20 Temmuz 2014 Pazar

DÜŞLERİN ÖTESİNDE (ANGELS FALL) - NORA ROBERTS


Sevgili Nora Roberts her zaman yazımını ve kurgularını çok beğendiğim bir yazar. Tabi bazen onun da kısır dönemleri olabiliyor ama bu kitap onlardan değil ve oldukça etkileyici bir hikayesi var.

Reece Gilmore esas kızımız. Kendisi aşçı, bildiğiniz şef.. Özel okullarda eğitimini almış, bu işi severek yapan bu kızımız tam önemli bir restaurantta işe başlayacakken hayatını sonsuza kadar değiştirecek bir trajedi yaşar.

Son akşamında eski çalıştığı restaurantını silahlı soyguncular basar ve katliam yaparlar. Reece bu saldırıdan yaralı kurtulur ancak travmasını bir türlü üzerinden atamaz. Her şeyi geride bırakır ve kendini vurur yollara. Ancak kurtulamadığı kuruntuların pençesinde bir yaşam sürer ve korkuları onu asla yalnız bırakmaz.

Brody ise esas erkek karakterimiz. Kendisi bir yazar. O küçük kasabaya taşınmış bir çeşit inziva muhabbeti. Şimdi değerli arkadaşlar bu kitabı iki kez okumama rağmen erkek karakterden hoşlanmadım. Neden bilmiyorum itici buluyorum brody'yi. Kesinlikle çekici veya karizmatik gelmiyor bana. Aslında bu konuda görüşlerinizi merak ediyorum. Lütfen kitabı okuyan varsa yorum yazabilir mi? Başkalarının da tespitlerini bilmek isterdim. Belki de karakter sadece bana itici geliyordur, yazarları karizmatik bulanlar çok olsa gerek.

Yeni kasabaya gelen Reece kendine yerel bir küçük restaurantta iş bulur ve yeni arkadaşlar edinmekte gecikmez. Johanna çok tatlı bir o kadar sert bir hatun ve sürekli Reece'ye destek. Peki kitabın konusu ve aksiyonu nereden mi geliyor dersiniz? Sıkı durun işte tam bu şartlar altında beklenmedik bir vahşete tanıklık eden Reece'in bütün kabusları gerçek olur.

Sonra olaylar olaylar. Tadında, dozajında her şey yerli yerinde güzel bir kitap. Kesinlikle okunabileceklerden diyebilirim ve sonu tamamen ters köşeye yatırıyor. En çok bunu sevdim. Sonunu tahmin edebilmek deneyimli bir okuyucu için bile pek mümkün değil.

Herkese keyifli okumalar...



2 yorum:

  1. brody karakteri ilginç geldi bana ilginç aslında sana itici mi geldi

    YanıtlaSil
  2. Nora Roberts yeni tanıştığım bir yazar. Değerini Bil kitabını okudum. Güzel, eğlenceli bir kitaptı. Cevaplamak istersen senin için bloğumda eğlenceli bir kitap mimi var :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...