13 Ağustos 2014 Çarşamba

SESSİZ İNTİKAM (SILENT REVENGE) - LAURA LANDON


Sessiz İntikam okuduğum tarihi aşk romanları içinde en sonunda yerini aldı. Belirtmek isterim ki ben bu kitabı çok uzun süre önce gözüme kestirmiş bir haldeydim. Sonunda okuduğum ve gerçekten de umduğumu bulduğum için mutluyum.

Sessiz İntikam'ın dikkatimi çeken ilk yanı kapağı olmuştu. Konusu çok özel değildi, yayınevi çok aşina olduğum bir yayınevi değildi ama kitap kapağı tek kelimeyle efsaneydi.

Kapak tasarımı kimin eseriyse kendisini tebrik ediyorum çünkü beni o kadar cezbetti ki çevirisi ve basımı hakkında bir kaç blog'tan okuduğum eleştirilere rağmen kitabı alıp okumaktan kendimi alamadım.

Şu an bı yazıyı okuyup ikilemde kalan herkes için söylüyorum kitapta şeklen  ya da imla olarak göze batan çok fazla bir sorun yok. Bir iki yerdeki hafif pürüz dışında alıp okunmayacak bir kitap asla değil. Kitaba dönersek historical türünün bütün karakteristik özeliklerini taşıyan harika bir kitap olduğunu söylemek zorundayım. Aslında D&R indirimiyle birlikte 9.90'a düşen fiyatıyla türünün sevenlerine kesinlikle almalarını öneririm.

Bu öneriyi yaptıktan sonra spoiler uyarısı verip ucundan kıyısından içeriğe gireceğim. Kitap her ne kadar içinde İngiliz sosyetesi teması taşısa da kadın karakter bildiğiniz bütün historical kızlarından çok daha farklı. Çünkü onun bahsedilen büyük sırrı skandal yaratacak bir gönül ilişkisi falan değil. Geçirdiği ateşli bir hastalık yüzünden duyamıyor oluşu!

Simon tam bir historcal erkeği ve dönemin bütün özelliklerini taşıyor. Kötü şöhretli ve kırık kalpli olduğunu da eklersek elimizde nur topu gibi bir "Travmalı Aristokrat" kalıyor. Doğal olarak hikayenin sonrasında Simon'un nasıl normale döndüğünü ve her şeyi arkasında bıraktığını görüyoruz. Zaten kötü çocuk kavramını çekici yapan şey onu düzeltebileceğinize dair kendinizle tutuştuğunuz iddia değil de nedir ki?

Elbette bunları okumak tahmin ediyorum ki yaşamaktan çok daha eğlencelidir. Antibiyotiksiz bir dünyada kraliçe olarak bile yaşamayı düşünemem, aslında Anne Boleyn'i düşündüm de monarşi olabilecek en kötü rejim biçimi olsa gerek.

Unutmadan son bir ipucu, eğer bu türü seviyor ve hala Judith McNaught'u tanımıyorsanız, rica ederim en yakın kitabevine gidip bu acı tabloyu düzeltiniz. Çünkü "Sonsuza Kadar" tarihi aşk romanlarının nirvanasıyken "Jason" dramatik aristokrasinin dibidir. Dostlar o hikaye gerçek bir efsanedir!

Herkese keyifli okumalar...

4 yorum:

  1. Bu kitabın kapağı beni de ilgimi çekmişti. Sanırım hiç tarihi aşk romanı okumadım. Sıra gelmedi sanırım, oysa çok severim tarihi aşk dizi ve filmlerini. Sanırım bu türü okumaya başlamamın zamanı geldi.:)

    YanıtlaSil
  2. Kitap alışverişinde dikkate alınacak, güzel önerilerin için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  3. Tarihi aşk romanlarının değeri geçmişten izler getirmesinde mi, günümüzde kalmayan aşkların sıcaklığını yansıtmasında mıdır?

    YanıtlaSil
  4. Bu kitabı yakın zamanda okumuştum ve o kadar da beğendiğim söylenemezdi.Ama sen beğendiysen ne güzel. Zaten beni de ilk çeken kapağıydı. harikaydı. ) Judith McNaught`sa tamamen başka bir konu. )

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...