22 Aralık 2014 Pazartesi

İKİ RENK AŞK - FATİH MURAT ARSAL


FMA'nın son kitabı İki Renk Aşk'ı biraz evvel bitirdim. Tabii 678 sayfalık kitabı tek oturuşta okuyacak kadar psikopat olduğum için şu an gözlerim klavyeye doğru aksa da taze taze bu yorumu yazıyorum.

Fatih Murat Arsal kitaplarının bir çoğu temel öğeler bakımından birbirine benzer. Kızlar bakire ve çok güzel iken erkekler çok yakışıklı ve canavarca zengindir. İki Renk Aşk'ta karakterler yine zengin olsa da bu sefer erkek karakterimiz kusursuz bir abide değil. Vural gri saçlı, gri gözlü iki renk bir adam, içine daldığı bir yangın yüzünden yüzünde ve bedeninde yanık izleri var. Aslında kitabın konusu da aşağı yukarı bu.

Ben FMA kitaplarında esasen hep kız tarafı olurum. Erkek karakterleri pek sevemez, genelde itici, kaba, gereksiz bulurum. Şahane Gelin'de "Osman" diye bir mega faciamız var ki adam "Nasıl koca olunmaz?" sorusunun cevabı gibi. Neyse benim travmalarımı atlayıp açık söylersek ben bu kez erkek tarafıyım.

En son bir kadın karaktere ne zaman bu kadar sinir olduğumu ben bile hatırlamıyorum. Aysun öylesine şımarık, kendini bilmez, kaprisli bir şey ki insan ağzına ağzına ıslak odunlarla vurmuk istiyor. Hiç kimse hiç kimseye bu kızın Vural'a davrandığı gibi davranamaz. "Şekilci, sığ ve yüzeysel" olmanın da bir sınırı var. Nasıl ki Çirkin Güzel'de Çağrı'nın mutsuz olmasını, sürünmesini, kafasını duvarlara zımpara olarak sürtmesini istediysem, Aysun içinde kitabın ilk yarısı boyunca aynı duyguları hissettim.

Kitabın konusundan kabaca bahsetmek gerekirse durum her zamankinden biraz farklıydı. Aşk-ı memnu'dan hatırladığımız amca-yeğen sendorumunun tam tersi söz konusuydu. Başka bir deyişle bu sefer kızı amca kaptı. Vural benim en sevdiğim FMA erkeği oldu. Adam duygusal, düşünceli, yakışıklı, fedakar, sabırlı, akıllı, başarılı gerçekten Aysun denilen kızın diz çöküp tövbe etmesini gerektirecek cinsten bir adam. Tek kusuru zannederim ki biraz mazoşist olması zira bir insanın Aysun gibi bir kıza aşık olması başka türlü açıklanabilir değil. Daha Travis'e yaptıkları yüzünden Abby'yi bile affetmedim ben. Yapmayın insanlara böyle şeyler.

İki Renk Aşk FMA sevenlerin ve kolay okunan, kafa boşaltan bir aşk romanı istiyorum diyen herkesin okuması gereken bir roman. Son olarak eklemek istediğim şey de şu ki Gürkan'ın başına gelenler beni inanılmaz derecede şaşırttı. Bir aşk romanında böyle şeylere yer verilmeyeceğini düşünmüştüm. Klasik mutlu sonumuz bu sefer hüzünlü ve gölgeliydi.

Herkese Keyifli Okumalar...

3 yorum:

  1. Merhaba aşk romanlarına bayılırım tavsiyen için çok teşekkürler :) bu arada sosyal medya kafenin blog dayanışmasında gördüm bloğunu takipteyim benim bloğuma ve sosyal medya hesaplarıma da beklerim :)

    www.pembemakyajcantam.blogspot.com
    facebook.com/pembemakyajcantam
    instagram.com/kizsal_seyler33
    twitter.com/mersin_cadisi

    YanıtlaSil
  2. takipteyim sizi bende bloğuma beklerim:) sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Blog keşif etkinliğinden bloğunuzu izlemeye aldım. sevgiler.
    http://renklipastasepeti1.blogspot.com

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...