21 Haziran 2014 Cumartesi

CUMARTESİ İLK ON: 2014 YAZINDA OKUNACAK KİTAPLAR



Uzun, uzun ve uzun zamandan sonra ilk kez bir cumartesi ilk on etkinliği düzenleniyor, görür görmez çok mutlu oldum ve hemen katılmak istedim. Sizde etkinliğe katılmak ve etkinlik sahibine bakmak isterseniz sizi böyle alalım...

Etkinliğin ne olduğuna gelirsek bu yaz okumayı planladığım ilk on kitabı söyleyecekmişim. Hay, hay efendim buyrun yazıyı takip edin.

1) GABRIEL'İN CENNETİ


Evet bu kitabı o kadar çok bekledik ve o kadar çok istedik ki, ben şimdiden ön siparişimi verdim ve bekliyorum. Serinin ilk kitapları Gabriel'in Cehennemi ve Gabriel Arafta'nın yorumları da blog'ta bulunuyor.

2) KARA CADI


Nora Roberts'ın kalemine, tarzına bayılırım bunu herkeste bilir ama özellikte fantastik, mitolojik bir yazınları ayrı bir güzel. Yıllar önce Harlequin basımı bir kitabını okumuştum, büyülü serüven. Kesinlikle yeniden basılması gereken bir roman o. Aslında yurt dışında büyük bir seri. Donovan Legacy. Bana o romanı hatırlatan Kara Cadıyı'da daha ön siparişteyken hemen gözüme kestirdim.

3) KUTSAL AŞK


P.C Cast dünyadaki en başarılı yazarlardan biri olsa gerek, gece evi serisi bitsin diye artık gözüne baksam da, tanrıça serisinin son kitabını inanılmaz özensiz bulsam da bu yazara karşı koyamıyorum. Mitolojik fantastik bir üçlemenin ilk kitabı olan Kutsal Aşk listemin yukarısında yer buluyor kendine.

4) KURŞUN


Bu yazıyı yazarken bile parmaklarımın titrediğini söylemek yanlış olmaz, sonunda yepyeni bir Anita Blake romanı! Hiç bitmesin dediğim ama allah gecinden versin yazara bir şey olmadan da bitmesini temenni ettiğim bir efsane o. Gerçi bir gizem serisi olarak tasarlandığı için bir sonu olmayacağını yazar bir röportajında söylemiş olsa da benim için sonu çoktan belli. Anita ve JC sonsuza kadar güçlü yaşadılar! Başlayın şu seriye kardeşler bakın çevirileri duracak diye ödüm kopuyor.

5) BELALI DÜĞÜN


Ahh okuyucu eğer Travis'le tanışmadıysan çok şey kaybediyorsun, Ayaklı Bela yorumuna git ve bir süre dönme. Ama hey sen! Travis Maddox'u tanıyan okuyucu, bu düğün kaçar mı? Yana yakıla kargo bekliyorum, söyleyecek hiçbir şey yok :)

6) KUŞATMA VE FIRTINA


Bu kitapta sabırsızlıkla beklediğim kitaplar arasındaydı, fantastik romanları sever biri olarak bayıldığım Gölge ve Kemik'in ikinci kitabı beni derin bir sevince boğdu, yorumu yakında çok yakında buralarda olur.

7) MART MENEKŞELERİ


Yağmur Sonrası ve Son Kamelya'yla yaşadığım Sarah Jio aşkı yine kendini göstermeye devam ediyor, yazarın  ilk kitabı belki de eserleri içinde en sevilen. Arkadya yayınlarının ayraçlı püsküllü tasarımlarıyla müptelası oldum bu kitapların, bundan sonra da Böğürtlen Kışı sırada gibi gibi.

8) SESSİZ İNTİKAM


Bu kitabın konusu o kadar beni cezbetti ki açıkçası takıntı oldu bende aklımdan çıkmıyor ama yine de bir türlü okuma fırsatına erişemedim. Neden derseniz? Her almaya kalktığımda çevirisinin ne kadar kötü olduğuyla ilgili yorumlar görüyorum, konu şahane Viktorya dönemi şairene hele o kapak efsane ama sanırım çeviri tırt çıktı. Evet, ben bilmem eşim bilir izliyorum. Hayır işsiz değilim İlker beyi pek seviyorum :)

9) VAMPİR GÜNLÜKLERİ


Dizisinden bile bık geldi artık bitsin diye gözüne baktığım bir seri oldu bu ama ne yazık ki hiç öyle bir niyetleri yok. Başladığı seriyi bitirme takıntısı olanlar rica ederim bu seriye, bir de Gece Evi serisine başlamasın, yazık olur, helak olur, perişan olur.

10) MİRAS


Bu başına gelmemiş aksilik kalmayan bir serinin en az kendi kadar mazlum son romanıdır. Yüzüklerin Efendisine benzettiğim elfler, cüceler, kadim ve kötü yaratıklar, bol bol büyü ama Yüzüklerin Efendisinden farklı olarak bol bol ejderha ve süvari içeren bu efsanevi serinin son romanı miras'ı bu yaz okumaya kesin ceht ettim.

Benden bu kadar. Sizin okuma listeleriniz var mı?


5 yorum:

  1. Merhaba,
    Benim listem yok yapmalimiyim bilmiyorum :) Belali Dügün var sirada kargom gelirse tabii :( sessiz intikam'i ceviriden dolayi bende almak istemiyorum. Serileri pek sevmiyorum ama el mahkum devam ettiklerim var. Maya Banks mesela :)
    Insallah Türkiye'ye gelince gördügüm ilk kitapciya girip ilk yüz listemi yaparim belki :)

    YanıtlaSil
  2. Kara Cadı - Kuşatma ve Fırtına'yı gerçekten okumak istiyorum. = )

    Katılım için çok teşekkürler. = )

    YanıtlaSil
  3. Benim de bu yaz için bir plaj kitapları listem var bakmak isterseniz bloguma buyrun: http://strawberrymillk.blogspot.com.tr/ =)

    YanıtlaSil
  4. mm süper fikir liste yapmak be ya (: Genel olarak fantastik ve korku seçimlerin anladığım kadarıyla. Eregon,eldest'i okudum.Mirası okumam için 3.yüde okumam lazım (: Harbiden ben gidip bir liste yapayım be ya ,)

    YanıtlaSil
  5. Benim için çok faydalı ve keyifli bir blog, çünkü roman okumayı benm de çook seviyorum:) Takibe başladım, bana da beklerim :)) http://karamelaski.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...