20 Şubat 2015 Cuma

GECE YARISI UYANIŞI - LARA ADRIAN


Bugün size bahsedeceğim kitap benim çook severek okuduğum Gece Yarısı Serisinin 3. kitabı Gece Yarısı Uyanışı. Önceden serinin ilk kitabı Gece Yarısı Öpücüğü'nü ve Kızıl Öpücük adlı kitapları yorumlamıştım.

Şimdi Gece Yarısı Uyanışı'na dönersek bu kitabın konusu Elise ve Tegan. Seriyi okuyanlar zaten hatırlayacaktır. Elise Kızıl Öpücük'te karşımıza çıkan barınak dulu, Tegan'sa ilk soy eşinin ölümünden hala kendini sorumlu tutan birinci nesil bir soylu. Bütün bunların ışığında diyebilirim ki kitap tek kelimeyle muhteşem.

Her kitap bir önceki kitaptan kat be kat iyi oluyor ya sanırım en çok buna şaşırıyorum. Elise'den hoşlanmadığım halde bu kitaba da kelimenin tam anlamıyla bayıldım. Tegan zaten başlı başına büyüleyici bir karakter olduğu için bu hiçte zor olmadı ama yine de bana sorarsanız Lucan favorim diyeceğim.

Kitabın en güzel yanlarından biri de önceki kitabın çiftlerinin de sürekli etrafta olması. Bu insanda hoş bir gerçekçilik duygusu yaratıyor ve o büyük mutlu sonun gerçekten de ne kadar mutlu olduğunu anlatıyor. Ve sadece erkeklerden oluşan bir vampir ırkıyla barınak ataerkilliğe yeni bir boyut kazandırırmış gibi görünse de eşlerinin varlığına ve yardımlarına her daim saygılılar.

Serinin karanlık bir ortamı olduğunu daha evvel söylemiştim ve bu karanlık ortam Gece Yarısı Uyanışı'nda da aynen, hatta artarak devam ediyor. Lucan'ın erkek kardeşi Marek'in pisliği teki çıktığını seriyi okuyanlar hatırlayacaklardır. Bu kitapta tamamen Marek'in yarattığı pislikleri temizlemekle geçiyor desek hiç yanlış olmaz.

Tegan ve Elise'nin bir nevi zorunluluktan doğan aşkı bir süre sonra yerini tamamen gerçek bir sevgiye bırakıyor. Burada insanın canını sıkan tek kusur da Elise'nin intikam arzusu oluyor. Yazarımız veya Tegan diyeim bu konunun icabına inanılmaz güzel bakıyor ve Elise'nin intikamını Tegan alıyor. Bu barınak içinde hatta vampir ulusu içinde devasa bir zafer.

Tabii bu zaferin kazanılmasının tek nedeni çok ve çok daha büyük bir belayı başlarına almış olmaları. İşler gerçekten kızışacak ve yeni düşmanımız eski düşmanlarımızın tamamını aratacak gibi. Son olarak kitabın erotizm seviyesinden bahsetmem gerekirse her zaman söylediğim şeyi tekrar edeceğim. Kitap tutku ve arzu dolu ama asla erotik bir roman değil. Bu yüzden herkese ama herkese bütün takipçilerime Gece Yarısı Serisini tavsiye ediyorum.

 Herkese Keyifli Okumalar...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...