19 Haziran 2014 Perşembe

HAYVAN KATLİAMINA DUR DE!

 

İçinde HaySev’in de bulunduğu 38 STK aylardır bunun için haykırdı! Ancak Çevre Komisyonu’nda tartışılan ve bu STK’ların davet edilmediği toplantılarda hayvanların hayatları üzerine kararlar alındı. Sizler, aklı başında hayvan severler, insan olmanın gereği vicdanınızı dinlediniz, bunun için haykırdınız, 2012 yılından itibaren yürüdünüz, dilekçelere imzalarınızı verdiniz.
Türkiye'de yüz binler tek bir amaç için bir araya geldi ve Meclis'e seslendi: "Biz Hayvanlarımızı Ölüme Yollamayacağız" dedik.

Peki Meclis Çevre Komisyonu ne cevap verdi?

“Yunus parkları ekonomiye katkıdır kalsın, deney önemlidir kalsın, sokak hayvanları da bu arada toplatılsın”. İşte cevap bu!

Son görüşmesi 19 Haziran’da yapılacak ve hayvanların hayatlarını hiçe sayan ÖLÜM YASASI sistemli bir şekilde hayvanları yok etmeye yönelik bir yasadır. Bu böyle bilinsin.

Deney maddesi geçti bile! Peki bu ne demek? Birkaç dakikanızı ayırın bir okuyun çünkü evinizdeki köpeğinizi ve kedinizi de ilgilendiriyor:5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu değişiklik önerisinde Madde 4 a fıkrasında “Bütün hayvanlar eşit doğar ve bu Kanun hükümleri çerçevesinde yaşama hakkına ve insanlar tarafından işkence, eziyet ve kötü muamele görmeme hakkına sahiptir. Hayvanlar eşya ya da mal değildir.” denmektedir. Doğrudur. Hayvan Hakları Evrensel Beyannamesi de bu gerçeğin altını çizmektedir. Hatta Almanya gibi bazı ülkeler bu maddeyi, Medeni Kanunları’nın içine almışlardır.
Gelin görün ki, son geçecek olan Ölüm Yasası’nda TÜM HAYVANLARIN deneyler için kullanılması yolu açılmıştır.


Bu ne demek biliyor musunuz?
Sokaklarda, barınaklarda ve hatta belki evlerinizdeki hayvanlarınız (çünkü muhtarların keyfine bırakılması mevzu bahis kendi evinizde kaç köpek ya da kedi besleyeceğiniz), tüm bu hayvanlar:

- Toplanacak
- Bir laboratuara satılacak (yurt içi, dışı)
- Oralarda kesilip biçilecek
- Yavaş yavaş üstünde deneyler yapılarak, acılar içinde öldürülecekler!

“Olmaz canım, bunu yapamazlar” demeyin! YAPILACAK!

Satır aralarını doğru okuyun, anlayın. AB’nin “cosmetic directive” olarak 2003 yılında çıkardığı kanun gereği hayvanlar üzerinde deneylere son verilmesi esas alınmıştır. Kanun gereği, ülkeler, hayvanlar yerine alternatif yöntemler bulmaya ve bu alanda yatırım yapmaya zorunlu kılınmıştır. Hatta, Norveç ile Hırvatistan hayvanlar üzerinde deneylere ülkelerinde son vermiştir.
Peki gözlerini para bürümüş ve alternatif yol aramayan şirketler gözlerini sizce nereye diktiler?
Sizin sokaklarınıza, sokaklarınızdaki ve evlerinizdeki hayvanlarınıza.
Her büyük şirketin Çin’de fabrika kurması sırf ucuz işçilik mi sizce? Hayır, Çin deneye karşı değil. Artık Türkiye de değil!

Deney = Ölüm dür. Sakın ola ki kedi ve köpeğin üzerinde yapılacak işkence insan hayatından kıymetsizdir safsatalarını da savunmayın, savundurmayın. Bu işin alternatif yöntemleri vardır ama Türkiye gibi ülkeler ve bu ülkelerdeki hayvan sever insan gibi insanların arzuları hiçe sayıldıkça, kimse alternatifi aramaz, ucuzunu uygular, hayvanları katletmeye devam eder. Çevre Komsiyonu’na başından beri giren Federasyon bütün ağırlığını görüşmelerde ortaya koymalıdır ve insanların maddi çıkarlarını koruyan, hayvanların ise yaşama haklarını elinde alan bu maddeleri durdurmalıdır.
Ve sizler de sosyal medya gücünüzü kullanarak o komisyonda yer alan herkese fikrinizi açıkça ifade etmelisiniz!

Yoksa ne mi olacak?
HAYVANLARINIZ ÖLECEK!

Öyle hemen de değil, acı çekerek, yavaş yavaş!

 

1 yorum:

  1. hayvan katilleri !!!
    blogunu takibe aldım bende beklerim ...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...