10 Mayıs 2015 Pazar

KLAUS MIKAELSON / EFSANE TV KARAKTERLERİ #1


Selamlar, yepyeni bir yazı serisiyle karşınızdayım. Bu yazı serisinde ünlü dizilerdeki efsanevi karakterleri anlatacağım. Bu insanlar izlemesi keyifli kurgu karakterlerinden çok daha fazlası. Bu yazı serisine fantastik kurgunun en güzel hali vampirlerle başlamak istedim ve vampir dediğimizde konuyu özet geçecek tek karakter hiç şüphesiz ki Niklaus Mikaelson'ın ta kendisidir.

Klaus karakterinin ekranlarla tanışması The Vampire Diaries dizisinin ikinci sezonunda gerçekleşir. İlk baştan şunu bilmeniz gerekir ki Klaus katıksız bir kötü adamdır ve diziye girişi de tam olarak böyle olur. O bin yaşında bir şeytandır ve gücünün herhangi bir sınırı yoktur. Klaus sadece ilk vampir olma özelliğini taşımaz. Babası bir kurtadam olduğu için Klaus bir çeşit kurtadam/vampir melezidir ki bu yüzden ailesinin dahi geri kalan üyelerinden çok daha güçlüdür.

Vampire Diaries'te dördüncü sezona kadar varlığını sürdüren Klaus karakteri zaman içinde gelişir tabir-i caizse resmen evrimleşir. Zira karakter hala kötü, bencil, saplantılı, zalim, kontrol manyağı, narsist ve daha bir çok onaylanamayacak özelliği taşısa da onun bu halinin sebepleri öylesine iyi işlenir ve öylesine güzel anlatılır ki karakterle empati kurmayı bir türlü engelleyemezsiniz.

Bir süre sonra adam her ne  yaparsa yapsın affettiğinizi ve affedebileceğinizi fark etmek sizin içinde zannediyorum ki sarsıcı olacaktır. Klaus Mikaelson aynı zamanda The Vampire Diaries içinde inananılmaz durumlar yarattı. Elena&Damon&Stefan aşk üçlüsü gibi tırt bir hikayenin önüne geçip tek başına dizinin lokomotifi olarak bütün diziyi sırtladı ve bambaşka bir yere götürdü.

Sonunda durum öyle bir hale geldi ve izleyiciler tarafından Klaus ve ailesi öyle çok sevildi ki diğer The Vampire Diaries karakterleri artık kısıtlayıcı bir ayak bağına dönüştü. Bu noktada Mikaelson ailesi için yepyeni bir dizi düşünüldü. The Originals. Bu dizi orjinal vampirlerin hayatına odaklandı ve bir kızın iki erkek kardeş arasında kalmasının bayık hikayesinden dizi kurtulmuş oldu.

Karakterin başlangıcını ve gelişimini böyle özet geçersek biraz daha karakter özelliklerine değinebilirim. Klaus ailesinin üvey oğlu başka bir deyişle "piç" ve bunun acısını bir türlü atlatabilmiş değil. Öz annesinin böyle bir şey yapması, öz babasının onu üvey babasının eline terk etmesi ve üvey babasının hayatını ona eziyet etmek üzerine kurgulaması Klaus'un bugün olduğu o korkunç adamın asıl sebebi.

Tabii bu durum bin yıldır süren kronik bir ihanet çemberi halini alınca Klaus herkesi çevresinden uzaklaştıran, ihanete uğramaktan korktuğu için sürekli ihanet eden, kandırılmak istemediği için herkesi kandıran, sevmekten ödü koptuğu için insanlarla etrafına çelik gibi korku duvarları ören acı içinde bir adam. Her kadının istisnasız kurtarmak isteyeceği travmalı erkek Klaus'un ta kendisi. Her ne yapmış olursa olsun son anda merhametini ve içindeki insanlığı küçücük detaylarla ortaya çıkarıp herkesin tekrar tekrar hayranlığını kazanan bir efsane o.

Karakteri canlandıran Joseph Morgan'ın inanılmaz yakışıklılığı ve duyulmaya, dinlenmeye değer o harika aksanı Klaus karakterini hiç şüphesiz ki bambaşka bir yere taşıyor. Bu karakterle tanışmışsanız muhtemelen hislerimi paylaşıyorsunuz ama eğer tanışmadıysanız bu hatadan erkenden dönmenizi öneriyorum.

Küçük bir tavsiye olarak çok, çok ve çok boş zamanınız varsa Klaus karakterinin geçmişini ve Katerina Petrova'yla geçen olayları ayrıntılı biçimde öğrenmek için izlemeye The Vampire Diaries'tan başlamanızı öneririm. Vaktiniz yoksa ne yapacağına gelirsek iyi bir haberim var. The Originals herkesin izleyebileceği bir dizi. Bütün olayların ve karakterlerin geçmişinin kısa kısa flashback'lerle anlatıldığı bir yapım o yüzden The Originals'ten başlarsanızda hiçbir kaybınız olmayacaktır. Hatta Klaus'u izlerken kazancınız olacağına kendi adıma emin gibiyim.

Herkese Keyifli Seyirler...


10 yorum:

  1. aksan.
    Kesinlikler beni bağlayan kısmı budur.
    O aksana bayılıyorum ki :$

    YanıtlaSil
  2. Klaus ya aksan bakış harika:))

    YanıtlaSil
  3. Merhaba. Yeni açtığım blogumda para ödüllü hikaye yarışması yapıyorum. Sizi de aramızda görmekten onur duyarım.

    YanıtlaSil
  4. Klaus karizmanın dibi resmen yaaa, o ses tonu, hareketler.. Cool kelimesinin karşılığı bu olsa gerek :) Kimileri ABD'nin Kıvanç Tatlıtuğ'u diyorlar ama bence O başkaaaa... The Originals aklımda ama daha başlayamadım :(

    YanıtlaSil
  5. diziye bayılıyorum vampire diaries 'i hiç seyretmedim hangi bölümlerde var ilk aile sadece o bölümleri izlemek istiyorum...

    YanıtlaSil
  6. bayılıyorum bu diziye The vampire yi sırf klaus için izledim dizi normalde güzel bile değil ama the originals harika ötesi

    YanıtlaSil
  7. The vampire diaire yeni başladım çünkü the originals bitti ve klausu görmeden yaşayamıyacak gibi hissediyorum. Aksan ve bakışları değil beni her zaman en çok gözyaşları etkiledi. Kendini çevirdiği o canavarın içinde, babasından deli gibi korkmasına rağmen hala ufak bi sevgi kırıntısı bekleyen o küçük çocuk yatıyordu. Onu özlüyorum :((

    YanıtlaSil
  8. Yönetmeti tebrik ederim çok güzel bir dizi yapmış en çok sevdiğim oyununcu klaus o adamın büyük hayranıyım the vampire diaries bütün sezonlarını izledim ondan sonra The Originals geliyor klaus ve ailesinin hayatını anlatan dizi son 2 bölümünden çok etkilendim ğözlerim doldu klausun kızı hope ile duygusal sahne klaus kızı için hayatını feda etti.Sonra kızı Hope'un hayatını anlatan Legacies adlı dizi geliyor.2 onunda 2 sezonunu izledim çok güzeldi ama bölümler kısa biraz uzun olsa çok iyi olur 3.sezon dört gözle bekliyorum

    YanıtlaSil
  9. KLAUS bakışı gülüşü aksanı çok seviyorum ya
    Allahım çok yakışıklı

    YanıtlaSil
  10. Yazınız çok başarılı gerçekten tvd izleyen biri olarak iyi bir aydınlatıcı metin olmuş
    Biraz spo yemiş olabilirim ama tvd yı tavsiye ederim nçbaşlar sıkıcı ama 8 9 . Bölümden sonra çok iyi sarıyo iyi seyirler

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...