10 Mart 2014 Pazartesi

İNTİKAM (REVEALED) - P.C. CAST + KRISTIN CAST


bugün sizlere bir zamanlar son derece severek keyif alarak okuduğum "gece evi" serisinin son kitabı olan "intikam" dan söz edeceğim.

öncelikle şunu belirtmek isterim ki aslında ergen kızların daha çok merak duyduğu ve okuduğu bir seri olan gece evi serisi başından beri çok ilgimi çekmişti. değişik bir dünya, değişik kurallar falan.. ancak seriyi çok uzattı bu nedenlede son birkaç kitap yani 9. ve 10. kitap cidden vasattı. serinin ilk sekiz kitabı kadar iyi değildi. ancak bu kitapta toparlanmışlar, silkinip kendilerine gelmişler de diyebiliriz.

bir kere tempo çok yüksek. yani bir veya iki günü baz alıyor koskoca kitap. ancak tasvirler ve anlatım güzel. içerik olarak tabi ki bazı eleştirilerim olacak. eleştirilerim bol miktarda spoiler içerecek henüz okumadıysanız yazıyı burada bırakmanızı tavsiye ederim..

biliyorsunuz 10. kitapta büyükanne sylvia kızılkuş'u neferet cadısıın elinden aurox kurtarmış ve neferet'i çatı katından aşağı atarak ölümüne sebep olmuştu. Neferet sizce ölür mü arkadaşlar? tabi ki hayırrr.. o ölürse kötülüğü kim yapacak? malum kalona'da iyiler kervanına katıldı.

okulda düzenlenen panayır sırasında örümcekler şeklinde vücuda gelmeye çalışan neferet'e bilmeden zoey büyük bir yardımda bulundu. hesapta onu kovmak için kurduğu çemberden güç alan Tsi-Sgili vücuda geldi ve erin denen hain, dönek, alçak ve daha bilimum kötü sıfatları hak eden aptal çaylağın ölümüne neden oldu..

kahin afrodit'in belediye başkanı babasını yedi. gece evi'nin polisle başını derde soktu. kırmızı çaylaklar dahil herkes gece evi'ne tıkıldı kaldı. polis okuldan çıkmalarını yasakladı vs. sıkıntılı bir durum yani. erin'in sevgilisi dallas denen hain iblis de intikam çığlıkları atmaya başladı. dallas denen piç steva rea'yi yaktı. evet elektrikli ilgili bir özelliği olan aptal çaylak saldırdı.

afrodit bir imgeleme gördü ancak durumu z ile paylaşacağına tuttu shaylin'e aktardı ve renklerini kontrol etmesini istedi. (shaylin auraların renklerini görüp kişinin ruh halini, iyiliği vs. anlayabiliyor). bence afrodit baştan  z ile konuşsaydı sonuç değişebilirdi. kişisel kanaatim afrodit hata yaptı.

 bütün bunların üzerine de gece evi yüksek rahibesi (konsey üyesi) bir diğer adı "ölüm" olan thanatos dallas'a öyle bir ceza verdi ki. modern dünyada eski sihri uyandırdı. resmen çocuğun kafasını uçurularak idam ettirdi. yandaşı olan diğer iki çocuk da bir çayırlığa götürülüp ölüme terk edildi. yani şimdi burada bir anlam kargaşası var söylemeden geçemeyeceğim. insanlar vampire dönüşürlerken (ki bu dört yıl sürüyor ve çaylaklık deniyor) gece evlerinde kalıyorlar. bu normal aileleri olduğu anlamına geliyor. ve bu gece evlerinin de yasal statü kapsamında olduğu anlamını taşıyor. yani hiçbir gece evi yüksek rahibesi konu ne olursa olsun bir çaylak için ölüm emri veremez. verirse de sonuçları ağır olmalı. o çocuklar neticede hala ailelerinin çocukları. kısacası thanatos hata yaptı bence.

zoey kızılkuş iyilik timsali bunca kitap serisi boyunca çok bilmiş bir şekilde tüm kötülere ders veren zoey... öfke kontrolünde sorun yaşıyor ve sırf bu nedenle iki adamı öldürdü. evet evet yanlış okumadınız ciddi ciddi öldürdü. bu da yetmezmiş gibi polise teslim oldu ve suçu itiraf etti. mal bu kız ya cidden.. afrodit bu imgelemeyi daha önce görmüştü. adam gibi açıklasaydı konuşmaya çalışsaydı farklı olabilirdi.

ve son olarak aurox sürekli heat gibi davranıyor. onun sözleri, onun hareketleri ve zoey ona müthiş ilgi duyuyor. ancak savaşçısı stark denilen züppe sürekli bir sahiplenici hallerde, sen benimsin triplerinde. kızı hep birlikte çileden çıkardılar yani.. kitap tempoluydu dedik ancak şöyle bir dezavantajı var bunun sonu havada kaldı.. yani çok belirsizlik var. bir sonraki kitaba kadar sıkıntılı olmuş. gerçekten artık biteceği için seviniyorum çünkü ne kadar zorlasam da iyi bir şeyler yazamıyorum hakkında fazlaca uzamış bir serinin final öncesi son kitabıdır efendim..

keyifli okumalar..


4 yorum:

  1. Bende Gece Evi Serisi'ni severek ve ilgiyle takip edenlerdendim, ta ki 8. kitaba kadar... Baktılar ki kitap tutuldu, haydi uzatalım dediler gibime geliyor... ve uzadıkça içerik bakımından oldukça vasatlaştı, takip etmesi zorlaştı... Ben yarım kalan serileri sevmiyorum, o nedenle boş bir zamanımda tamamlayacağım. Fakat bir seriyi bu denli çoğaltmak hoş değil, evet bundan daha uzun fantastik seriler var ancak her bir kitap neredeyse 1000 sayfa, bu seri ise kendini tekrar ediyormuş gibi geliyor ne yazık ki...

    YanıtlaSil
  2. seri kendini hem tekrar ediyor hem de monotonlaşıyor bence. ve gereksiz uzun.
    gece evii serisini okumayı ben de seviyordum.
    paylaşım için teşekkürler
    bloğumda çekiliş var beklerim sevgiler bloğumunadı çocuğumla eğlenirken

    YanıtlaSil
  3. Heyoooooooooo mimlendin Geveze :)
    http://yaseminjess.blogspot.com.tr/2014/03/sevdigimiz-bloglar-tantma-ve-kaynasma.html

    YanıtlaSil
  4. Sanırım seriyi 8. kitaptan sonra bıraktım. *.* Emin değilim. :D Ama okumaya devam etmeli miyim bilemiyorum. :S

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...