14 Kasım 2014 Cuma

DİRENİŞ - JENNIFER L. ARMENTROUT


Bugün hem bir kutlama hem de bir yas günüdür. Kutlama günüdür çünkü en sevdiğim serilerin başında gelen lux serisinin son kitabı Direniş'i okumuş ve inanılmaz başarılı bulmuş durumdayım. Yas günüdür çünkü böyle başarılı bir seri pat pat diye bitiverdi.

Opposition (Lux, #5)Lux serisi "Uzaylı mı? Bööeehh." mantığım yüzünden çok geç tanışabildiğim bir seri olsa da ilk kitabı Obsidiyen'i okuduğum andan itibaren serinin ve meşhur öküzümüzün hastası oldum. Hikaye kendi içinde inanılmaz başarılı ve popüler kültürün bütün özelliklerini taşıyor. Okuması öyle zevkli ki kendinizi sürekli gülümserken buluyorsunuz.

Seri genelinde konuşmayı bırakıp kitap özeline geçersem inanılmaz bir hikayeye yakışır muhteşem bir finaldi diyebilirim. Kitap Katy'nin yapayalnız ve umutmuz bir şekilde diğer luxenlerle giden Daemon'ı beklemesiyle başlıyor. Bu sırada Luc ve Archer yanlarında olsa bile tabii ki Daemon olmadan Katy'de çaresiz.

Spoiler vermeden anlatmaya çalıştığım için fazlaca zorlansam da şu kızın ezikliği ve kendine sıfır olan güveni beni mahfediyor. Kitabın başından sonuna kadar, hatta serinin başından sonuna kadar kızın tavrı "Aman allahım Daemon gibi bir adam beni nasıl sevebilir?" düzeyinde. Bu da insanı bir süre sonra rahatsız etmiyor değil.

Bir diğer süprizse Daemon'un çatlak kız kardeşi Dee. Kitabın neredeyse sonuna kadar kızı kaynar kazanlarda canlı canlı kaynatmak istedim bu kadar net. Spoiler verememenin buruk acısıyla bu konuda başka bir şey söylemesem de Katy'den Adam'ın intikamını sonuna kadar aldığını belirtmek isterim.

Opposition (Lux, #5)
Aslında bu da eleştirmek istediğim noktalardan biri çünkü Dee çok çabuk normale döndü. Okuyanlar ne demek istediğimi anlayacaktır ama ölmüş birinin soluk hatırası canlı kanlı türdeşlerinin çağrısına ne kadar üstün gelebilir bence muamma.

Biz kitabı aşk kitabı olarak okuduğumuz için ve elbette daimi ve tek yuvamız olan dünyayı her şartta koruyacağımız için Daemon'ın da bizimle birlikte kendi ırkına karşı dünyayı kurtarma çabası bize çok sevimli geliyor. Yine de uzaylı kitaplarının ve uzaylı-insan aşklarının en büyük sorunu bu.

Hangi aşk kendi türünü sonsuza kadar yok olmaya mahkum etmeni sağlayabilir? Tam ve katıksız bir soykırıma göz yumdurabilir? Bunu istiklal mücadelesinde İngilizlerle çalışan bir Türk gibi düşünürseniz aslında olayın ne büyük çapta bir hainlik olduğunu anlayacaksınız. Tabii biz bunu eğlenceli ve havalı bir aşk romanı olarak okuduğumuz için böyle şeylere takılmadan geçiyoruz ve işin eğlencesine odaklanıyoruz.

Henüz kitabı okumayan herkese şiddetle kitabı tavsiye ediyor, seriye bile başlamamış olanlara dostum aklınızı mı kaçırdınız demek istiyorum. Hemen başlayın derim, teşekkür edeceksiniz. Elveda Daemon. ♥♥♥

Herkese Keyifli Okumalar...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...