim, yamuldum ben eyvallah ama o kadar romantiklerdi ki insanda hadi biraz aksiyon be kardeşim hissini bırakıyordu.. gri ağa zati işi gücü belli, adam bir dur allasen hissini veriyordu..  dublin caddesi tam bir altın oran içinde..

normalde yan karakterlerden sıkılırım ben.. isterim ki aşk romanları az karakterli olsun sürekli romantikli sahneler olsun falan. bu kitapta jocelyn'ın psikoloğundan braden'ın  aile bireylerine, kadar binbir karakter vardı kitabın içinde hatta ve hatta braden'ın kız kardeşinin aşkı buluşunu bile okudum arkadan arkaya ama bana mısın demedi. bir tek satır atlamadan, bir cümle kaçırmadan okuduğum bir kitap oldu..

kısacası ben her haliyle çok sevdim, espirili anlatımdan diyaloglara, karakterlerden tutun da işlenen konuya gerçekten tamamen kalbimi kazandı yazar ve eser. şu an ilk işim yazarın çevrilen veya çevrilecek başka bir kitabı var mı diye bakmak olacak hatta hemen çeviri için yayınevini taciz edebilirim.. gerçekten samimiyetle hemen okuyun derim..

son olarak bu yayın blog'umdaki 100. yayın olacak ve 100. yayınım böylesi sevdiğim bir kitap olduğu içinde ayrıca çok mutluyum.. daha bir yıl olmadan 100 yayın yapmak.. gerçekten blog'u ve sizleri seviyorum karınca gibi çalışıyorum efendim okumak, okumak ve daha çok okumak kitap aşkına!

bir de size hem iyi hem kötü sayılabilecek ufak bir haber vereyim.. bir süre çekiliş yapmayacağım.. taa ki blog'umun birinci yaşına kadar. iyi haberse birinci yaş çekilişi gerçekten ama gerçekten güzel hediyeler barındıran şanına yaraşır bir paket olacak kitap ağırlıklı tabii :)

keyifli okumalar..


3 yorum:

  1. Ilginç biseye benziyor bu kitap yaa. :)

    YanıtlaSil
  2. Kütüphanemde duruyor sıra ona gelmemişti.Biraz öne almalıyım :)

    YanıtlaSil
  3. Yorumdan sonra hemen bende okudum. Gerçekten güzel bir kitap her bir sayfası, her bir satırı keyifli zaman geçirtiyor ve eğlendiriyor. Tek bir noktada eleştirim olacak belki alışkanlık oldu :) bir seri çıkarmış aslında. Bir kitapta konuyu biraz hızlı toplamışlar bence. Daha detaylı irdelenebilecek çok konu vardı bence kitabın son bölümünde. Ama yine de mükemmeldi okuyun arkadaşlar...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...