24 Eylül 2014 Çarşamba

CERRAH (THE LAST SURGEON) - MICHAEL PALMER


Bugün sevgili Michael Palmer'in "Cerrah" adlı kitabını biraz konuşacağız sizlerle. Ben sohbet havasında yazmayı seviyorum. sizin de sanki düşüncelerinizi duyar gibi oluyorum bazen yazarken.

Peşinen şunu belirtmem gerekiyor; Dr.House'un 8 sezonun tamamını izlemiş, şu an hala Grace Antomy'ye takılan, onun türk versiyonu olan "Doktorlar" adlı diziyi repliklerini ezberleyecek kadar izleyen biri olarak Michael Palmer ve Tess Gerritsen gibi yazarlar nimettir, özellikle benim gibi tıp bilimine ilgi duyan insanlar için çok önemlidir. Her şeyden önce bunu söylemeliyim. bu kitap ile ilgili de inanılmaz bir beklenti içindeydim. Kitap harika bir kitap fakat ben hayal kırıklığı yaşadım, neden mi?

Şöyle anlatayım, kitabın kapağına ve adına baktığınızda kariyerinin zirvesinde çok başarılı hatta tanrı kompleksi olan bir cerrah ile karşılaşmayı umuyorsunuz. Yani ben umdum arkadaş yalan mı söyleyeyim?İşte onun bakış açısından olayları izlemek vs. heyecan verici bir deneyim olacaktı. Ne yazık ki karşınıza psikolojik sorunları had safhada, yardım karavanında sadece klinik hizmet veren ezik ve yaralı bir adam olan Nick çıkıyor.
Jill kardeşinin ölümünü araştıran bir hemşire. Güzel, zeki ve akıllı  bir psikiyatri hemşiresi. Sevdim o karakteri aslında çok ciciydi.  Nick ile yolları kesişiyor ve birlikte mücadeleye girişiyorlar. Kime karşı mı?  Çok derin pisliklere karşı inanın. 

Koller karakteri bir yok-cinayet ustası. Yani istediği kişiyi soğukkanlılık ile öldürüyor ama kimse cinayeti çakmıyor. aslında bu karakter kendi başına bence bir kitap konusu olabilecek potansiyele sahip. İlginç bir adam kesinlikle. Kendine göre bir bakış açısı var ve kurbanlarına saygısı olan bir katil. İlginç bir cümle oldu değil mi? Evet Koller ilginç bir adam ve değişik bakış açısı var. Olayın özünde yine devlet meselesi, yine derin pislik. Olayın içine bunlar girdiği zaman mutlaka birilerinin canı yanıyor işte. 

Kitap son derece başarılı bir kitap, hikaye ise etkileyici, kurgu muhteşem. Ancak bu kadar doktor ve hemşirenin içinde de macera ve polisiye kısmında tavan yapmak da yazarın başarısı cidden. Biraz daha tıbbi gerilim olmasını isterdim. Nick'i daha aktif bir cerrah olarak görmeyi isterdim ama insan her zaman istediklerini alamıyor değil mi? Umuyoruz ki yazarın bir sonraki kitabındaki doktor daha başarılı bir portre çizer.

Herkese Keyifli Okumalar...



3 yorum:

  1. Kitabı listelerime ekledim. Beni de tam tersine başarılı, zirvede karakterler yerine psikolojik sorunları olan, ezik, yaralı olanlar çekiyor :) Herkesin zevki farklı ya da mesleğe göre seçicilik diyebiriz :)

    YanıtlaSil
  2. Tess Ablayla aynı simi taşıyan kitap , :D

    YanıtlaSil
  3. Michael palmer müslüman karşıtımı yani bi bilginiz varmı kitapta öyle bişeyle karşılaştım çünkü

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...