1 Eylül 2014 Pazartesi

ZIT KİTAPLAR


 Zıt kitaplar mimi yine yapmak istediğim mimlerdendi, çoğu mimi seviyorum ama kitaplarla ilgili olanları daha bir çok seviyorum. Bu arada beni mimleyen sevgili blogger arkadaşım Çiğdem'e sevgilerimi gönderiyorum. 

Elbette blog'unu ziyaret etmelisiniz ama özellikle yazdığı hikayeyi okumanızı öneririm. Hikaye demeyelim Eylül'de Ayaz henüz bitmemiş bir roman aslında :) Bitse de toplusundan okuyup bir yorumlasak :) Çiğdem duy sesimi artık öpüştürt şunları ya:)
Neyse sorulara gelelim:)


1) Alım Zamanına Göre (İlk Aldığım ve Son Aldığım Kitap)


Zor sorular zor sorular.. Okuduğum ilk hikaye/roman tarzı şey Ayşegül Serisiydi ama onu gerçek kitaptan sayamadığım için ilk göz ağrım büyücülerin efendisi, sağ kalan çocuk ve kim olduğunu bilirsin sen diyorum :) Felsefe Taşı.

Son kitap kolay Nora Roberts'ın Villa kitabını indirimde görünce hop alıverdim. Yorumu da burada olur yakında.

2) Fiyatına Göre Zıt Kitaplar (En Ucuz ve En Pahalı)


Breh breh aslında en pahalı aldığım kitap o zamanın parasıyla tam 35 tl verdiğim bin küsür sayfalık Zümrüdüanka Yoldaşlığıydı. Vay be az mı ağlamıştım Sirius Black diye. Hey gidi. 

En ucuz dersek hmmm indirimden aldığım Emile Zola - Germinal 5 tl idi. Gerçi daha okuyamadım.

 3) Anlatıcısına Göre Zıt Kitaplar (İyi ve Kötü) 


Hmm aslında soruyu anlamadım o yüzden en işime gelen şekilde yuvarlıyorum. Okuduğum ve en sevdiğim anlatıcıya sahip kitap Sonsuza Kadar. Zira Jason'ın yani erkek karekterin de bakış açısını gördüğümüz ilk kitaplardandı kendisi.

En kötü anlatıcıysa tabii ki Abby yani Tatlı Bela. Yani Travis anlatırken aşık olduğum bir kitaba Abby anlatırken kafa atmak istiyordum. Gerçi sanırım ben Abby'ye kafa atmak istiyordum :)

 4) Kapağına Göre Zıt Kitaplar (En Sevdiğim ve Sevmediğim)
 

En sevdiğim kapak genel olarak arkadya yayınlarının neredeyse her kitabı ama illa bir tane söylemem için bu sıralar bakmaya doyamadığım Sessiz İntikam'ı söylemek istiyorum.

Çirkin dersek.. Ondan bol ne var? Aşk romanı olupta karın kası kaplı bütün kapaklardan tiksiniyorum. Ejder Serisi var çok sevdiğim ama sırf bu kapaklar yüzünden sinir oluyorum kitaplara. Neyse en kötüsüne gelirsek Kesinlikle Gabriel'in Cenneti demek istiyorum. Aşk romanından çok iktidarsız bir adamın acılarını anlatıyormuş gibi. 

 5) Uyruğuna Göre Zıt Kitaplar (Yerli ve Yabancı)


Yerli roman neredeyse hiç okumayan birine böyle bir soru sormak zalimlik. Şanslısınız ki bir kaç FMA okumuşluğum ve beğenmişliğim var. Şahane Gelin gördüğüm en büyük felaket olsa da Nefretten Sonra okuduğum en sürükleyici yerli roman olabilir.

En sevdiğim yabancıya gelirsek on yüz milyon tane bulabileceğim için ek bir cevap verebilmek sıkıntılı olacak. Judith'in bütün kitaplarına bayılsam da listeye ikinci kez girecek en sevdiğim kitap Sonsuza Kadar olacak. İnsan sevince seviyor işte.

  6) Kalınlığına Göre Zıt Kitaplar


 Kalınlığına göre zıt kitaplar deyince Anita ister istemez aklıma geliyor. Şeytani Düşler gibi devasa bir kitapla Leopar Adam Micah gibi incecik bir kitabın aynı seride olması zıtlığın dik alası oluyor :)


7) Hikayesine Göre Zıt Kitaplar (Hikaye - Kurgu)


Hikaye olarak favori kitabım Sarah Jio'nun Yağmur Sonrası kitabıdır. Hayatımda okuduğum en güzel hikayelerdendir. 

En sevdiğim kurguya gelirsek Adam Fawer'ın olasılıksız ve empati kitaplarının adını anma ihtiyacı hissetsemde 5. Dalga şu an ki güncel favorim oluyor.

 8) Türüne Göre Zıt Kitaplar (Fantastik - Romantik)


Konusuna göre zıt kitaplar.. Yine havada kalan bir soru bulduğuma göre şöyle yorumlamak istiyorum. Hobbit fantastik bir efsane olsa da romantik denilince Dublin Caddesi geldi. Son zamanlarda okuduğum en güzel kitaplardan.


9) Moduna Göre Zıt Kitaplar (Güldüren - Ağlatan)


Ağlatan kitap dersek kolay ağlayan biri olduğum için Saraj Jio'nun bütün kitapları diyebilirim. Özellikle Böğürtlen Kışı insanın böğrüne öküz oturtuyor.

Komikli dersek bin tane sayarım ama Ejder Serinin ilk kitabı Ejder'in Aşkı bu konuda gerçek bir efsane döne döne güldürüyor insanı. 


 Şimdi gelelilim eğlenceli kısma acaba ben kimleri mimliyorum?




Mimlendiniz! 
 

7 yorum:

  1. Canım çok teşekkür ederim mim için :) Sağolasın zevkle çözeceğim emin ol :)

    Çok güzel cevaplar seçmişsin bu arada <3

    YanıtlaSil
  2. çok eğlenceli olmuşşş :)
    kalınlığına göre zıt kitaplara katılıyorum :D her kitap 100kilo micah incecik :D
    çok da teşekkür ederim en yakın zamanda yapacağıııım :)

    YanıtlaSil
  3. Ahaha :) Canım benim ya burada da Eylül'de Ayaz'dan bahsetmiş, çok teşekkür ederim vallahi. Hiç unutmayacağım bu desteğini :) Gerçekten enerji veriyorsun bana yazmak için...

    Ve yorumlarına da bayıldım ama o Gabriel'in Cennet'ine yazdığın yorum... Ahahah :D Çok yaşa iyi mi :D

    YanıtlaSil
  4. Konuk yazar ariyorum diye bir yazin vardi.Hemen sana mail attim fakat bana olumlu olumsuz donus yapmadin.Neden boyle bir sey yaptigini ogrenebilir miyim acaba? Cunku bi sekilde aciklama bekledim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın kusura bakma lütfen. Bir takım uzun soluklu sağlık problemleriyle uğraştığım için hiç kimsenin maillerini cevaplayamadım. Yazını istersen kendin yayınlayabilirsin ben silerim çünkü bu aralar blog'a yoğunlaşam ne yazık ki mümkün değil.

      Umarım bebeğini güzelce kucağına alırsın :)

      Sil
  5. Merhabalar! Sizi bir etkinlikte mimledim! ^,^

    http://crazydreamernora.blogspot.com.tr/2014/09/would-you-rather-book-tag-hangisini.html

    YanıtlaSil
  6. bunlar da benim cevaplarım :)
    http://yamakdan.blogspot.com/2014/09/mimlendim-zt-kitaplar.html

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...