26 Temmuz 2014 Cumartesi

KİTAPLARLA İLGİLİ EN GÜZEL MİM



Merhabalar, bu sefer gerçekten diğerlerinden farklı hatta doğrudan blog'umun temasına uygun bir mim'le karşınızdayım. Beni unutmayan Pamuk Şeker'e çok teşekkür ediyor mutlaka Kitap Keyfim'e de uğramanızı tavsiye ettikten sonra sorulara cevap vermeye başlıyorum :)

1) Ne sıklıkla kitap okursunuz?

Doğrusu bu soruya cevap vermek benim için imkansız gibi ama madem illa ki açıklamam gerekiyor anlatayım. Blog yazmama ve esasında bu işin belli bir disiplin gerektiriyor olmasına rağmen ben yalnızca zevk için okurum. Bu durumda bazen öyle esiyor ki bir günde üst üste iki kitap bitiriyorum ya da 2 hafta elime bile almıyorum, tamamen ruh halimle ilgili.

2) En sevdiğiniz yazarlar hangileri?

Hmm.. İşte bir zor soru daha, buraya kocamanlar kocamanı bir liste yapabilirim ama özet geçiyorum. 
Rick Riordan
Dan Brown
Jean Christopher Grangé
Nora Roberts
P.C. Cast
Laurell K. Hamilton
Stephen King
Judith Mcnaught....
Son zamanlarda bütün kitaplarıyla Sarah Jio'da listeye yeni girdi.

 3) En beğendiğin kitaplar hangileri?

Uzun bir paragraf olacak ama yazacaklarımdan okumadıklarınız varsa not edin efendim, efsaneleri yazıyorum.
Harry Potter Serisi, Gabriel'in Cehennemi Serisi, Percy Jackson Serisi, Olimpos Kahramanları Serisi, Anita Blake Serisi, Tanrıça Serisi, Hannibal, Yağmur Sonrası, Ejder Serisi, Açlık Oyunları Serisi, Boleyn Kızı, Anahtar Serisi, vs, vs, vs, bitmez bu sevda.

4) Yerli/yabancı hangi yazarları tercih edersin?

Genelde yabancı yazarları tercih ederim yukarıda yazdığım isimler gibi tercih sebebi olarak gördüğüm yazarlar var ve yeniliklere de açığım. Yerli yazarlardansa Fatih Murat Arsal okudum bir kaç kere eh vasat diyebilirim ama daha çok Türk yazar okumak isterim önerilere açığım. Asude demeyin kardeşler Türk bir yazarın John'lar Bill'ler yazması çok, çok yapay geliyor bana.

5) Bu güne kadar en beğendiğin kitap serisi?

Onunla büyüdük, onunla heyecanlandık, mutlu olduk ve ağladık hatta diyebilirim ki o daha iyi bir insan olmamızı sağladı. Harry Potter serisinin üstüne hiçbir şey çıkamaz bende, hatırası var.

6) Daha çok hangi tarz okumaktan hoşlanırsın? 

Beğendiğim her şeyi okurum. Sadece ilgimi çekmesi yeterli, ama en sevdiğim tarz açık ara fantastik. Kitapların özü de budur çünkü gerçeklikten kaçmak, ara vermek. Bu genellikle ejderhalar, elfler, şeytanlar, cadılar demek benim için bir de bol bol romantizm.

7) En son hangi kitabı okudun?

Blog'ta da yazdığım Kuşatma ve Fırtına'yı okudum. Karanlıklar Efendisi Forever diyorum :)

8) Şu anda hangi kitabı okuyorsun?

Valla karar vermeye çalışıyorum ama sanırım Böğütlen Kışı'na başlayacağım.

9) Kitap blogları hakkında ne düşünüyorsun? Yeterli mi?

Kitap blogları yeterli değil, asla da olmayacak. Daha fazla blog açılmalı, daha kaliteli ve orjinal yayın yapmalı. Kitlelere ulaşmak gerekiyor böyle bir çağ'da.
Kitap blogları hakkında ne düşündüğüme gelirsek, hepsinin olmasa da çoğunun taraflı olduğunu düşünüyorum. Eskiden blog'lardan okuduğum yorumlara göre kitaplar alıyordum ama sonradan bir kaç felaket yaşayınca bunu bıraktım. Şimdi ön okumasını görmeden hiçbir kitabı, özellikle yeni yazarların kitaplarını almıyorum. Blog açmamın sebebi bile özünde bu aslında, tarafsız ve özgür yayın yapmak, yararlı olmak.

10) Kitap okumak sizin için ne ifade ediyor?

Çok fazla şey ifade ediyor. Kitapsız yaşayamam demek isterdim ama yaşayabilirim biliyorum ama bir bildiğim daha var ki o da kitapsız yaşamak istemediğim.

Tabii şimdi birilerini mim'lemeden olmaz. Kitap ve Güzellik, Kitaplara Sevgi, Hayallerimde Saklı Gerçekler, Rafların Arasından mimlendiniz.

Herkese Keyifli Okumalar...

10 yorum:

  1. Benim de en büyük dileğim mimlenmek ;)
    Blogunuzu takibe aldım.
    Bana da beklerimm :)

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel bir mim olmuş. Türk yazarlara da fırsat vermeni tavsiye ederim. Alper Canigüz, Murat Menteş, İhsan Oktay Yanar, Oruç Aruoba şu an ilk aklıma gelenler ve inan hepsi birbirinden güzel. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim tavsiyeler için aklımda tutacağım :)

      Sil
    2. İhsan Oktay Anar ı ben de tavsiye ederim

      Sil
  3. Çok güzel bir mim olmuş canım, eline sağlık! Sonsuza kadar HP forever! Hiçbir şey yerine geçemez. :)
    Ben de senin gibiyim, blog olunca insan yazacak konum olsun diye okuma ihtiyacı hissediyor ama bazen canım istemiyorsa aylarca okumadığım olur yani.. Bu arada; Türk yazar olarak ben Ayşe Kulin'i çok severim. Akıcı, sıkmayan ve farklı konularda yazar. Özgündür. Canan Tan falan okurdum da çok tekrara girdi bence kendini.. Asuda istemem demişsin de bence bir şans ver, kitap sonuçta. Eğlenmek için en çok okuyoruz ve buna garanti verebilirim! Türk karakterleri olan kitabını okuyabilirsin. :) Bunun dışında Türk klasiklerinden de ilgini çeken olabilir.. Kitap bitmez. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tatlısın ve çok haklısın HP kıymetlimissss :)

      Ayşe Kulin deyince de aklıma gece sesleri geliyor :)

      Dikkate alacağım tavsiyelerini :)

      Sil
  4. Çok keyifli bir mim yazısı okudum:) Ayrıca faydalı da oldu. Kitaplarla ilgili tüyolar aldım. Mim için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  5. Mimlediğin çok çok teşekkürler. Nasıl sevindim bilemezsin :)))
    http://hayallerimdesakligercekler.blogspot.com/2014/07/mim-3.html

    YanıtlaSil
  6. Aynen ben de Harry Potter'ın üzerine roman tanımam :)

    YanıtlaSil
  7. güzel bir blog olmuş takip ediceklerim arasında

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...