9 Haziran 2014 Pazartesi

GÖKYÜZÜNÜN UZAK UCU - KRISTAN HIGGINS


 (ARKA KAPAK)
Callie küçük bir kızken doğum gününde aldığı ve "sonsuza dek mutlu yaşadılar" adını verdiği sandalyesini gelecekte hep evinin bir köşesine koyma hayali kuruyordu. Ancak otuzuncu yaş gününü hâlâ birlikte yaşadığı huysuz büyük babası ve tuhaf ailesiyle hiç hesapta olmayan bir şekilde kutlayan Callie'ye hayatının en kötü sürprizini çocukluk aşkı Mark yapmıştı. 

Kaybedilmiş bir aşk, vazgeçilmiş bir kariyer ve boşluk… Ta ki başını kaldırıp gökyüzüne bakıncaya dek. Gökyüzünü, kasabaya yeni taşınan Ian'ın gözlerinde görünceye dek. Bu gizemli adam Callie'nin yaralarını sarabilecek mi…
 ***
Ne yazık ki hiç beğenmedim, hatta o kadar beğenmedim ki hakkında yazacak bir şey bulamadığım için arka kapak yazılarını falan paylaşıyorum.

Kitabı aldığımda umutluydum, daha önce okumadığım bir yazardı, kitap kapağı çok şekerdi, konuysa klişe olsa da idare ederdi. Gelin görünki işler hiç beklediğim gibi olmadı, böyle kitaplar beni yeni yazarları denemeye cesaret etmekten alıkoyuyor ve içime ön yargı yerleştiriyor.

Kitap romantik komedi tadında yazılmak istenilmiş ama komedinin en büyük sırrı ve başarılı olmasının belki de tek dayanağı doğallıktır. Kitap ne yazık ki zerre doğallık barındırmıyordu. Zorlama espiriler, popüler kültüre hitap etme amaçlı saçma saçma iç sesler, kitaptaki karakter bolluğu, dağınıklığı ve yoruculuğu...

Bir de betimlemeler konusu var ki evlere şenlik bir kitabın en büyük dayanağı betimleme gücüyken bu kitap betimlemeleriyle insanı okuduklarından soğuyor.

Çocuğuna köpeğim diye hitap eden, güya onu öyle seven ve esasında çok komik olması umularak yazılmış sersem-sarhoş baba karakterleri buram buram komedi klişeleri kokarken bir o kadar da başarısız.

Açıkçası başarıp sonuna kadar bile okuyamadım, okuduğum yerleri de sıklıkla atladım desem yalan olmaz Yağmur Sonrası'ndan sonra ciddi hayal kırıklığı oldu ama yapacak bir şey yok kısa bir postla olsa bile sizleri uyarmak istedim.

Keyifli okumalar..

8 yorum:

  1. Sanırım bana bahsettiğin kitap buydu? Neden bilmiyorum ama feci bir şekilde merak ettim şu an :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay seni temin ediyorum merak edilecek en ufak bir şey yok canım :)
      Şimdi yayın yapıyoruz, sorumlu olalım falan kafasını yaşadığımdan kibarlık çerçevesinde yazdım ama bildiğin zavallı parama acıyorum şu an başka bir kitap alırdım fena mı :)

      Sil
    2. Hadi ya... Susuyorum o zaman :)

      Sil
  2. Mimlendin ! :D Mim uygulamasını bilmiyorsan diye hemen açıklıyorum. Bir blogger bir kaç soru cevaplayıp, gönderinin sonuna seni etiketliyor. Sonra sen de aynı soruları cevaplayıp başkasını etiketliyorsun. Sorular mim postumda var. İyi eğlenceler:)
    http://okuryazar15.blogspot.com.tr/2014/06/mim-2.html

    YanıtlaSil
  3. Seni mimledim! İlk mim yazım, heyecanlıyım. :) Umarım sen de keyifle cevaplarsın soruları!

    YanıtlaSil
  4. Bu gün okumaya karar vermiştim ama yorumundan sonra vazgeçtim. Sıradaki kitabı okuyayım bari.

    YanıtlaSil
  5. Tavsiyelerini dikkate alacagim :)

    YanıtlaSil
  6. Merhaba,
    Kısa blog yaşantımda,kitaplarla ilgili bir blog arıyordum,sizi gördüğüme mennun oldum:)
    http://www.renkliyumak.com/

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...