9 Nisan 2015 Perşembe

BIÇAK SIRTI - TESS GERRITSEN


Okuduğum en iyi Tess kitaplarından biriyle sizlerle birlikteyim. Bu kitabı yayınladığı için öncelikle yayın evine yürekten teşekkürler. Ayrıca basımda emeği geçen tüm emekçi kardeşlerimize de teşekkürler.

Gerçekten okurken ciddi ciddi elimden bırakmak istemedim. Bıraktığımda ise aklım kitapta kaldı iyi mi? Başka bir şeyler yaparken çantamda gezdirdiğim kitabı düşünüyordum. Başarılı, çok başarılı buldum. Yazar dozları öyle iyi ayarlamış ki, gerilim, aşk, nefret, acı, neredeyse tüm duyguları başarılı bir şekilde katıştırmış. Ortaya harika bir hikaye çıkmış.

Doktor Kate Chasne henüz uzmanlığının ilk yılında olan bir anestezi hekimidir. Hastanede birlikte çalıştığı hemşirelerden birinin ameliyatı sırasında beklenmeyen bir komplikasyon gelişir ve kadın ölür. Şaka gibi yani herşeyi yaparlar, her yolu denerler ancak ölüm kesindir. Baş cerrah Guy Santini ve anestesizt Dr. Chasne ellerinden gelen herşeyi yapmışlardır ve ölüm nedeni kalp krizi gibi görünmektedir. Sonrasında yapılan araştırmalar da kesinlikle ekg raporunu Dr. Chesne'nin yanlış okuduğu veya yanlış değerlendirdiği yönündedir. Kısaca ve net bir şeklide ihale Kate'ye kalmıştır.

Ölen hemşirenin yakınları doktorları hayatından bezdirerek harika ötesi paralar kazanan David Ransom'a başvururlar. Kate'ye karşı dava açılmasını istemektedirler. Köpekbalığı tadındaki avukatımız hiç boş durmaz ve  hemen gerekli hazırlıklara başlar. Ta ki Kate ile tanışıncaya kadar. Aslında ilk karşılaşmalarında çok ama çok kaba davranır David.

David bir süre önce 7 yaşındaki oğlunu kaybetmiş ve sonrasında boşanma yaşayarak kendisini kabuğuna kapatmış yakışıklı bir avukattır. Her ikisi de karşılıklı birbirlerinin mensup oldukları meslek gruplarından nefret etmektedirler. Ancak aynı zamanda eski savcı olan David, Kate'nin masum olduğuna inandığı için davayı reddeder. Aslında buna inanması için yeterince delil yoktur ama önsezilerine güvenir.

Sonrasında olaylar iyice tehlikeli bir hal almaya başlamıştır. Dr. Chasne bir cinayete tanık olmuştur ve kendisi de çok ciddi tehlikededir. Bu duruma kayıtsız kalamayan David ile Kate arasında harika bir yakınlaşma olur. Sonrasında olaylar olaylar. Yalnız ciddi ciddi kötü adamı tahmin edemiyorsunuz. Samimiyetle söylüyorum ben ki kendimi öngörülü biri olarak tanımlarım. Gerçekten de çok yanılmam mutlaka tahmin ederim. Birini tahmin etmiştim yine hemen  akla gelmeyen bir kişiydi ama o kişi çıkmadı. Beni tongaya düşüren kitaplara bayılıyorum.

Kısacası gerilimli bol maceralı bir aşk romanıydı. Eh doktorlar da cirit atıyordu içinde daha ne olsun. Doktorlar, hastane ortamı, ameliyatlar vs. harikaydı. Tüm bunların yanısıra cinayet, kaçanlar, kovalayanlar, takip edilenler, tempo bir an bile  düşmedi. Son sayfaya dek heyecan, merak ve hoş duygularla okudum. Herkese de tavsiye ederim.

Herkese Keyifli Okumalar... 

4 yorum:

  1. Kardeşim Tess'e bayılır. Bana da kaç kere okumamı yavsiye etti ama ben polisiye pek sevmem ya. :/ Bu arada,kitabın başka kapaklarını koyma huyunu çok seviyorum yaaa,harika oluyor. :)

    YanıtlaSil
  2. Merhaba, böyle bir etkinliğim var katılır ve duyurursanız çok sevinirim =)
    http://manolyadan.blogspot.com.tr/2015/04/kitap-okuma-etkinligi.html

    YanıtlaSil
  3. Ben de zamanında okuyup tavsiye etmiştim,iyi kitapdır..

    YanıtlaSil
  4. kitaplığımda okunmayı bekleyen kitaplardan, yorumunu okuyunca hemen baslamak istedim :)

    http://kitaplarvebulutlar.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...