10 Eylül 2015 Perşembe

DEAN WINCHESTER/EFSANE TV KARAKTERLERİ #2


Selamlar, daha önce Supernatural dizisiyle ilgili bir yazı yayınlamıştım ama bu sefer ki yazı bir diziye adanmış değil. Bütün övgülerimiz ve hayranlığımız tek bir kişiye. Karşımızda Dean Winchester. Kendisi aramızda "Dean'imiz amin." olarak da bilinir herhalde gelmiş geçmiş en sevilen tv karakteri olabilir.

Yazının bol bol spoiler içereceğini şimdiden söylüyorum. O yüzden diziyi hala izlememiş bir çılgın varsa koşarak ilk sezonun ilk bölümüne kitlensin derim. Evet, sanırım başlayabiliriz. Supernatural adından da anlaşılabileceği üzere doğaüstü varlıkları konu alan bir dizi. İlk bölümden itibaren şeytanlar, kötü ruhlar etrafımızı sarıyor ve bütün bunların ortasında tek bir şey var o da Winchester ailesi. Diziyi izleyen herkes bilecektir ama ben yine de özet geçiyorum. Dean ve Sam'in annesi büyük bir şeytan tarafından katledilince babaları intikam almak ve kendilerini korumak için doğastü yaratıkları avlamaya başlar. Evlatlarını da bu şekilde avcı olarak yetiştirir ki aslında sağ kalmalarının tek yolu budur.

Daha ilk bölümden görürüz ki Dean adamın dibidir. Babası kayıptır ve vefalı bir evlat olarak her şeyini onu bulmak için ortaya koyar. Sam ise bu sırada üniversite planlarını düşünmekte ve babasının canlı olup olmamasıyla ilgilenmemektedir. İnsan gerçekten hayret ediyor. Bu Sam'in ilk kansızlığı olsa da inanın ki son kansızlığı değil. Diziyi izleyenler bilir zavallı Dean'imizin ömrü bu Sam olacak sersemin arkasını toplamakla geçer.

Sezonlar ilerledikçe hikaye daha da yerine oturur ve derinleşir. Babalarını bulana kadar başlarına gelenler Sam ve Dean ikilisini yakınlaştırsa da Sam asla ailesinin yanında kalacak yüreğe sahip değildir. Dean adeta ailesini birarada tutan güç rolündedir. Bu kadar stres yüzünden kendisini hamburgere vurduğu sık sık görülmüştür. Biraz çapkın olduğunu da eklemezsem olmaz ama inanın sahneler izlemeye değer. Karakterin efsaneliği bir yana Jensen Ackles yakışıklılığı diye bir gerçek olduğunu inkar edemeyiz.

Dean gerçek anlamıyla bir hayal ürünü, bir fantazi ürünüdür. Özellikle ilk sezonlarda kusursuz, zaafsız, korkusuz bir kahraman gibidir. Sam'in yaptığı türlü çeşit pisliğin yanında insanın gözünde büyür durur. Depresif bir karakter olsada aslında çok eğlencelidir. Arabasının ve klasik rock müziğinin bağımlısıdır. Sezonlarca süründükten sonra nihayet aradığı sevgi, dostluk ve kardeşlik bağını Castiel'de bulur.

Castiel için resmen ayrı bir yazı yazmak gerek Dean adamın dibiyse, Castiel adamlığın hammaddesidir. O derece ki Sam ikisinin arasındaki ilişkiyi çatlarcasına kıskanmaktadır. Zaten Sam o kadar bir halta yaramaz bir adamdır ki Dean onun yüzünden ruhunu şeytana satmak zorunda kalır. O cehennem köpeklerinin Dean'i sürükleyerek götürüşü hala aklımdadır. 10 sezondur Sam denilen elemanda hiç hayırlı gelişme olmaz mı? Yok umutsuz vaka.

Dean'in belki de en hayran olunası yanı ailesine verdiği önemdir. Herkes vazgeçtiğinde bile, her şey kaybedilmiş gibi göründüğünde bile, Sam olacak serseri kendini Lucifer'a saksı gibi teslim ettiğinde bile asla vazgeçmemiştir. Özellikle sezon sonlarındaki duygusal konuşmalarıyla kendisi bol bol içimi eritir. Fakat aksi gibi de her türlü melanet bir türlü Dean'in yakasını bırakmaz. Sürekli kendimi şu çocuk azıcık mutlu olsun diye hayıflanırken buluyorum. Sam'in kansızlığı öyle büyük noktalardaki Dean'e yaptıklarından bahsetmeye bir türlü son veremiyorum. "Abim ölünce şeytan kanı içmece keyfiiii!!" diye gezen bir mal kendisi. 


Son olarak belirtmek istediğim şu ki. Son sezonda olanlar hiç Dean'in yapacağı işler değil. Bütün karaktere, duruşuna ve geçmişine ters. Yok Kabil'in mührü, yok şeytan oldu falan bunları bir kalem geçeceksiniz. Dean'e bunları yapmayacaktınız. O konuda senaristlere bende çok kırgınım. Ayrıca Castiel'in hali de içimi yakmıyor değil. Yani sevgili okuyucularım. Ben önümüzdeki sezonu dört gözle bekliyorum. Dean Winchester gibi ayaklı bir efsaneyle dee hemen tanışmanızı öneriyorum.

Herkese Keyifli Seyirler...

8 yorum:

  1. Çok güzel bir yazı olmuş :D Yorum yapmaya bile gerek yok Dean diyorum başka da bir şey demiyorum. :D

    YanıtlaSil
  2. yeni sezon 7 ekimde başlıyor heyecanla bekliyorum Dean'imiz amin :-)))

    YanıtlaSil
  3. Dean cidden özeldir, aynen anlattığın gibi :) 10. sezon çok kilit noktada bitti, meraktayız.

    YanıtlaSil
  4. hahaha, vallahi billahi bayıldım. Dean'imiz amin!

    YanıtlaSil
  5. Carry on my wayward sooon. :D Sam da iyidir deee,şimdi hakkını yemeyelim.Ama Dean başka tabii.Her yönden kendime benzettiğim karakterdir.Supernatural'ı izlemeye devam etme sebebimdir. Benim blogda da var bir tane böyle bir yazı.Bakmak istersen beklerim. :)

    YanıtlaSil
  6. Supernatural fanatastik türün vazgeçilmezlerinden hakeza Dean Winchester ise bahsetttiğin cinsten ;)

    YanıtlaSil
  7. Supernatural seven bir insan daha! Benim favori karakterim Dean. Adam acayip karizmatik ya :)) Sam'i de seviyorum ama Dean kadar olamaz sanırım. Cass zaten şapşik melek bayılıyorum ona da. En sevdiğim dizileri izlemene sevindim :D

    YanıtlaSil
  8. Ayyy çen Supernatural mı çeviyoçuuunnnn. Okumamam lazımdı bu yazıyı, orucum bozulacaaakkkkk.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...