30 Ocak 2015 Cuma

EJDERİN BÜYÜSÜ - G. A. AIKEN


Bugün Ejder serisinin dördüncü kitabı "Ejderin Büyüsü"nü yorumlamaya çalışacağım. Baştan şunu belirtmek isterim ki bu sevdiğim bir seriydi. Gerçekten Ejder'in aşkı, Ejder'in Arzusu ve Ejder'in Tutkusu harika kitaplardı.

Bu kitap nedense ilk üçü kadar hoşuma gitmedi. Yanlış anlaşılmasın kötü demiyorum sadece yeterince iyi değil veya beklediğim kadar iyi değil diyorum. Benim düşünceme göre Keita yerine Eibhar için bir kitap yazılsaydı çok daha iyi olurdu. Çünkü hepimiz maviyi çok seviyoruz.

Bence bu duruma sebep olan şey, Keita karakterinin ilk üç kitapta okuyucuya çok da iyi lanse edilmemiş olması. Aslında ailesi tarafından bile sevilen bir karakter bile değildi. En azından öyle davranıyorlardı.  Okuyucuya da hiç mi hiç şirin gösterilmedi. Sürekli şımarık davranışlar sergileyen, sorumsuz, ailesinden kopuk, cidden gerzek bir dişi ejderha olarak kafalarımıza kazındı. Dolayısıyla bu kitapta tam olarak Keita ve Kurnaz Ragnar'ın aşkını anlattığından biraz itici hatta gereksiz gelmiş olabilir.

Bu arada Kurnaz Ragnar ilk olarak karşımıza Dagmar'ın öğretmeni olarak çıkmıştı. Ragnar keşiş kılığında gezip gerçek ejderha olduğunu Dagmar'dan saklamıştı.Yıldırım ejderhalarının lideri olan Ragnar'dan ilk etapta hiç hoşlanmamıştım doğrusu. Dolayısıyla itici tiplerin aşkı biraz ters etki yapmış olabilir üzerimde.

Keita'nın aşırı şımarık, bencil ve en düzgün tabirle hafifmeşrep davranışlarına kılıf bulmakta gecikmemiş yazar.  Aslında Keita'nın bütün olayları tahtın koruyucusu olduğu içinmiş. Hatta o kadar ki anne ve babası dışında bilen yokmuş. Hatta iyice abartıyoruz; Öyle ki babası Barcelak'ın klanı bile prensesin bu görevinden habersiz. Hatta prensesi tehdit olarak algılayıp, Keita'ya saldırdılar.

Aslında kurgusal anlamda ve hikaye örgüsü olarak başarılı diyebilirim. Bazı bölümlerde yine kahkahalarla güldürüyordu. Ailesi hatta sürekli takıştığı Morfyd bile son güçlerine kadar Keita'yı savunmaya hazırdı. Ailenin gücü açısından güzel bir örnekti.

Kesinlikle kitaplıklarınızda bulunması gereken bir kitap. Hele hele serinin ilk üç kitabını okuduysanız zaten kim ne derse desin bu kitabı da alıp okuyacaksınız demektir. Kitabın sonundaki index çok başarılı. Çünkü artık iyice geliştiğinden dolayı yedi sülaleleri hikayenin dahilinde. Kimin kim olduğunu bilmemiz açısından hoş olmuş.

Herkese Keyifli Okumalar...

3 yorum:

  1. Bu seri de kitaplığa girmiş bulunduuu. Teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
  2. Ya ben az önce Ejderin Tutkusu romanını bitirdim ondan önce de Ejderin Arzusunu okudum seri olduğunu bilmediğimden birinci kitabı okumadan dalmış oldum ama şimdi Annwyl ve Fearghus'un aşkını yeterince bildikten sonra okumaya gerek görmedim. Fakat Izzy ve Eibhear'ı deli gibi merak ediyorum eğer bu kitapta onlara da sıklıkla yer verilmişse alayım diyorum(okuduğum iki kitapta da baş kahramanlar dışında ailenin tüm üyelerinden oldukça söz ediyor çünkü) Ve sanırım aslında Eibhear ve Izzy'nin büyüyüp iyi birer savaşçı olduktan sonra aşklarının anlatıldığı bir kitap varmış fakat dili İngilizce henüz Türkçe çevirisi yapılmamış :(((( Cevabını sabırsızlıkla bekliyorum :))

    YanıtlaSil
  3. (Az önce yolladığım yoruma beni bilgilendir tiki koymayı unutmuşum da)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...