24 Ağustos 2014 Pazar

KİTAPLIĞIMDAKİ EN İYİ ON KİTAP KAPAĞI


Uzun süredir gördüğüm ve birinin beni de mim'lemesini beklediğim güzel bir etkinlikle karşınızdayım, öncelikle beni mimleyen Kitap Tiryakisi'ne çok teşekkür ediyor ve samimiyetle blog'una uğramanızı tavsiye ediyorum.

1) Sessiz İntikam

 

Kesinlikle kitap kapağı dendiği zaman benim için ilk sırada olan bir kitap kendisi, konusu ve okunuşu ayrıca güzel olsa da kapağı bir efsane. İnceleme yazısını okumak istiyenler için de tık tık.

2) Mefisto


Kesinlikle muhteşem bir kapağı var, hatta kendisini bu harika kapağa aldanarak aldığımı söylesem hiç haksızlık etmiş olmam yine de inceleme yazısı için tık tık.

3) Sonsuza Kadar


Birilerine en şiddetle tavsiye edebileceğim kitap kuşkusuzdur ki budur. On yüz milyon defa okumama rağmen hala açıp bakar, mutlu olup kapatırım. İncelemesi ve övgüsü için tık tık.

4) Ejder'in Aşkı


Hem kapağına, hem konusuna, hem yazım diline aşık olduğum bir kitap daha. Serinin devamında kapaklar bozar gibi olsa da serinin son çıkan kitabı Ejder'in Büyüsü'de resmen göz kamaştırıyor.  Yorum için tık tık..

5) Gri'nin Elli Tonu


Kitabı, kapağını ve konusunu herhalde bilmeyeniniz yoktur. Bu kapak ilk çıktığı zaman inanılmaz hoşuma gitmişti çünkü basit bir erkek aksesuarını kullanarak kitabın içeriğindeki bir çok şeyi vaad edebiliyordu. Ölçülü görünse de iliklerine kadar ahlaksızdı. İnceleme isteyenler için tık tık.

 6) Araf


 Kapağı ve konusuyla inanılmaz güzel bir kitap, hakkında söyleyebileceğim tek şey bu. Liste de yer bulamasa da Ayaklı Bela'nın da efsanevi bir kapağı olduğu kanısındayım. Yorum isteyenler, tık tık.

7) Son Kamelya


Harika bir kapağın yanında harika bir kitap. Okumak için bir şeyler arayanlara direkt tavsiyemdir. Ayrıca bana göre yazarın en güzel kitabı Yağmur Sonrası'da mutlaka okunması gerekenler arasındadır. Yorumu için tık tık.

8) Altın Aşk Vuruşu


İnanılmaz güzel kapağı bir yana şimdi sadece Aydilge olarak bilinen ve güzel şarkılara imza atan sanatçının pek bilinmeyen kitabıdır. Öyle naif, öyle zarif ve bir o kadar korkunçtur ki gerçekten tekrar okumak ve yorumlamak istediğim bir eser.

9) Senatör'ün Karısı


Yine tekrar okunması ve yorumlanması gerekenlerden, sırf bu yüzden bile bu etkinlik başarılıdır ki bu kitabı da herkese tavsiye edebilirim.

10) Kara Cadı


Kendisi son zamanlarda gördüğüm en güzel kapaklardan birine sahip olsa da hikayesi ne yazık ki vasat ve aynı yazarın Anahtar Serisiyle fazlaca benzer. Yine de yorumu için tık tık...

Şimdi gelelim kimleri mimlediğime... Çiğdem Akkaya, Renkli Kitap, Agnes Wood ve Beyaz Kitaplık'ı mimliyorum :)


11 yorum:

  1. 1, 2, 5, 6 ve 7 benimde beğendiklerimden. Mim için teşekkür ederim. En kısa sürede yapacağım :) .

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel kitaplar, ayrıca güzel bir blog tebrikler :)

    YanıtlaSil
  3. Aa teşekkür ederim :) İlleKitaptayken mim olayına girmiyorduk amacımızdan şaşmayalım diye ama burada yapabilirim hehe :) Hoş bu tam İlleye de göre imiş. Her neyse teşekkürler Seda'cım gün içinde yaparım tabii :)

    YanıtlaSil
  4. Mimlediğiniz, adımızı andığınız için çok teşekkür ederiz. :)

    YanıtlaSil
  5. Çiğdem Akkaya'dan Geveze Kitap Kurdu'na, görev tamamlanmıştır: http://ciigdemakkaya.blogspot.com.tr/2014/08/mimciki-cik-kitaplgmdaki-en-iyi-10.html Tamam :P :)

    YanıtlaSil
  6. Bende seni başka bir etkinlikte mimledim^^

    YanıtlaSil
  7. Ihım, ben de seni mimlemiş bulundum :) http://ciigdemakkaya.blogspot.com.tr/2014/08/mimcika-mimcik-hangisini-secerdiniz.html

    YanıtlaSil
  8. Yapmak istersen senin için bir mimim var :)

    http://kitapmeltemi.blogspot.com.tr/2014/08/would-you-rather-book-tag-hangisini.html

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...