1 Şubat 2015 Pazar

VİZYONA GİRECEK EFSANE FİLMLER #3


Blog'u takip edenler benim tam bir sinema sever olduğumu bilir. 2015'e yeni girmişken bu sene dikkatimi çeken ve sinemada izlemek istediğim filmleri sizin için listeledim. Grinin Elli Tonu'nu zaten herhalde beklemeyeniniz yok ama özellikle Hızlı ve Öfkeli sinemada izlemek istediğim filmlerden. Zira Paul Walker'ın hayattayken oynadığı son film olmasıyla belki de onu beyaz perde de görmek için son şansımız. Şimdiden herkese keyifli seyirler diliyorum. Bence şimdiden planlarınızı hazırlamaya başlayın. Hangi filmlere gitmeyi düşünüyorsunuz?


GRİNİN ELLİ TONU (FIFTY SHADES OF GREY)  


Vizyon Tarihi: 13 Şubat 2015

Tür: Dram, Romantik, Erotik

Oyuncular: Jamie Dornan, Dakota Johnson

Konu: Edebiyat ögrencisi olan Anastasia Steele, genç girişimci Christian Grey'le röportaj yapmaya gittiğinde son derece çekici, zeki ve sinir bozucu bir adamla karşılaşır. Toy ve masum Anastasia, bu adama duyduğu arzu karşısında şaşkına döner ve adamın gizemli doğasına rağmen ona yakınlaşma arzusuyla yanıp tutuşur. Anastasia'nın güzelliği, zekâsı ve özgür ruhuna direnemeyen Grey de onu istediğini kabul eder, ancak şartları vardır. Anastasia, Christian'ın karanlık sırlarını ve kendi gizli arzularını keşfeder.



SİHİRLİ ORMAN (INTO THE WOODS)


Vizyon Tarihi: 20 Şubat 2015

Tür: Fantastik, Komedi, Müzikal

Oyuncular: Johnny Depp, Emily Blunt

Konu: Kırmızı Başlıklı Kız, Sindrella, Rapunzel gibi klasikleşmiş pek çok çocuk masalının farklı kahramanları aynı filmde buluşsa ve bir cadı onları eğitse! Klasik Grimm karakterlerini farklı bir tarzda ve üstelik müzikal türünde beyazperdeye taşıyan film, bir cadı tarafından lanetlenen bir fırıncı ve eşinin hikayesini klasik masallarla bağlıyor.



HER ŞEYİN TEORİSİ (THE THEORY OF EVERYTING)


Vizyon Tarihi: 27 Şubat 2015

Tür: Biyografi, Dram

Oyuncular: David Thewlis, Emily Watson

  Konu: Ünlü İngiliz fizikçi ve bilimadamı Stephen Hawking'in kariyerinin ilk yıllarına, fiziksel kapasitesini giderek düşüren ALS hastalığının aşamalarına ve ilk eşi Jane Wilde ile ilişkisine odaklanan Her Şeyin Teorisi filmi, sinema dünyasının en önemli ödüllerinde birçok adaylık kazandı. Özellikle Eddie Redmayne'in müthiş Hawking performansı, izleyiciler tarafından büyük takdir topladı.



SİNDİRELLA (CINDERELLA)


Vizyon Tarihi: 13 Mart 2015

Tür: Fantastik, Romantik

Oyuncular: Lily James, Richard Madden

  Konu: Annesinin ölümünün ardından babası başka bir kadınla evlenen Ella, iyi niyetle üvey annesine ve onun iki kızına elinden geldiğince yardım etmektedir. Ancak tüccar babasının beklenmedik ve erken ölümü, onu hizmetçiliğe ve hiç istemediği bir hayata sürükler. Günün birinde ormanda karşılaştığı ve sarayda bir çırak zannettiği, ancak prens olduğundan habersiz olduğu yakışıklı genç ise onun kalbini çalacak ve yeniden umutla dolmasını sağlayacaktır.
Sarayda düzenlenecek bir balodan haberi olduğundan büyük bir heyecan duyar, ancak üvey annesi gitmesine izin vermez. Ancak bir mucize, ona dilenci kılığında iyi kalpli bir periyi getirecektir.



HIZLI VE ÖFKELİ 7 (FURIOUS 7)


 Vizyon Tarihi: 3 Nisan 2015

Tür: Aksiyon, Gerilim, Suç

Oyuncular: Jason Statham, Paul Walker, Vin Diesel

  Konu: Tüm hızıyla devam eden Fast & Furious serisinin 2014 yılında yapımı tamamlanacak olan son filminde yeni isimlerle karşılaşıyoruz. Serinin altıncı filminde yaşanan olayların ardından devam eden filmde Jason Statham tarafından canlandırılan Ian Shaw karakterinin intikam mücadelesine tanık oluyoruz.



THE AGE OF ADALINE 

  
Vizyon Tarihi: 24 Nisan 2015

Tür: Dram, Romantik

Oyuncular: Blake Lively, Harrisson Ford

  Konu: Bir çağ değişirken doğmuş olan bir kadın, geçirdiği bir kaza sonucu hiç yaşlanmamakla 'ödüllendirilir'. Yıllar boyunca insanlardan uzak, izole bir hayat süren kadın sonunda ölümsüzlüğünü kaybetmeye değecek bir adamla tanışır...



YENİLMEZLER 2 (AVENGERS 2: AGE OF ULTRON)


Vizyon Tarihi: 1 Mayıs 2015

Tür: Fantastik, Aksiyon, Macera

Oyuncular: Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Chris Evans

  Konu: Iron Man Tony Stark önderliğinde bir grup süper kahraman, aktif olarak kullanılmayan bir barışı koruma programını gerçekleştirmek isterler, ancak işler çığrından çıkar ve insan yapımı bir yapay zeka olan Ultron'un eline, hain planlarını gerçekleştirme fırsatı geçer. Süper kahramanlar onu durdurabilmek için bir kez daha güç birliği yapmak zorundadır. Tüm dünyaya yayılan bir savaş başlayacaktır.



JURASSIC WORLD


Vizyon Tarihi: 12 Haziran 2015

Tür: Bilim-Kurgu

Oyuncular: Bryce Dallas Howard, Chris Pratt, Ty Simpkins

  Konu: Yönetmen koltuğuna Colin Trevorrow isimli direktör geçiyor ve senaryo yine eski serilerde olduğu gibi Michael Crichton’a aittir. Bilim kurgu türündeki filmler arasında en iyi örneklerden biri olarak gösterilen Jurassic Park serisi Jurassic Word olarak yeni adı ile macera ve aksiyonu seyirciye tekrar yaşatmak için geri geliyor. Konusu hakkında ser verilip sır verilmeyen bu yapımın çıkmasına yakın tarihlerde hikayesi yayınlanacaktır. Hep birlikte merakla bekliyoruz…



TERMINATOR: GENISYS


Vizyon Tarihi: 1 Temmuz 2015

Tür: Bilim-Kurgu, Aksiyon, Macera

Oyuncular: Arnold Schwarzenegger, Emilia Clarke

  Konu: Genç Connor'ın geliştirdiği yapay zeka yakın gelecekte dünyayı ele geçiren üstün makinelere, robotlara dönüşecektir. Ve kendisini yok etmesi için savaşçı T-1000 günümüze gönderilecektir... 1990'ları sallayan hikayesiyle Terminatör serisi bu sefer yeni bir üçleme olarak ele alınıyor. Serinin beşinci filmi Terminatör 5'in senarsitliğini ise ilk iki filme imza atan William Wisher üstleniyor.
 


FANTASTİK DÖRTLÜ (THE FANTASTIC FOUR)

 
Vizyon Tarihi: 7 Ağustos 2015

Tür: Fantastik, Macera, Bilim-Kurgu

Oyuncular: Stan Lee, Simon Kinberg, Josh Trank

  Konu: Doğaüstü filmiyle dikkatleri üzerine çeken Josh Trank, yenilenmiş haliyle yeniden izleyici karşısına çıkmaya hazırlanan Fantastik Dörtlü ekibinin sıfır kilometre maceralarını perdeye taşıdı! Filmden yayınlanan ilk teaser ise meraklıların ağzını sulandıracak cinsten! Bu zamana kadar büyük bir gizlilik içerisinde sürdürülen ve konusu hakkında ser verilip sır verilmeyen filmden yayınlanan ilk teaser, görsel anlamda güçlü bir "başlangıç" öyküsüyle karşı karşıya olduğumuz izlenimi yaratıyor.



3 yorum:

  1. Çok güzel bir post olmuş çok teşekkür ederim. Age of Adaline ve Cindrella için sabırsızlanıyorum ^^ bu arada tam Cindrella nın gösterim gününden bir gün sonra 35 yaşında olacağım :))

    YanıtlaSil
  2. film zevklerimizin pek çoğu tutuyor.bende benzeri bir makale yayınlamıştım http://www.okuruz.net/2015in-merakla-beklenen-aksiyon-macera-bilim-kurgu-yapimlari/ mad max eklenebilirdi belkide tabi kişisel

    YanıtlaSil
  3. Her Şeyin Teorisi filmini sabırsızlıkla bekliyorum :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...