11 Eylül 2014 Perşembe

KÖTÜ ÇOCUKLAR (DOWN TO YOU) - M. LEIGHTON


Kötü Çocuklar'ı o kadar çok her yerde gördüm ve öyle iyi eleştirilerini okudum ki sonunda kitabı okumaya adeta mecbur hissettim. Okuduğuma memnun muyum? İlginç ama cevap evet.

Erotik romanlardan artık içi geçmiş bir insan olduğum için ister istemez "Çok, çok sevişiyoruz." konulu kitaplardan kaçmaya çalışıyorum. Tabii ne hikmetse bir türlü onlardan kaçamıyorum zira her taraf erotik romanlarla dolu. Konuyu dağıtmadan kitaba dönersek Kötü Çocuklar kesinlikle beklediğimden çok farklı bir kitaptı.

Farklara gelirsek. Öncelikli olarak yazım dili bugüne kadar okuduğum hiçbir kitaba benzemiyordu. Neredeyse bütün cümleler şimdiki zaman kalıbıyla kurulduğundan ilk başta insana tuhaf hissettirse de zamanla kesinlikle alışılıyor yine de klasik yazım tarzlarını sevdiğimi söylemeden geçemeyeceğim. Tabii zevk meselesi.

Aslında okuduğumuzun bir erotik roman olduğunu düşünürsek şimdi ki zamanla cümleler kurmaları "Anı Yaşa Bebeğim" gibi bir anlam da içeriyor olabilir sanki.

Kardeşlerimiz Nash ve Cash ikisi birbirinin tıpa tıp aynısı fiziksel olarak. Yani ikisi de über süper yakışıklı ve yunan tanılarını kıskandıracak cinsten. Aralarındaki en önemli fark Nash başarılı, avukat ve efendi bir adamken Cash lise terk, gece kulübü sahibi, striptizci taklidi yapabilen, bağlanmakla zerre ilgisi olmayan klasik kötü çocuk.

İtiraf etmek gerekirse Cash'i gördiğüm ilk sayfada kitaptan hoşlanmıştım ama Nash'in varlığı resmen aklımı başımdan aldı. Şunu da söylemem gerek ki kitap en sevdiğim şeylerden birini içeriyor. Erkek karakterlerin bakış açısı. Bunu benim gibi neredeyse herkes seviyor. Bu yüzden kitap için inanılmaz bir artı. Hem Cash'in hem de Nash'in bakış açısını bol bol yakalama fırsatımız oluyor.

Kitabın sonunda herşeyin gidişatını değiştiren devasa bir olay-bilgi bağıyla bütün ahlaki çelişkiden ve Elena Kompleksi'nden kurtuluyoruz ki bu benim için gerçekten olumlu bir gelişme oldu, aslında ikinci kitabı almak istememin tek sebebi kendisi.

Neyse konuşup değerli bilgileri klavyemden kaçırmadan evvel yazıma son veriyor, herkese keyifli okumalar diliyorum :)



2 yorum:

  1. Gülümseyerek güzel bir yorum okudum teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Kitapla ilgili yorumunu o kadar güzel yazmışsın ki kitabı okumayı düşünüyorum artık :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...