26 Mayıs 2015 Salı

NASIRA GENİ - MICHAEL CORDY


Arkadaşlar güzel bir bahar mevsimine başlamış bulunuyoruz. Kocaman bir kışı geride bıraktığımız şu güzel, güneşli bahar günlerinde sizleri biraz eskilere götüreceğim. Bundan yıllar önce okuduğum çok da etkisi altında kaldığım güzel bir kitaptı "Nasıra Geni".

Kütüphanemizi yerleştirirken elime geçti ve kapağını aralayıp bir göz attım. Aslında merakım yıllar önce damağımda güzel bir tat bırakan bu kitap hakkında, şimdiki benin ne düşüneceği idi. İlk bölümü soluksuz okudum ve şöyle bir düşündüm de, bu kitabın da kesinlikle blogda olması gerektiğine karar verdim. Veee sizler için yeniden okudum.

Dr. Carter ünlü bir genetik bilim adamıdır. Karısı ve kızı ile mutlu bir aile yaşamı sürdürmektedir. Dr. Jasmine Washington ise öğrencilik yıllarında Dr. Carter ile tanışmış bilişim alanında çok ileri bir bilim kadınıdır.İkisi birlikte Genom projesinde insan genlerini okuyan bir DAN adı verdikleri aşırı gelişmiş bir  cihaz geliştirmişlerdir. DAN herkesin gen haritasını çıkarıyor ve geçireceği hastalıklar ve hatta ne zaman öleceği ile ilgili bilgiler veriyordu.

Öyle bir başarı yakalamışlardır ki dünyayı yeniden keşfetmeye uğraşmaktansa bu cihazı onlardan satın almaya başlamış durumdadırlar. Öyle ki tüm dünyadaki sisteme girilmiş dna dataları "Büyükanne" adını verdikleri ana bilgisayarda depolanmaktadır. Bu ana bilgisayarda yüksek koruma altında (hem teknolojik koruma gem de gerçek anlamda koruma) ana binada Dr. Carter ile Dr. Washingtonun erişimine açık durumdadır.

Dünyanın diğer bir ucunda ise Ezekiel De La Crox (kısaca Ezekiel baba)  kardeşliğin diğer üyeleri ile toplanmış değişen ateş karşısında (ikinci mesihin dünyaya geldiğinde ateşin rengi değişecek diye bir kehanet varmış) yeni mesihi nasıl bulmaları gerektiği konusunda tartışıyorlardı. Kardeşliğin tetikçisi olan ve kendisine Nemesis diyen Maria Benaroic ise Stocholm'de Dr. Carter'ın ödül töreninden çıkışını bekliyordu. Çıktıklarında gözünü kırpmadan tetiği çekecekti ve günahkarların en büyüğü olan Dr. Carter cezasını bulacaktı. Adil infazların bir numaralı uygulayıcısıydı o. O Nemesisti.. Tetiği çekti ama vurulan Dr. Carter değil çok sevdiği eşi Olivia idi. 

Olivia'nın otopsisinde beyninde büyük bir tümöre rastlanıldı. Vurulmasaydı da zaten birkaç ay içinde öleceğini artık biliyorlardı. Dr. Carter'ın annesi de böyle lanet olası bir beyin tümörü yüzünden ölmüştü. Kızı Holly büyük bir risk altındaydı. Dr. Carter tereddüt etmedi ve kızının gen haritasını çıkarması için DAN'i kullandı.

Gerçek artık gün yüzündeydi birkaç ayı vardı Holly'nin. Kızını kurtarmak için ne yapabilirdi? Nemesis denilen katil peşindeydi ve onu rahat bırakacak mıydı? Mesih'i nasıl bulabileceğini bilmeyen kardeşlik Dr. Carter denilen zındık ile  işbirliğine gidecek miydi?

Daha fazla detaya girmek istemiyorum çünkü cidden okumanızı istiyorum. Burada yazılan tüm yorumlarda amaç aslında siz değerli takipçileri bilgilendirmek. Ama eğer kitabı çok beğendiysem ve okumanızı istiyorsam konusuna fazla girmiyorum ki size okuyacak bir şeyler kalsın. Yukarıda yazdıklarım inanın hiçbir şey. Sadece kitabın arka kapağı eder diyebilirim. Merak ettim ve baktım kitap halen satışta bu arada. Muhtemelen sahaflarda da karşınıza çıkabilir.

Hem macera, hem gerilim, hem de düşündüren bir kitap. Kutsal değerler üzerine de kendinizi sorgulamanızı sağlıyor. İçinde cidden inanılmaz sürprizler barındırıyor ayrıca. Kurgusu, yazım dili her şeyi ile mükemmel diyebilirim. Ayakları yere basan sağlam bir hikaye. Konu çok mantıklı olarak işlenmiş. Kitabın son sayfasına geldiğinizde sizi düşünmeye sevk eden bir sonu var. Yani insanlığın yararına olduğunu ve hatta mucize olduğunu düşündüğümüz bir şey,  aslında uzun vadede müthiş zararlara sebep olabilir mi?

Kitabı okuyan arkadaşlar varsa lütfen yorumlarını paylaşsınlar. Yukarıdaki sorulara kendi içlerinde nasıl yanıtlar verdiklerini merak ediyorum.

Herkese keyifli okumalar...



2 yorum:

  1. Kitabı çok merak ettim ilgi çekiciymiş ;)
    Bence gayet güzel yorumlamışsın :)
    Yorumunu okuyunca kitabı hemen okuyasım geldi ama şimdi mümkün değil, maalesef sınav haftamdayım ve kitap almaya çıkamıyorum doğal olarak :( ayrıca eski kitap demişsiniz normal kitapçilarda yoktur o zaman :(
    Eğer bir gün okursam bu güzel kitabı ben de blogumda paylaşırım...
    Teşekkür ederim böyle bir kitabı öğrenmemi sağladığınız için :) :)

    YanıtlaSil
  2. Kitapyurdu sitesinde 13 lira, fiyatı da çok uygun bence. Attım sepete, merak ettim güzel kitaba benziyor, ilgimi çekti

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...