31 Temmuz 2014 Perşembe

BEŞİNCİ DALGA (THE 5 WAVE) - RICK YANCEY


Bu kez sizlere bahsedeceğim kitap 5. Dalga olacak. Belirtmek isterim ki bu yazı bir övgü yazısıdır. Hatta öyle ki kitabın ön okumasında yazım diline aşık olduğumdan kendisini aciliyetle edindim ve soluksuz okudum. Bayramdan sonrasına kalmasını istemediğimden de internetten siparişle falan değil kanlı canlı kitabevine girdim, özlemişim.

Kitaba gelirsek, 5. Dalga inanılmaz bir kurgu ve macera kitabı. İlk satırda sizi içine alan ve cezbeden uslup asla değişmiyor. Bir erkek 16 yaşında bir kızın bakış açısını yazınca ortaya gerçekten eğlenceli ve düşündüğünüzden çok daha gerçekçi bir ana karakter çıkıveriyor.

Kitabın içeriğine dair spoiler vermek istemiyorum, bilirsiniz özellikle okumanızı istediğim kitaplarda bu konuya özen gösteririm. O yüzden bu kitapta ne olduğunu değil de ne olmadığını anlatmak istiyorum. Bu kitapta bildiğiniz uzaylılar veya E.T. yok. Sadece A.B.D.'ye saldırmaya tenezzül eden ve Amerikan başkanının kırmızı telefonuna fazla mesai yaptıran uzaylılar yok, doğal olarak ulusa sesleniş, insanlık olarak gaza geliş ve efsanevi bir zaferde yok.

Bu kitapta ne mi var? Dudak uçuklatan bir kurgu var, ters köşeden ters köşeler beğenmek var, insanlık onuru var, ölüm var, ölmeyi dilemek var, terliğe karşı savaşan bir hamamböceği olmak var. Ama belirtmek isterim ki bu kitapta insanın içini kıpır kıpır ettiren bir aşkta var. Hatta durumu şöyle anlatmak gerekirse, Evan in. Benjamin out.

Kitap 4. Dalga'nın ortasından anlatılmaya başlansa da, sağlam kurgusuyla geçmişe, istilaya ve istila öncesine dair her ayrıntıyı bize tek tek sunuyor ve kaosu resmen yaşatıyor. Ben dehşetle sayfaları çevirirken evdekilerin yüzümde beliren ifadelerle bol bol eğlendiğini söylemekte yanlış olmayacaktır. :)

Kitabın basımı ve kapak tasarımı harika, yıldızlı iç kapak tasarımı kitabın içinde de devam ediyor ve kitap birkaç kilit ismin bakış açısından aynı anda farklı olaylar ve mekanlarla devam ediyor. Aslında yazarı tebrik etmek gerek çünkü 6 yaşlarında bir çocuğun bakış açısını hiç sırıtmadan kağıda aktarabilmek kesinlikle kolay mevzu değil.

Üç kitaptan oluşacak serinin devam kitaplarını merakla beklerken, kitabın yakın gelecekte film olarakta karşımıza çıkacağını belirtmek isterim ki kitaba sadık kalınırsa efsanevi şeyler ortaya çıkacağına eminim.

                                                    Herkese Keyifli Okumalar..



6 yorum:

  1. Merhabalar. Bloguma izleyici olarak katildiginizi gorunce uca uca geldim :) Bir kitap sever olarak tam bana gore bir site, takipteyim :))
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. merhabalar:) keşif etkinliğinde görüp geldim :D
    bana da beklerim
    http://ebrununatolyesi.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  3. Blogunuzu keşif etkinliği sayesinde keşfettim. Ben de henüz yeniyim ama beklerim sizi de yorumlarınız benim için önemli :)
    Sevgiler..
    http://somurtkansirine.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  4. SPOİLERRRR
    O değilde kitapta cihazlarla bakıldığında kişi yeşil gözüküyor ise o uzaylı oluyordu.Bunun sonrada yanlış olduğu aslında izleme cihazı olmayanların yeşil gözüktüğünü öğrendik.Başa sardığımız zaman Sammynin okul otobüsünde tanıştığı bir kız vardı ve doktor onu cihazla ölçtüğünde yeşil çıkmıştı.Sammy ise kırmızı.Sonra doktor onun hasta olduğunu söylemişti.Kızı götürmüşlerdi.Sammy'nin harikalar diyarından sonra ona uzaylı diye gösterdikleri kişide o kızdı.Eee kırmızı ışık ne alaka o zaman? Çözemedim gitti.Diğer cihazda yeşil ışık neye göre yanıyordu? Yeşil ışık hani izleme cihazı olmayanlarda yanıyordu? sorularımın cevabını verirsen sevinirim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buda benim aklıma takıldı cevabını bulduysan yazar mısın çok mutlu olurum

      Sil
  5. Bu benimde çok aklıma takıldı eğer sevabı bulduysan yazar mısın çok mutlu oluruum

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...