16 Şubat 2015 Pazartesi

75 MİLYON; BU SEFER ADALET İSTİYORUZ!


İçimiz yanıyor. 

Hepimizin içi yanıyor biliyorum, hepimiz çok öfkeliyiz. 

Böyle bir olaya üzülmeyen, üzülemeyen katillere, canilere, tecavüzcü sapıklara bahane üretircesine "ama"'lı cümleler kuran herkes en az bu işi yapanlar kadar canidir. Hepsine lanet okuyorum.

Günlerdir yazmayayım diyorum, elim gitmiyor bir türlü. Ne söyleyebilirim bilmiyorum. 20 yaşında gencecik bir kız. Sadece minibüs'e binmiş. Yani benim gibi, yani senin gibi, kızınız gibi, kardeşiniz gibi, karınız gibi. 20 yaşında gencecik bir kız üç tane itlaf edilmesi gereken hayvanın gazabına uğradı.

Özgecan en son kurban ama kesinlikle ilk kurban değil. Bu saatten sonra tek amacımız bu canilerin hak  ettiği cezaları alması olmalı. İnsan sıfatını bile vermek istemediğim canlıların mini etek, laiklik, okul, kız başına minibüs gibi cümleleri kurmasına fırsat vermemeli, kadınlara, kendimize bütün gücümüzle sahip çıkmalıyız. 

75 milyon kişi eğer bu üç kişinin kravat indirimi, ağır tahrik indirimi almasına engel olamıyorsak gerçekten komple ülke olarak, toplum olarak bitmişiz demektir. Bu işin tahriği, iyi hali, pişmanlığı yok. Hakimlere, savcılara, iktidara, muhalefete, basına, size, bize, herkese bu saatten sonra düşen Özgecan'ın katillerine gereken cezayı verebilmektir. Yeni Özgecan'lar olmasın diye ibret verici yasal düzenlemeler yapmak ve bunları uygulamaktır. 

Burada Özgecan için üzülen kadınlar biraz da size sesleniyorum. Nasıl erkek çocukları yetiştirdiğinizi hiç düşünüyor musunuz? Küçük oğlunuza erkeksin sen, aslansın, kaplansın, çok canlar yakacaksın diyor musunuz? O zaman hepimiz gibi siz de suçlusunuz! Özgecan'ın canını da böyle annelerin oğulları yaktı. Bu olay herkesin başına gelebilirdi. Küçük bir kızınız varsa ona bakın, bir kaç saniye için bakın da Özgecan'ın ailesinin yaşadığı acıyı tahayyül etmeye çalışın.

Müslüman ülkeler, şeriatla yönetilen ülkeler dünyada en çok tecavüz vakasının görüldüğü ülkeler. Demek ki neymiş? Mini etekle, türbanla, laiklikle, dindarlıkla konunun alakası yokmuş! Demek ki neymiş? Burka da giysen, çarşaf da giysen tecavüz azalmıyor bitmiyormuş. O zaman ne mi yapacağız anneler babalar? Adam olacağız. Adam gibi çocuklar yetiştireceğiz. Onun kıyafeti, onun saçı, onun gözünün üzerindeki kaşı demeyin. Erkek çocuklarına kadınların birer birey olduğunu öğretin.

Artık yeter. İnsan olan herkes hangi dine inanırsa inansın, hangi siyasi görüşü paylaşırsa paylaşsın insan olan, ademoğlu olduğunu iddia eden herkes bu olaydan utanç duymalı. Bütün varlığıyla bu olayın da hafifletilmiş "light" cezalarla geçiştirilmesine engel olmak için elinden gelen her şeyi yapmalı. Bu artık Türkiye'nin onur meselesidir.

Allah Özgecan'ın ailesine sabır versin o masum kız dilerim şimdi huzur içindedir. 

Bir annenin "Kızımın canı çok yanmıştır, keşke kurşunla öldürselermiş." diye dilediği yerde, biz neyimize güvenerek yaşıyor, hangi yüzle aynaya bakıyoruz?

3 yorum:

  1. Yazinda degindigin noktalar icin tebrik ederim seni. Umarim herseyin degistigi nokta burasi olur. Gencecik dunya guzeli gitti maalesef, ama milat sen olursun insalah ozgecan...

    YanıtlaSil
  2. 14 Şubatta Nişanım vardı bu yüzden bu haberleri nişanımdan sonra görebildim. O kadar üzüldüm ki.. Bu sefer Adalet yerini bulmalı..! Hiç kimsenin kaderinde tecavüz edilmek , yakılmak ve öldürülmek yoktur..

    YanıtlaSil
  3. Kesinlikle çok doğru bir anlatım katılıyoruz. Bunu yapan canileri lanetliyoruz. Yok olun inşallah.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...