11 Aralık 2014 Perşembe

AŞKIN MÜZİĞİ (LICK) - KYLIE SCOTT


Bügün sizlere bahsedeceğim kitap Yabancı Yayınlarından çıkan Aşkın Müziği. Kitap zaten kapağından ve adından da anlaşılacağı üzere aşk, seks ve müzik üzerine kurulu.

Bu tarz müzisyenlerle ilgili kitapları büyük beklentiyle alıyorum ama sonucunda alkol, uyuşturucu ve seks bağımlısı bir kaç eziğin maceralarından fazlasını okuyamıyorum.O yüzden bütün rock grupları ve rock starlar hakkında kuşkuluyum...

Neyse konuyu dağıtmayıp kitaba dönersek amerikan popüler kültürünün kaçınılmaz Vegas sevgi bizi yine ilk sayfadan karşılıyor. Sarhoş geçen bir gece, aynı gece yapılan bir nikah, vasat bir kıza karşın tanrısal bir gitarist tam karşımızda. Karakterimiz elbette ki gitarist zaten konu ve tarz olarak müzikle ilgili bir şeyler yazan herkes ucundan kıyısından Kurt Cobain'e selam çakmayı asla ama asla ihmal etmiyor. Gerçi sesi güzel olsa bizim kitaptaki elemanın solistliği yok. Aslında çok çılgın hayranlar da göremedim ben.

Kitap için söyleyeceklerime gelirsek en fazla vasattı diyebiliyorum. Aşkla ilgili verilebilmiş bir duygu yoktu, erotik sahneler bol olmamakla birlikte nadir de sayılmazdı. Aşk romanı değildi, erotik roman değildi, ikisi arası genç-yetişkin türüne güzel bir örnekti. Yazıktır ki ben genç-yetişkin dedikleri türü bir türlü sevemedim. Ergenlere özel kitap mı yazılır be kardeşim? Cevap verin allasen?

Ön okumasını beğendiğim için aldığım bir kitaptı ama hızlıca okuyup bitirdikten sonra aldığıma biraz pişman olduğumu söylemek zorundayım. Çünkü ilk bölümü espirili, nüktedan ve eğlenceliyken kitabın kalanı hakkında aynı şeyleri pek söylemek mümkün değil.

Özellikle müzik gruplarının üyeleri arasındaki bu aşırı vıcık vıcık ilişki sinir bozucu cinsten. Yani bizim ülkede olsa cinayet sebebi olabilecek olayları orada şakalaşma olarak okumak bana enteresan geliyor tabi.

Sonuç olarak sadece türünün sevenlerine tavsiye edebileceğim ama başka kimseye önermeye cesaret edemeyeceğim kitaplar arasına girdi kendisi. Günahkarlar Turnede serisini seviyorsanız eğer bu kitabı da seveceğinizi rahatlıkla söyleyebilirim.

Herkese keyifli okumalar. 


2 yorum:

  1. Allah`im benimle ayni fikirde birini görmek ne kadar güzel. Ben de o kadar cok bekledim ki cikmasini; aldim ve kocaman bir hayal kirikligi :( Bu tarz kitaplar cogaldi ve neredeyse hep ayni kurgu. Harcadigim zamana acidim. Nasil insanin iyisi ve kötüsü varsa kitabin da var ve nedense bu aralar böyle kitaplarla cok karsilasiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı hisleri taşıyorum, ben de bu kitaptan daha fazlasını beklemiştim.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...