7 Temmuz 2015 Salı

KUTSAL BAĞ - P.C. CAST


Partholon serisinin son kitabı Kutsal Bağ'nın yorumuyla karşınızdayım. Serinin önceki kitapları Kutsal Aşk ve Kutsal Büyü'yü daha önce blog'ta yorumlamıştım. Zaten neredeyse P.C.  Cast'ın yazdığı her kitap favori kitaplarımdan olduğu için bu seri benden hep olumlu yorum almıştı.

Yalnız şimdi bu durum değişmek üzere. Açıkçası eğer mutlu sonlardan hoşlanıyorsanız ve tamam işte hikaye bitti sonsuza kadar mutlu yaşadılar diyerek hikayeyi rafa kaldırmaktan yanaysanız bu kitabı okumamanızı öneriyorum. İşler baya karışıyor, deyim yerindeyse çirkinleşiyor.

Tabii bu hikayeye kim açısından baktığınızla da ilgili bir durum. Eğer hikayeyi Shannon'un hikayesi olarak okumaya devam ederseniz olaylar zinciri tam bir fiyasko ama Morrigan'nın hikayesi olarak bakarsanız klasik P.C. Cast usulü bir mutlu son var. Ben Shannon'un bakışından ve hikayesinden bir türlü çıkamadığım için kitap beni tatmin etmedi. Serinin devamı değil aynı evrende geçen başka bir hikaye gibiydi.

Konudan biraz bahsetmem gerekirse Rhiannon aslında ölmemiştir ve bir ağacın içinde hapis kalmıştır. Clint Freeman'dan hamiledir ve karanlık bir tanrıyla anlaşmaya varıp doğumu sırasında ağacın içindeki esaretinden kurtarılmıştır. Doğumdan sonra bebeğini kötülüğe mahkum etmek istemez ve kötülüğü reddedip Ephona tarafından affedildikten sonra hayata gözlerini yumar. Ama kötülük tanrısı başrahibe soyundan gelen birinin peşindedir ve Rhiannon'un bebeğinin peşine düşecektir.

Morringan Shannon'un ailesin verilir ve Shannon'u ölmüş annesi olarak bilerek büyür. Kötülük peşinde olduğu için sürekli fısıltılar duyar ve acı içinde yaşar. En sonunda 18 yaşında annesinin Rhiannon olduğunu öğrendiğinde Partholon'a gitmenin bir yolunu bulur ve hikayemiz böyle başlar. 

Açıkçası kitabın Shannon üzerinde daha çok durmasını beklerdim ama onlar bu sefer konuk oyuncu gibiydiler. Kızları Myrna'nın başına gelenlerden sonra KlanFintan ve Shannon ikilisini neredeyse kitap boyunca göremedik. Aslında ilk kitabın bir çeşit taklidi gibi başkta bir dünyadan gelen güçlü ama acemi rahibenin ortama uyum sağlama ve kötülükle savaşma çabasını okuduk.

Bunların aynısı Shannon'un başına da geldiği için biraz sıkıldığımı itiraf etmeden geçemeyeceğim. Kısaca yazının başında da söylediğim gibi illa okunması gereken bir şey yok. Kutsal Büyü'de her şey olması gerektiği incelikle noktalanmıştı zaten. Yine de seriyi okumayan herkese tavsiye ediyorum. İçimiz dışımız vampir ve kurtadam olmuşken tanrılar, tanrıçalar, at adamlar insana iyi gelmiyor değil.

Herkese Keyifli Okumalar...




2 yorum:

  1. Shannonun kızına ne oluyor ya :( bende shannon tarafındayım ve okuduktan sonra mutsuz olacağım aşikar . Keşke birinci kitaptaki gibi Shannon ve ClanFintan'ı mutlu sonda bıraksaydı...

    YanıtlaSil
  2. Oyle demeyin kitaba başka birinin gözü ile bakılmış bence gayet güzel rhinnonun kizi da baska bir tanricanin secilmisi yine aşk var shannonun kızı malesef... :( ayrica sonraki kitabi da merak ettim bu kızın devamı olur heralde..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...