3 Kasım 2014 Pazartesi

ASLA ARKANA BAKMA - TESS GERRITSEN


Bugün  size Tess Gerritsen'un "Asla Arkana Bakma" isimli kitabından söz edeceğim.  Yeni tanıştığım yazarlara karşı biraz mesafeli bir okuyucu olarak son derece başarılı bulduğumu söyleyerek başlamak istiyorum. Açıkçası kitabı satın alırken oldukça umutsuzdum. Yani bir deneyeyim bakalım ne çıkacak gibi düşünceler içinde aldım. Bir süre okumadım kenarda tuttum falan. Sonra bir cuma akşamı kitabı çantama attım. İnsanı sıkmıyor ve kurgusu da çok iyi.

Kısaca özet geçmem gerekirse Willy efsanevi pilotun kızıdır. Babası yirmi yıl önce Vietnam'a yaptığı bir uçuşta kaza geçirerek öldüğü söylenmiştir. Ancak aradan geçen yıllara rağmen Willy babasının ölmemiş olabileceği gerçeği karşısında ve kanser olan annesinin de yoğun isteği doğrultusunda bir araştırmaya girer. Araştırma sırasında Guy isminde biriyle bir tesadüf eseri tanışır.

 Eski bir asker olan Guy bu araştırmada Willy'nin en büyük destekçisi olacaktır. Çünkü araştırmanın her aşamasında birileri ölmektedir. Daha doğrusu onlar bu konuda kime soru sordularsa hemen hepsi öldürülmektedir.

Bir yandan Vietnam hükümeti de bürokratik engeller ile karşılarına çıkmaktadır. Her ikisinin de bu olayı çözmek için farklı nedenleri vardır ve birbirlerine yine birbirlerinden başka yardım edecek birileri yok gibi görünmektedir.

Bazı bölümlerde flashbackler var yani karısı çok aşık adama ama adam bir maceraperest rahat duramıyor bir türlü. Kadın yalvarıyor lütfen gitme diye, biricik kızı gitme diye inliyor ama yok. Amcam efsanevi pilot falan ya yok durmuyor. Sonra da Vietnam'daki karısı ve çocukları için endişeleniyor.

Willy çok affedici inanın ben olsam o kadar kolay affetmezdim. Adamın yaptığını hafifletmek için yazar biraz uğraşmış. İşte yüzü yanmış kulakları yokmuş vs. ne olursa olsun bir telefon etmek bu kadar zor olmamalı. Veya ne olursa olsun insanın ailesine dönmesi gerekir diye düşünüyorum. Neticede hiçbir eş ve hiçbir evlat bunu hak etmez.  Kısacası baba figüründen hiç hoşlanmadım son derece hayırsız bir adam bence.

Babası  mecburen geldiği ülkesinden ve kızının yanından yeni karıcığının yanına Vietnam'a güle  oynaya gitti ve mutlu son. özellikle baba giderken Guy'un gelmesi çok anlamlıydı.

Yazarı çok tuttum arkadaşlar. Zaten kendisinin hekim olduğunu öğrenince de tamam dedim işte benim yazarım. Tıbbi gerilim hikayelerine özellikle bayılıyorum. Gerçi bu kitapta tıbbi olaya pek girmemiş ama yine de bu tarz kitaplarının da olduğunu öğrendim artık bırakmam ben bu kadının peşini.

Herkese Keyifli Okumalar...



3 yorum:

  1. Tess Gerritsen severek okuduğum yazarlardan birisi. Bu kitabından önceki birkaç kitabında aradığımı bulamadım ama genel olarak okuyabildiğim yazarlar arasında. Bu kitabını da okudum, dediğim ilk kitapları kadar heyecanlı ve sürükleyici olmasa da yine de güzel bir kitap.

    YanıtlaSil
  2. Çok merak ettiğim bir yazardı. Kaleminize sağlık :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...