13 Şubat 2015 Cuma

TATLI SIR - JAMIE MCGURIE


Okuduğum kitaplara ılımlı, tatlı, güzel yorumlar yapmak istiyorum ama ne yazık ki her zaman mümkün olmuyor. Size bahsedeceğim kitabın adı Tatlı Sır ama sizi temin ederim ki sır tatlı falan değil.

Spoiler'lere geçmeden önce söylemek istiyorum ki kitap Tatlı Bela'dan çokta farklı değil. Neden bilmiyorum ama yazarın kadın karakterlerine sinir oluyorum. Tam karşıma Abby'den daha kötüsünü çıkaramaz diye düşünürken sağolsun yazar Cami'yle birlikte kendini aşmış. Bu kadar bencil, kararsız, tutarsız, hain bir insanın roman karakteri olması bile inanılmaz.

Açıkçası Maddox erkekleri birer fantazi ürünü olarak çok çekici ve okuması keyifli olsalar da ne yazık ki gerçekçilikten tamamen uzaklar. Doğrusu ben seksist yaklaşımlardan hazetmeyen ve bazılarınca feminist sayılabilecek bir insan olsam da bu zavallı Maddox'lara acıyorum. Travis'in çektikleri, katlandıkları bile bana absürd gelirken Trenton'un başına gelenler tek kelimeyle içler acısı. Hiçbir erkek hatta kendine saygısı olan hiçbir insan bu muameleye katlanmamalı ve gerçekte zaten katlanmaz.

Kitaba dair güzel şeyleri saymamız gerekirse listemiz oldukça kısa. Travis ve Abby'nin ilişkisini bir başkasının gözünden okumak kitabın en keyifli yanlarından. Abby'nin ne çapta bir şirret olduğu hatırlayıp, kulaklarını çinlatmakta cabası. Ayrıca komşusunun çocuğuyla Trenton'un maceraları da kesinlikle insanı gülümsetecek cinsten ama işte ne yazık ki hepsi ve tamamı bu kadar.

Kitabın geri kalanı ne yazık ki kocaman bir hiç. Berbat bir ailesi olan Cami'nin acıları, ilgisiz sevgilisi T.J.'yle uğraşan Cami'nin acıları, T.J. ortalarda yokken arkadaş ayağına Trenton'a umut veren Caminin acıları, Trenton aşkını ilan edince şehirden kaçıp T.J.'nin yatağına giren Cami'nin acıları... Böyle saçma sapan sürüp gidiyor. Kendi kendime "Amerikan kültürü sonuçta kendi kültürünle, değerlerinle yargılama." diye tekrarlayıp dursam da mide bulantım hala sürüp gitmekte. Modern olalım tamam da yollu olmayalım olmaz mı?

Bu arada kitaba adını veren güya tatlı sırdan da bahsetmeden geçemeyeceğim. En azından ne ile karşılaşacağınızı bilin de benim gibi kaldıramayıp sinir küpü olmayın. Kitabın ilk sayfasından son sayfasına kadar bir kara kedi gibi, bir lanet gibi, ilahi bir ceza gibi üstümüze çöreklenen meşhur T.J.'nin tam adı Thomas James Maddox.

Dumur olanlar, benim gibi durumu bir süreliğine algılayamayanlar olabilir. Tane tane açıklayayım. T.J. dediğimiz eleman Trenton'un şehir dışında yaşayan ve işkolik olan öz ağabeyi. Ve tatlı olan sırda işte bu; Cami'nin aynı anda iki kardeşi idare etmesi. Evet kötü bir şaka gibi. Üzgünüm ama Amerikan dahil bunun hiçbir kültürde yeri yok.

Herkese Keyifli Okumalar... 



6 yorum:

  1. Ah ah hiç söyleme :( Son cümleyle resmen midem bulandı. Ayrıca bu kadar saklaması, T.J. i kimsenin bilmemesi tamamen saçmalıktı. Sonra sır sır dedi tabii T.J.in kim olduğunu öğrenince sırrında T.J.in gizli ajan olduğu olduğunu anladık. (Ayaklı Bela-Epilog'da Travis'in abisi ile gizli serviste çalıştığını öğrenmiştik) Sonuç olarak tam bir hayal kırıklığı. Yakıştıramadım yazara

    YanıtlaSil
  2. Ayaklı bela kitabını okuyup nefret eden biri olarak insanların o kitaba neredeyse oscar heykelciği vermelerini anlayamamıştım, hiç mi eleştiren yok bu kitabı, acaba ben yanlış bir kitap mı okudum diye düşünüp dururken senin Tatlı Sır yorumun beni çok mutlu etti, Özellikle ilk kitabı birde Travis'in ağzından okumak tam bir işkenceydi benim için bir kadın karşısında bu kadar mı aciz olunur demiştim karizma sıfıra inmişti gözümde mıy mıy bir erkek : )) Tatlı Sır kitabını zaten almayacaktım ama yorumuna bayıldım ağzına sağlık ellerin dert görmesin bu kadar güzel anlatılırdı bir kitap çok teşekkür ederim : )

    YanıtlaSil
  3. Merhaba blogunuzu yeni keşfettim bende bloguma baklerim :) http://meleklerin-ruyasi.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  4. Merhaba, bloğunu yeni keşfettim ve hemen takibe aldım ;) Bana da beklerim :) Sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Merhaba , bloğunuzu tedadüfen gördüm ve çok beğendim.. Benim bloğuma da beklerim. Sevgilerimle ..

    YanıtlaSil
  6. Kitabın orjinal adina benzer biseyle cevirselermis keske Daha anlamlı olurmus. Gerci "Guzel Af" tarzı bisey oluyor ama "Tatlı sır" gibi konuyla alakasiz ve sacma olmasindan daha iyidir. Bu arada yazıya tamamiyle katılıyorum. kitabı okuduktan sonra sonrada yazan isim kimdi lan diye dusunmekten ölmüştüm eger bu blogu tesadufen bulmus olmasaydım hala kafa patlatıyodum cook tesekkur ederim

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...