17 Şubat 2014 Pazartesi

SEÇİLMİŞ BEDENLER (CHOSEN) - DENISE GROVER SWANK


bugün size bahsedeceğim kitap tam da "ummadığın taş baş yarar" sözünü doğrulatacak türden bir kitap. arkadaşlar en az altı ay önce muhtemelen kapağını veya sırf adını beğendiğim için indirimden aldığım bir kitaptı. aylardır yüzüne de bakmamıştım. öylece okunmayı bekliyordu bir kenarda  ve benim canım sıkıldı, okuduğum kitabı yeni bitirmiştim, elim boştu.. kafamı dağıtacak bir şeyler arıyordum ki tesadüf bu kitap elime geçti.  yok böyle bir muhabbet soluksuz 35 sayfa okumuştum. saat olmuş gece 12 yarın iş güç var yatmam lazım. bıraktım tabi çaresiz ancak vapurda, otobüste elimden bırakmadan okudum.

yazarı tanımam,  ilk defa bir kitabını okuyorum. "the chosen" serisinin ilk kitabıymış. bir kaçış öyküsü olan bu roman için  paranormal türünün kesinlikle başarılı bir örneği diyebiliriz. ayrıca yazım dilini sevdim konu bir teviye gidiyor ancak tempoyu düşürmemeyi başarmış. kitabın sonunda serinin ikinci kitabı "hundet" bir bölüm yayınlanmış. neden başarısız olduğunu anlamak mümkün değil. belki başarısız da değildir ancak (ben başarısızımdır habersiz olduğum için) yani fantastik bu günlerde böylesine yok satarken... belki de tanıtımı tam olarak yapılamadı diye düşünüyorum. özellikle yetişkin fantastik türünde harika olabilir.

yan karakter kullanmadan sadece ana karakterlerle bir kitap bu kadar sürükleyici ve tempolu yazılabilir. evet spoiler vermeden çok kısa tanıtacağım size karakterleri şimdi. will paralı asker, parayı verenin tüm pisliklerini temizleyen, duygusuz, katışıksız orospu çocuğu taklidinde çok başarılı ancak yüreği temiz güzel insan.. bu şekilde yansıtmış yazar yapabileceğim bir şey yok. emma hayatının son üç yılını sürekli kötü adamlardan kaçarak geçiren ve kendini çocuğunu korumaya adamış bir anne. jake beş yaşında geleceği görme yetisi olan emma'nın oğlu.

ilgimi çeken başka bir şeyse yazar kesinlikle fiziksel tanımlamaya girmemiş. yani okuyucunun hayal dünyasına bırakmış biraz. sadece minik anektodlar var mesela emma'nın  kumral olduğundan söz etmiş ama başka hiçbir tasvir yok. will kirli sakallı veya saçı kısa traş edilmiş gibi. jake için meleklere benziyordu ifadesi kullanılmış. yazar sadece üç kişiyle bayağı aksiyonlu bir kitap yazmış. muhtemelen ikinci kitapta daha derinlemesine işliyor konuyu diye düşünüyorum. tabi bunlar varsayım bilemem.  aslında yazar çok iyi harmanlamış yani fantastiğin yanında aşk, macera, gerilim de var. birer nebze katmış hepsinden diyebiliriz.

kitabın başından sonuna kadar jake'nin babasının kim olduğunu merak ettim ve tanıyınca adamdan tiksindim. yani insan özel bir adam bekliyor -çok mu percy jackson okudum nedir- hani çocuk özel falan ya.. kitabın başında korunması gereken karekter jake gibi geliyor ancak aslında korunması gereken  emma. biraz ters köşeler var kitapta ama güzel, aksiyonu bol bir kitap. öneririm arkadaşlar pişman olmazsınız.



5 yorum:

  1. ya peki seçilmiş bedenler 1. kitapta 2. kitabının adı hunted mi ben aradım ama google da bulamadım ve bu seri kaç kitap ve isimlerini biliyor musun? yardımcı olursan çook sevinirim:)

    YanıtlaSil
  2. Kehanetin Çağrısı 2. Kitabı .. Bende 3. Kitabini araştırıyorum galiba Türkiyede daha çıkmadı. :S

    YanıtlaSil
  3. Aynı şekilde, 3'ü bulamadım. Bulabilirseniz, burdan bizi de haberdar ederseniz çok iyi olur.

    YanıtlaSil
  4. arkadaşlar sacrifice 3. kitap redemption da 4.kitap. ama malesef çevirileri yok..

    YanıtlaSil
  5. Kayıp Element 3.kitap çevirisi yapılıp yayımlandı, fakat 4.kitap yani Redemption'un çevirisi henüz yapılmadı.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...