2 Ekim 2014 Perşembe

KUTSAL BÜYÜ (DIVINE BY CHOICE) - P.C. CAST


P.C Cast'ın en sevdiğim yazarlar arasında olduğunu herkes bilir. Aslında Kutsal Aşk'tan sadece bir kaç ay sonra bir devam kitabı olan Kutsal Büyü'nün çıkması beni şaşırttı. Herkesin bildiği gibi serilerin çeviri hızı genel de insan ömrünün kat be kat üzerinde.

Tabii kitabın haberini aldığım gibi siparişini verip, sabırla beklemeye başladım. Pegasus yayınlarının genel tarzıyla, parlaklı kabartmalı çok güzel bir kapak beni karşıladı. Bu noktada kitaptan tek bir şikayetim olduğunu belirtmek zorundayım ki o da yazı puntosunun çok küçük olması. Okumakta zorluk yaratıyor ve insanın azıcık başını ağrıtıyor.

Kitabın konusuna gelirsek ClanFintan'ın bir üst versiyonuyla tanışıyoruz. Olayın özü budur. Spoiler vermeden nasıl anlatacağımı bilemesem de genel olarak bahsedersek; Shannon'un bir dizi karanlık büyü ve sapkın ayin sonucunda modern dünyaya döndüğünü ve ClanFintan'ın modernize edilmiş bir üst hali olan eski savaş pilotu Clint Freeman'la karşılaşmasını konu aldığını söyleyebiliriz.

İtiraf ediyorum ClanFintan'dan kopunca sıradan bir Clint'i asla sevemeyeceğimi düşünmüş ve bütün kitap tatsız geçecek diye korkmuştum. Oysa Clint ClanFintan'ı hiç aratmadığı gibi yaptığı türlü çeşit kahramanlıkla gönlümü kazandı. Üstelik modern zamana dönmüş olmalarının kitabın seyri açısından hiçbir değişikliği olmadı zira Clint Freeman'da aynı ClanFintan gibi sihirli yeteneklere sahip bir şaman.

Kitabın en ilginç kısmı Rhiannon'un geçmişini öğrenmek oldu. Doğrusu insan ona acımadan edemiyor ve küçükte olsa bir burukluk hissediyor. Hiç kimse kötü doğmaz, bu fazlasıyla net. Modern dünyada olmanın bir avantajı daha Shannon'un babasını tanıyabilmek oldu. Parholon'da ölmüş olsada 21. yüzyılda gayet canlı olan babasını bulmak ve herşeyi açıklamak Shannon'a da iyi geldi.

Kitabın sonuna gelirsek, ne demek istediğimi sadece okuyanlar anlayacaktır. Kitabın sonu başka türlü bitemezdi. Kimi seçeceği başından beri belliydi ama bu resmen içimde bir şeylerin ufalanmasına engel olmadı. Kimi seçersen seç pişman olacağın, arkanda bıraktığını arayacağın seçimlerdendi ve Şaman'ın Kıymetlisi'nin seçeceği kişi başından beri belliydi. Bu yüzden diğer taraf için umutları tüketmek olabilecek tek seçenekti.

Herkese Keyifli Okumalar...

4 yorum:

  1. Bende de sonsuz aşk kitabi var.Bakalim nasilmis.Tanıtım icin tezekkurler

    YanıtlaSil
  2. Merhaba! Book Challenge Tag etkinliğine etiketledim. Yaparsan çok mutlu olurum. http://bintatliyil.blogspot.com.tr/2014/10/etkinlik-book-challenge-tag.html

    YanıtlaSil
  3. Selam! Seni mimledim *-* http://oburkitaplik.blogspot.com/2014/10/book-challenge-tag.html#more

    YanıtlaSil
  4. Emeğinize teşekkürler, çok güzel bir seri ilkini bitirdim. İkinci kitap Kitap hakkında spoiler verir misiniz ben tam bir mutlu son sevdalısıyım, sonunda shannon adına üzücü şeyler oluyor mu?

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...