28 Ocak 2016 Perşembe

GECEMİ AYDINLAT - LISA KLEYPAS


Merhabalar az önce bitirdiğim Gecemi Aydınlat'ın taze yorumuyla karşınızdayım. Lisa Kleypas'ın önceden bir romanını daha okumuş ve inanılmaz sevmiştim. Meğer Ne Çok Sevmişim okuduğum tarihi aşk romanları içinde en çok hoşuma gidenlerden biri oldu şüphesiz.

Bu kitaplar aslında birer seriymiş bütün ailenin bireylerinin tanışmaları ve mutlulukları ayrı ayrı anlatılmış hatta benim biraz sorunundan ortasından seriyi birbirine karıştırarak okuduğum söylenebilir. Tabii bunun bir önemi yok. Çünkü kitaplar birbirinden tamamen bağımsız sadece önceeden okuduğunuz ve sevdiğiniz karakterlerle yeni hikayeleri okurken sürekli iç içe olmak insanın ister istemez hoşuna gidiyor.

Bu kitabı ilk okuduğumdan çok daha fazla beğendim çünkü karakterleri ve olayın gelişimini daha çok sevdim. Harry açıkça söylemek gerekirse yazarın bir diğer kitabındaki Christopher karakterinden çok daha iyi. Çekici, tehlikeli, travmalı, aşık ama farkında değil. Her şeyden öte ancak filmlerde ve dizilerde, eh sanırım bir de romanlarda görebileceğimiz kadar tutkulu bir karakter.

Tabii haksızlık etmek istemem Polly'de çok kararlı, ne istediğini bilen ve hayata karşı şu gün bile bir çok kadının gösteremeyeceği biçimde kendine güvenen bir kadın. O yüzden iki karakteri de sevdim. Zaten Polly'nin ailesi evlere şenlik olduğundan karakterleri okuması inanılmaz keyifli.

Konusundan biraz bahsetmek gerekirse Polly soylu bir ailenin sıkıcı ve pısırık tek oğluna aşıktır, en azından kendini hunharca aşık sanmaktadır. Fakat çocuğun ailesi kızı kendileri için yeterince soylu bulmazlar ve bu evlilik işine tamamen karşı çıkarlar. Bunun üzerine Harry'nin radarına giren Polly hala aşk acısı çekerken skandallardan dolayı ismini temizlemek zorundadır ve Harry'nin evlenme teklifini kabul eder.

Evet tam tahmin ettiğiniz gibi Harry bu skandalların, dedikoduların ve ayrılıkların hiçbirinde masum değil fakat bunu henüz kendi bile farkında olmasa da sevgisinden yaptığını söylemek gayet yerinde olacaktır. Gerçek aşkı bırakalım, en yalandan aşkların bile demode ve ulaşılamaz olduğu çağımızda bu romanlar inanılmaz bir mola, kaçış.

Son olarak kitabın erotik sahneler içerdiğini belirtmeliyim. Tutkulu bir hikaye ve tutkulu bir çift. ÜStelik bunu kitabın bir eksisi olarak söylüyor değilim bilakis hikayeye artı bir değer katmış. Fakat tam burada eklemek istiyorum ki asla erotik bir roman değil. Erotik roman bambaşka bir konu ve artık yüzlerini bile görmek istemiyorum her yeri istila ettiler. Kısaca türünün sevenlerine şiddetle öneriyorum.

Herkese Keyifli Okumalar...


1 yorum:

  1. Bayılırım tarihi aşka. :)

    Tozlu Kitaplık'daki ankete davetlisin. :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...