2 Temmuz 2014 Çarşamba

KUTSAL AŞK (DIVINE BY MISTAKE) - P.C. CAST


Bugün size yepyeni bir P. C. Cast serisinin ilk kitabından bahsedeceğim. Kutsal Aşk. Kitap elbette ki fantastik aslında bana Tanrıça serisini hatırlattığını da söyleyebilirim. Gece Evi bitsin diye dört gözle beklerken bu seriye bayıldığımı söylemeden geçemem.

Eğer mitoloji seviyorsanız, eğer Rick Riordan kimdir biliyorsanız bu kitapta elbetteki hoşunuza gidecektir. Yazarın klasik özelliklerinden olsa gerek kitap yine Oklahama'da geçiyor, Tulsa'nın falan da adının geçtiğini kitapta duyar gibiyim :)

Yine bana tanrıça serisini hatırlatır şekilde sıradan bir edebiyat öğretmeni olan Shannon Parker'ın biraz büyü ve ölümcül bir kazayla kendini sihirli bir dünyada bulmasıyla başlıyor. Gerçekten sihirden söz ediyorum, at adam klanlarının yaşadığı topraklardan. Ve sıradan öğretmenimiz Shannon Parker kendini birden bire tanrıça Epona'nın kıymetlisi, baş rahibesi, hatta bir nevi ortamın tanrıçası olan Rhiannon olarak buluyor.

Kitap inanılmaz derecede akıcı ve komik. Shannon'un iç sesi sürekli bizimle ve sürekli bizi güldürüyor. Kitabın arka kapağındaki yazıdan Shannın'un evlenmek üzere olduğu at adamın tam bir baş belası olduğunu ve mutlaka ortamda başka bir erkek karakter olacağını düşünebilirsiniz. Fakat öyle bir karakter yok, aslına bakarsanız ihtiyaçta yok çünkü ClanFintan P. C. Cast erkekleri içinde belki de en iyilerden.

Yazarda okuyuculara yazdığı küçük bir notla ClanFintan'ın en sevdiği erkek karakteri olduğunu ve bu kitapta kendisinin okumak istediği her şeyi yazdığını söylemişti. Yazarlardan bu tür notları çok seven biri olduğum için sanırım, benim fazlasıyla hoşuma gitti.

 Spoiler vermemeye çabalıyorum ama hiçbir şey söylemeden de geçmek istemem. Kitap inanılmaz güzel ve ikincisini dört gözle beklettirecek cinsten okumam sanırım 6 saat falan sürdü en fazla, ki bu 500 sayfalık küçük puntolu bir kitap için neredeyse rekor. Küçük punto okurken göz yorsa da büyük puntoyla basılsa minimum 700 sayfa olacağını görmekte zor değil. O yüzden yayınevinin yerinde bir tercih yaptığını düşünüyorum.

Aksiyon hiç bitmiyor ve saçma klişelerden de uzak duruyor P. C. Cast. Her zaman ki gibi kadın dayanışması ve biraz feminizm kokan bakış açısı beni oldukça keyiflendiriyor ve kendimi iyi hissettiriyor. Kitabın sonunda bütün olaylar nihayete erip bağlansa da bence açıkta kalan çok önemli noktalarda yok değildi. O yüzden bu seri Tanrıça Serisinden farklı olarak sanırım diğer kitaplarda da Rhea ve ClanFintan'ı işlemeye devam edecek.


Herkese keyifli okumalar...



2 yorum:

  1. Gece evi serisi kardeşimde vardı. İlk altı kitabı peş peşe okudum ama ne yalan söyleyeyim 4. kitaptan sonra sıkıldım.Serinin diğer kitaplarınında elimde olmasına rağmen şimdilik okumayı düşünmüyorum. En azından bir iki ay :) Uzun seriler beni sıkıyormuş bunu fark ettim. Okumak istediğim o kadar çok kitap var ki bu yeni serinin bütün kitapları tamamlanana kadar beklemeliyim sanırım :) Çünkü yarım kalmış serilerden nefret ediyorum.
    Görüşmek üzere...

    YanıtlaSil
  2. Şuan okuyorum bir kaç sayfa sonra bitecek, yenisi ne zaman çıkacak biliyormusunuz

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...