4 Nisan 2014 Cuma

SEN GELMEDEN ÖNCE ( UNTIL YOU) - JUDITH McNAUGHT


bugün sizlere çok ama çok keyifli bir kitabı yorumlayacağım sen gelmeden önce. Judith McNaught benim inanılmaz keyifle okuduğu muhteşem bir yazar. bu kitap da bundan önce iki kitaptan tanıdığımız "westmoreland" ailesini konu alıyor. zaten oldum olası (taaa küçüklüğümden beri) dük-düşes, marki-markiz- kont-kontes, lord-lady gibi unvanları içeren ortaçağ İngiltere'sini anlatan bu tip romanlara deli oluyorum. 

efendim "westmoreland" serisinin üçüncü kitabı kendileri. bundan önce aşağıda sıralamayı da göreceksiniz. ancak şu var ki kesinlikle sırayla okumanız falan gerekmiyor. yani hepsi birbirinden bağımsız kitaplar. dededen toruna aşk, aristokrasi, soyluluk, unvanlar falan filan. fena yani cidden çok güzel. 

langford kontu, ellington baronu, beşinci hargrove vikontu, ashbourne vikontu stephen westmoreland... Ay ne çarpıcı olmuş değil mi? Fazla mı abartmış judith ne? Ama çok etkileyici.. bir kaza sonucu bir akşam işe yaramaz bir baronun ölümüne neden oluyor. sonra ertesi gün amerika'dan gelecek olan o baronun nişanlısını karşılamaya gidiyor ve orada elim bir kaza sonucu sheridan yani ölen baronun nişanlısı bir kaza geçiriyor ve hafızasını yitiriyor. ancak karmaşık bir çok olay.. iyi niyetli çok tonton bir aile doktorları.. çok şeker ve çok nazik bir aile.. 

onu alıp evine götüren yakışıklı kont ile sheridan arasında inanılmaz bir aşk başlıyor. ama yanlış anlamalar, bellek kayıpları, iyi niyetli bile olsa yakın dostların müdahaleleri derken işler biraz sarpa sarıyor. ancak ortalığı stephen'in annesi yaşlı düşes, yengesi claymore düşesi whitney ve biraz da ağabeysi claymore dükü toparlıyorlar.

kesinlikle mutlu sonla biten ve okurken de insana mutluluk veren bir aşk romanı.. son derece romantik olmasına karşın,  ingiliz sosyetesinin acımasızlığını gözler önüne seren bir kitap. kadın-erkek ilişkilerini ortaya koyması açısından önemli bence. çok ama çok öneririm. hepiniz okuyun hatun kişiler.. çok memnun kalacağınızdan eminim.

Serinin diğer Kitapları,

* İçinde Aşk Saklı (1985)
* Düşler Krallığı (1989)


1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...