30 Mayıs 2014 Cuma

THE ORIGINALS


Evet bu yazı hem bir tanıtım, hem de bir övgü yazısı olacak. The Vampire Diaries'ı sanırım artık bilmeyeniniz yoktur. Size bahsedeceğim dizi de bir o kadar ünlü, bir o kadar nefes kesici.

Klaus ağlatacak kadar çekicidir!
Bu dizinin konusu TVD izleyicileri için zaten yabancı değil ama ben o diziyi izlemeyenler için de karakterleri tanıtmak mümkün olduğunca minik spoiler'le olayları yorumlamak istiyorum.

Kendimi çok ciddiye aldığımı düşünebilirsiniz ama eğer tavsiyelerime gerçekten güveniyorsanız, yazının devamını bile okumayın.  Zaman kaybetmeyin Klaus gibi bir karakterle tanışın!

 Bu dizi isminden de belli olduğu gibi, köken vampirleri yani vampir ırkının ilk ve en güçlü üyelerinin hikayesini anlatıyor. Klaus, Elijah ve Rebekah diziyi sırtlayıp götüren kadro ki hepsi de kendilerine göre hayran olunası karakterler.

Zaman zamansa çok şekerdir.
Tabii hiçbir şey bu kadarla bitmiyor, kurtlar, cadılar, gizli silahımız Davina ve Marcel üstelik ilerleyen bölümlerde ömrünü Klaus'u öldürmek uğrunda harcayan Michael'da diziye dahil olacaklar arasında. Aksiyon durmak bilmiyor, her bölüm adeta kendini aşıyor.
Dizi  hakkında söylemek istediğim en önemli şey şu. Bu bir ergen dizisi değil! Yani iki kardeş aynı kıza aşık olalım kız ikimizin arasında pinpon topu gibi gelsin gibi bir durum yok. TVD'yi izleyenler bu dizinin gerek kurgu, gerek konu, gerekse işleniş bakımından TVD'den çok, çok daha sürükleyici ve kaliteli olduğunu bilmelisiniz. Ergen bir Elena yok bir kere daha ne söyleyebilirim. :)

Ve sık sık kesin olarak ölümcül!
Dizi Klaus'un terk ettiği evlatlığı Marcel'le arasındaki iktidar mücadelesini anlatıyor. Bununla birlikte dizi aile arasındaki bağları, ihanetleri ve seçimleri de konu alıyor. Elijah'ın dediği gibi always and forever!

Elbette bu aileyi yeniden bir araya getirecek, onlara yeniden umut verecek mucizevi bir şeye ihtiyaçları var, bu mucize Klaus'un imkansız bebeğinden başkası değil. Bu bebek Klaus'un içindeki iyi adama ulaşması için son umuduyken Klaus'un bütün düşmanları içinse bir hedeftir. Cadılar, kurt adamlar, insanlar ve vampirler hepsine karşıysa yalnızca kökenler.

Ne olursa olsun ailesine bağlı..
Belirtmek istediğim en önemli nokta, bu diziye başlamak için Vampire Diaries izleyicisi olmanız gerekmediği. Bu yüzden Klaus gibi sevimli bir şeytanı tanıma fırsatını geri tepmemelisiniz. Ne yaparsa yapsın affedebileceğiniz birini düşünebiliyor musunuz? Lanetli ruhunu kurtarmak için uğruna herşeyi feda edebileceğiniz birini?  İşte o kişi Klaus!

Şaşkın bir baba...
Birinci sezon finalini çoktan yapan dizi ikinci sezon onayını da hiç zorlanmadan aldı. Rebekah karakterini canlandıran Clarie Holt diziden şimdilik ayrılmış olsa da sezon finalinde görünüp gözlerimizi şenlendirerek ikinci sezonda da boy göstereceğinin işaretini verdi.

Bunun yanı sıra TVD izleyicilerinin bildiği karakterler olan Kol ve Michael'ın dizinin ikinci sezonunda rol alacağı kesinleşti. Sanırım artık seyirci olarak iki isteğimiz var Camille falan değil de TVD'deki Caroline The Originals'e transfer olmalı, bir de şu Klaus azıcık mutlu olsun be :) :)

Keyifli Seyirler..


2 yorum:

  1. Katılıyorum yazdıklarına. Çok güzel yorumladın. TVD de sadece Caroline kaldı bana görede :))

    YanıtlaSil
  2. The Originals benim için Vampire Diares'ın yerini almıştır.Vampire Diares artık çok sıktı.Originals'ın yeni sezonunu merakla beklemekteyim heyecan verici bir sezon finaliydi :))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...