2 Şubat 2014 Pazar

SIMSICAK (SIZZLE) - JULIE GARWOOD


kitabı biraz evvel bitirdim ve hemen koşup yorum yazmak istedim. doğrusu çokta bir şey yazabileceğimden emin değilim çünkü kitabı alenen beğenmedim. bu aralar ne oluyor anlamak mümkün değil nedense sürekli kötü kitaplarla muhattap oluyorum..

julie garwood aslında sevdiğim bir yazar tarihi aşk romanlarını da çoğunlukla çok güzel kotarıyor. içimdeki iskoç sevgisine katkısı oldukça büyüktür ama benim içimdeki asıl iskoç sevgisi braveheart'tan (cesur yürek) gelir gerçekten ne filmdi ya. öyle bir liste de yapmalıyım en çarpıcı filmler falan :)

neyse, neyse yine kendimi kaptırıp konuyu dağıtmayalım konu sımsıcak'tı. kitap günümüzde geçiyor ama gerçekten ortaçağ karakterini kopyala yapıştır yapmışlar.. ben kitabı o kadar beğenmedim o kadar beğenmedim ki gerçekten sanki "param bitti, bir kitap yazayım, hem iskoç hem FBI çok havalı!!" falan gibi bir kafayla yazılmıştı kitap. gerçekten yazarın diğer kitaplarına göre çok amatör, dağınık ve sıkıcıydı atladığım bölümler falan oldu. sonradan geri döndüm güzel bir şey kaçırmış mıyım falan diye ama yok o kadar sıkıcıydı ki tekrar okumadan bıraktım.

kitapta romantizm yok. tatlı-sert bir büyükanne, safdil bir kız, paragöz ailesi ve işte bir grup kötü adam. sam'a gelirsek ki hiç uygun değildi bence o isim bir iskoç asilzadesine sam ne yani? köpeklerine de veriyorlar amerikalılar o ismi neden sam daha karizmatik bir şey olamaz mıydı ki? sam winchester'a da selam ederim, dean'inimiz amin :)

kitapta azıcık etkileyici olan tek şey sam'di işte über yakışıklı, süper cesur, otorite temsilcisi, aksanlı falan feşmekan bir adam. eyvallah ama bu adam,  insan üstü bu adam, bu tanrının boş zamanına denk getirip yarattığı adam neden -bana göre- sevmediği bir kadınla evliymiş ki? bir aşk romanındaki adam "aşk adamı" olmalı.. iyi huylu, munis bir kadınla evlenmiş sonrada o ölünce hobaa ateşli aşkını buluyor falan olmamalı. insanlar çoğunlukla önemsemez ama birinin hayatında eskiden de olsa yer eden birine değer vermesi çok önemlidir.. evli olması madem kitaba bir ayrıntı, bir espri katmayacaktı niye dul bu adam? yani lyra ile karısını kıyaslasa, lyra'ya olan hislerinden kendini suçlu hissetse ne bileyim hiç değilse karısının anısına aşık olan bir adam olsa da lyra'yı sam'i çözerken, özgür kılarken görsek? gerçi hoş bir ayrıntı olarak sam'in başka bir julie gaarwood kitabında asıl adam olan alec kincaid'in soyundan gelmesi çok güzeldi :)
Alec Kincaid'
Alec Kincaid

bilmiyorum belki de ben kitaplardan fazla şey bekliyorum ama güzel de yazılabiliyor bu hikayeler, bu konular.. FBI ajanıyla onun korumasına muhtaç naif kadın hikayesi zaten öyle özgün falan da değil ki bari güzel, ayrıntılı ve kusursuz işlensin ki bir şeye benzesin değil mi? türkiyede aynı konulu bir dizi, film çekilse yerden yere vurulur "ıyy iğrenç, pis klişe" diye.  ee ama yine klişe, hala klişe. açalım the bodyguard izleyelim de kevin costner görsün gözlerimiz, gözümüz gönlümüz açılsın di mi?

kısacası olmamış, oldurulamamış bir kitaptı. sonu falan öyle aceleye gelmiş ki ne bir evlenme teklifi var, ne bir düğün var, ne birlikçe geçirdikleri duygusal bir an.. kim kime ne ara aşık oldu anlamadım sadece birinin tipi güzel diye aşık olunuyorsa gerçekten çok işimiz var..  seni seviyorum deyişleri şöyle özetlenmiş seks, seks, seks.. ve birbirlerini sevdiklerini söylediler.. seks, seks, seks.. kitaplara verilen paralara çok nadiren acırım ben ama bu gerçekten o fiyat etiketini haketmiyordu. daha çok keyif alarak okuduğum harlequin kitapları bile oldu. yani sahafta satılan 1.5 tl etiketli 112 sayfa kitaplar onlar :)

yine de herkese keyifli okumalar :)

Alec Kincaid'

2 yorum:

  1. Yaaaaaa kitabı yeni satın almıştım bu yorumdan sonra gelde oku:)))))) Parama yazık oldu ama kitap beni sıkıyorsa neden okuyayım ki.Sizin yorumunuza güveniyorum çok cesur yorumlar yapıyorsunuz.Zaten herkes böyle olsa keşke

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya herkesin zevkleri ve fikirleri farklıdır ben beğenmedim diye sizde beğenmeyeceksiniz diye bir şey yok :) benim yorumlarıma gelirsek çok cesur demeyelimde doğru ve dürüst diyelim.. :) çok teşekkür ederim :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...