24 Ağustos 2015 Pazartesi

RUHUNDAKİ ZEHİRLE YÜZLEŞ - TESS GERRITSEN


Bayıldım... Kelimenin tam anlamıyla kitaptaki erkek karaktere bayıldım yahu. Ay çok mu hızlı bir giriş oldu? Pardon.. Harika bir Tess romanıyla daha sizlerleyim. Denk geldi arka arkaya Tess kitapları okuyorum.

Bu kitapta bol bol tıbbi gerilim var ve aşk var. Evet evet yanlış okumadınız. Tess daima çok minimal düzeyde tutar aşkı kitaplarında. Yani bir bakışmanın ötesine pek geçmez ama bu defa bayağı tutkulu bir aşk da yaşattı karakterlerine.

Baş kadın karakterimiz Kat Novak adli tıp doktorudur. Çok zor şartlarda büyümüş ve yokluğun ne olduğunu bilen ve israftan nefret eder bir kadındır. Gelen cesetleri inceleyerek neden ve nasıl öldükleri konusunda polise bilgi vermektedir. Bir sabah işe erken geldiği günlerden birinde iş arkadaşının ricası ile onun yapması gereken otopsiye kendisi girer.

Sokaklarda insanlar bilinmeyen bir nedenle ölüyorlardır. Yapılan incelemelerde bu maddenin Cygnmus şirketinin ürettiği yeni ve daha henüz deney aşamasındaki bir madde olduğu tespit edilir. Bilin bakalım bu kimin şirketidir? Adam'ın tabi ki. Bu arada Adam son derece nazik, terbiyeli, yakışıklı ve zengin bir adamdır. Bütün bu hasletleri bir arada bulundurması hayranlık uyandırıcıdır. Hatta o kadar ki ilişkilerinde zenginliğini eksi olarak görmeye bile başlayacaktır.

Kat Novak ise bölge savcısının eski eşidir. Yani insan şunu söylüyor kendi kendine "ulan ne ballı kadınsın eski kocan bölge savcısı, yeni tanıştığın sevgilin ilaç firması sahibi" dedirtiyor yani. Sokaklarda insanlar ölmektedir. Üstelik herkes aynı bölgede yani Kat'in büyüdüğü belalı ve varoş bir bölgede ölmektedir. Belediye başkanı ve bölge savcısı olan biteni çok da umursamamaktadır. Ne de olsa ölenler esrarkeştir. Ancak Kat olayların peşini bırakmaz.

Ve booomm.. Evini patlatırlar. Ciddi ciddi bomba ile evsiz kalır ve Adam'ın evine geçici olarak misafir olur. Adam Kat için üzgündür ancak onun yanında olmasından da çok memnundur. İkili bu şekilde yakınlaşmaya başlar. Adam ve Kat birbirlerini sevmelerine karşın Adam'ın çok zengin olması Kat'in bu ilişkinin yürümeyeceği konusunda endişelerini artırmaktadır. Isabel 'de Kat'in cesaretini kırmak için elinden geleni ardına koymayacaktır.

Son derece güzel dozlarda verilen gerilim, aşk ve bol bol otopsi vs. gibi konularla tıbbi konuları da okuruna aktarmış yazar. Ben çok beğendim ve öneririm. Hem gerilim sevenler için, hem polisiye biçilmiş kaftan cidden.

                                                                 Herkese Keyifli Okumalar...


2 yorum:

  1. Genelde gerilim, polisiye kitapları okurum ama Tess Gerritsen'in kitaplarını hiç okumamıştım, ilerde okumayı düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  2. Kardeşim bayılır Tess'e.Hemen önereyim de okusun. :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...