13 Mart 2015 Cuma

GÖLGELER - PAULA WESTON


Öncelikle belirtmem gerekir ki kitabı bayağı bir çekinerek satın aldım. Neden mi? Fantastik türünü ne kadar çok sevsem de, kutsal varlık olmalarından mıdır bilmem melek temalı kitapları hiç mi hiç sevemedim. Şunu belirtmeliyim ki kitap başarılı arkadaşlar. Şöyle ki, 334 sayfa kendini bana bir gün içinde okutabiliyorsa ben o kitabı başarılı sayarım çünkü hiç sıkıcı değil. Ancak şu da göz ardı edilmemelidir ki, bir günde okunabilecek kadar da light bir kitap. 

Kurgusu son derece iyi yapılmış. Yazar konuyu sağlam temeller üzerine oturtmayı başarmış. Kesinlikle bir aşk romanı değil. Kısmen var tabi ama öyle vıcık vıcık melek gördüm aman da aşık oldum olayı yok. Direk iki kişinin birbirlerine kilitlenerek seviyorum muhabbeti yok. Bu kısmı sevdim açıkçası.

Jude ve Gaby ikizdir. Gaby Jude'nin ölümünden sonra bir sahil kasabasına yerleşir ve Magie ile arkadaş olur. Hatta öyle iyi arkadaş olurlar ki aynı evi paylaşmaya başlar ve kankigil olarak takılırlar. Magie sosyal bir kızdır ve erkek arkadaşları hiç eksik olmaz. Ama yeni tanıştığı Jason diğerlerinden farklıdır.

Gaby tam da yasını tamamlamış ve yeni hayatına adapte olmuşken karşısına Rafa adında biri çıkar. Kardeşinin arkadaşı olduğunu söyler. Kardeşi Jude ile çekilen fotoğrafları gösterir. Ancak Gaby kardeşinin bu denli yakın arkadaşı olan Rafa'yı hiç ama hiç hatırlamıyordur. Zaman içinde ortaya çıkar ki aslında Gaby hiçbir şey hatırlamıyordur. Daha doğru bir deyişle sadece birilerinin hatırlamasını istediği şeyleri hatırlıyordur.

Kardeşinin yasını tutan ve kimse ile bu konuda paylaşımı olmayan Gaby birde Rafa'ya yakınlık duyar ve çözülür. Kardeşi ile ilgili ne hissettiklerini anlatır. Aynı zamanda Rafa'ya karşı ciddi bir cinsel çekim de hissetmektedir.

Kitap tamamen Gaby'nin ağzından anlatılıyor. Ana karakterlerimiz Gaby, Rafa, Magie ve Jason. Bunlar ön planda olan ana karakterler. İlerleyen sayfalarda Daniel ve Nathaniel ile tanışıyoruz. Erkek kahramanımız Rafa gibi duruyor şimdilik ancak ben isterdim ki Nathaniel olsun. Belki ikinci kitapta işler değişir. İkinci kitabın yazılacağı net bir şekilde sonda belli edilmiş zaten. 

Gaby-Jude, ve Rafa "Düşmüşler" diye tabir edilen meleklerin insan kadınlardan olma çocuklarıdır. Düşmüşler'den olan Nathaniel en sonunda pişmanlık duyarak bu çocukları toplamış, Rafaim ismini vermiş ve liderliklerini üstlenmiştir. Misyonu "Düşmüşler" i bularak cennete teslim etmek. Böylelikle kendisinin ve sorumluluğundaki diğerlerinin masumiyetini ve bağlılığını kanıtlamaktır. 

Ancak bu yolda tam anlamıyla dürüst davranmayan Nathaniel Gaby'nin bağlılığını henüz kazanamayacaktır. Güzel bir kitap. Eğlenceli bir kere. Sıradan melek romantizminden uzak gayet hoş bir dille yazılmış. Ben  beğendim ve tavsiye ederim. 

Herkese Keyifli Okumalar...

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...